reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

Różyczka witaj oj wieki cie nie było a nas tu ze starej gwardi to garstka została :-)u nas dzis noc w pelni przespana w koncu mam nadzieje ze tak pozostanie co do sciagania mleka to ja bym chyba nie dala rady za duzo obowiazkow mialam I mam co innego bezposrednio z piersi a tak z innej beczki to co na komary stosujecie u malych dzieci?? o ile cos stosujecie bo sie powoli przygotowuje do wyjazdu I tak mysle I mysle

reklama
Dagos- u nas tez jest taki zwyczaj ale ja sama kupiłam ubranka i nie brałam za to kasy bo nie chciałam chrzestnych obciazac. Dali tyle kasy później na prezent ile uważali za stosowne i tyle.

Dziewczyny- kiedy zaczelyscie podawac dzieciom wode z butelki, mineralna , nie gotowaną I jaka wode polecacie?

Emilek wózek super, żeby sie dobrze maluchom jeździło:-)
Misiarska widzę że z tego samego województwa jesteśmy, do Warszawy zdecydownie mi nie po drodze ale spotkanie takie to fajna sprawa:-)
My mieliśmy we wrześniu jechać całą piątka gdzieś w ciepłe kraje ale w tym roku odpuszczamy sobie i jedziemy nad morze, justynia a Wy gdzie będziecie? bo my chyba na hel uderzymy ale bede coś zaklepywac na ostatnią chwilę na pewno bo nie wiadomo czy się nie pochorują bąble małe:-p
mieliśmy iść na szczepienie to na roczek ale przesunęlo się wszystko bo pediatra nam powiedziała że po ospie trzeba odczekać min 3 mce...Wojtek ostatnio coś wypiął sie na mame i za babcią tylko lata a mamy mogłoby nie być:-(

polka - może i my z lubuskiego zorganizujemy sobie jakiś zjazd ;-)

Witajcie!!

Wieki tu nie zaglądałam...
Ale dzieci rosną - po Waszych paskach to widzę :D
No i po moich panach też oczywiście....
Muszę trochę poczytać i nadrobić co tamu Was bo całkowicie nie w temacie jestem :szok::szok::szok:
Ale jak tu weszłam czasy ciąży i początków macierzyństwa mi się przypomniały - łezka w oku się kręci, hehehe
A moi chłopcy rosną jak na drożdżach, rozwijają się prawidłowo, obaj biegają - w dwie różne strony oczywiście, odpukać nie chorowali mi WCALE. Jeden miał 6cio dniowa trzydniówkę i to tyle (tfu tfu tfu). Kochane brzdące - rozrabiają coraz bardziej :)
Buuuuziaki zaglebiam się w lekturę :D

Witamy kochana ponownie :-)Miłej lektury

dziewczyny a u was nie ma tak ze to chrzesni ubieraja maluchy do chrztu?

Dagos - ja pochodzę z wielkopolski a mieszkam w lubuskim i nic mi się o uszy o takiej tradycji nie obiło. U nas chrzestna kupuje szatkę a chrzestny świecę.

Madison to zależy jak często ściagam, jak rzadiej to jakieś 200-250 na raz jak częściej 100-150, w tej chwili ściagam jakieś 700 ml na dobę czyli porcję dla jednej, mam juz trochę dosyć tego ściagania nie mam juz ciśnienia i nie będę płakać jak nie będę już ściągać, bo mimo że to to samo mleko to nie mogę tego porównać do karmienia bezpośrednio z piersi;/ Madios jak wczęsniej ściagałaś 6 razy a teraz 8 to wiadomo że będzie mniej na raz, licz ile w ciągu doby ściągniesz; tylko Ala miała szczepionkę bo Lidka już miała tydzień temu a pediatra chciała troche poczekac z Ala bo jej zdaniem byla slabiutka ale juz kolejne szczepienia razem; mamy jeszcze skierowanie na rehabilitacje ale wolnych terminow na NFZ nie ma do konca roku więc pójdziemy na 1 wizytę prywatnie i zobaczymy co nam powiedzą
multimama specjalnie dla Ciebie :) Zobacz załącznik 637385
Dagos słyszałam o takim zwyczaju, ale nie chcę obciążać chrzestnych

A czemu masz dla małych rehabilitacje? U nas na NFZ rehabilitacja dla maluszków jest bardzo szybko. Dostałam skierowanie w czwartek a a piątek już miałam rehabilitację dla małych.
Sukienki śliczne.

EDYTKA - dzięki za odpowiedz :)
Miałam nadzieje, ze jak częściej to organizm zakuma ze wiecej trzeba.
Ja ściągam ok 1.4 litra dziennie i nie wiem czy mozna wiecej. Przecież to jest zapotrzebowanie dla dziecka pojedyczego które juz dietę rozszerza :)

Mi jakos ciezko temat zarzucić, syn był karmiony 13 miesięcy. Pierwsze mm w 9 miesiącu i mam wyrzuty sumienia :/
Myśle, ze lada moment podam mm i bede karmić mieszanie - moim mlekiem i mm.

I fakt, karmienie piersia, a karmienie mlekiem z piersi to zupełnie co innego.

Sukieneczki sliczne!!!!

Edytka - ładnie pokarmu ściągasz. Ja nawet nie wiem, bo moje jedzą bezpośrednio z piersi.

Różyczka witaj oj wieki cie nie było a nas tu ze starej gwardi to garstka została :-)u nas dzis noc w pelni przespana w koncu mam nadzieje ze tak pozostanie co do sciagania mleka to ja bym chyba nie dala rady za duzo obowiazkow mialam I mam co innego bezposrednio z piersi a tak z innej beczki to co na komary stosujecie u malych dzieci?? o ile cos stosujecie bo sie powoli przygotowuje do wyjazdu I tak mysle I mysle

mama 290 - ja dla synka jak był mały stosowałam takie specjalne plasterki na komary, które się przyczepia do ubrania. Nie podrażniają skóry,a wydzielają odstraszający zapach. Tylko nie wiem, od jakiego wieku można je stosować. Ja odkryłam je jak mały miał rok.

Adb tak profilaktycznie, mam zamiar pojsc tylko raz, mysle ze większych odchylen od normy dziewczyny nie maja. Jjka ja daję dziewczynom wode mineralna.

Milla zaproponuj może jakis termin i każda bedzie sprawdzać w swoim kalendarzu czy może i jakoś wspolnie cos wybierzemy- ja mogę jakieś ciacho upiec;)

reklama
To moze nastepny weekend ten długi po 15-tym? Mamy do wyboru piątek sobotę i niedziele. Jeśli nie to ja i tak mam cały sierpień wolny. Dopiero we wrześniu nad może chcemy jechać

Do góry