reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

Witajcie!!

Wieki tu nie zaglądałam...
Ale dzieci rosną - po Waszych paskach to widzę :D
No i po moich panach też oczywiście....
Muszę trochę poczytać i nadrobić co tamu Was bo całkowicie nie w temacie jestem :szok::szok::szok:
Ale jak tu weszłam czasy ciąży i początków macierzyństwa mi się przypomniały - łezka w oku się kręci, hehehe
A moi chłopcy rosną jak na drożdżach, rozwijają się prawidłowo, obaj biegają - w dwie różne strony oczywiście, odpukać nie chorowali mi WCALE. Jeden miał 6cio dniowa trzydniówkę i to tyle (tfu tfu tfu). Kochane brzdące - rozrabiają coraz bardziej :)
Buuuuziaki zaglebiam się w lekturę :D

reklama
emilek ale Ci sie trafiło :)
Madison a ile razy na dobę ściągasz? może spróbuj częściej (łatwo mi mówić, sama nie mam czasu na ściąganie i ledwo 4 razy dziennie mi sie udaje, na raz sciagam wiecej ale w ciagu doby wychodzi mniej niestety)
co do spania na brzuchu to moje dziewczyny od miesiąca tak śpią i w takiej pozycji najlepiej im się zasypia, choć wiem że to trochę niebezpiezne;/
my po szczepieniu Ali na pneumokoki jesteśmy, Ala waży 4,35 a Lidka 4,56
przyszły mi dziś sukieneczki na chrzest, robimy 24,08

EDYTKA - ja to 6-8 razy, a od niedzieli to 8 :/ bo sie przestraszylam, ze bedzie coraz mniej i mniej.
A ile na raz ściągasz? Dokarmiasz mm czy udaje Ci sie tylko własnym?

Dlaczego tylko Ala miała szczepionke?

Moze jest tak jak JUSTYNIA pisała, ze to kryzys chwilowy. Juz zapomnialam, jak to było przy synku, no ale on bezpośrednio z piersi jadł to nie było takiego rozkminiania tematu ;)
Dzis faktycznie jakby drgnelo i idzie lepiej. Choć jak dziewczyny zwiększa zapotrzebowania (teraz 80-100ml) to juz kaplica, nie wyrobie tak czy inaczej ;)

Edytka pokaż sukienki.Ja mam dzisiaj straszny dzień.Dzieci się zmówiły i chcą mnie wykończyć ale się nie daję.Dobrze,że mąż już wraca z pracy.

Madison to zależy jak często ściagam, jak rzadiej to jakieś 200-250 na raz jak częściej 100-150, w tej chwili ściagam jakieś 700 ml na dobę czyli porcję dla jednej, mam juz trochę dosyć tego ściagania nie mam juz ciśnienia i nie będę płakać jak nie będę już ściągać, bo mimo że to to samo mleko to nie mogę tego porównać do karmienia bezpośrednio z piersi;/ Madios jak wczęsniej ściagałaś 6 razy a teraz 8 to wiadomo że będzie mniej na raz, licz ile w ciągu doby ściągniesz; tylko Ala miała szczepionkę bo Lidka już miała tydzień temu a pediatra chciała troche poczekac z Ala bo jej zdaniem byla slabiutka ale juz kolejne szczepienia razem; mamy jeszcze skierowanie na rehabilitacje ale wolnych terminow na NFZ nie ma do konca roku więc pójdziemy na 1 wizytę prywatnie i zobaczymy co nam powiedzą
multimama specjalnie dla Ciebie :) 10589758_887954637900647_565582640_n.jpg
Dagos słyszałam o takim zwyczaju, ale nie chcę obciążać chrzestnych

Załączniki

• 10589758_887954637900647_565582640_n.jpg
    10589758_887954637900647_565582640_n.jpg
    26,3 KB · Wyświetleń: 78
Edytka - bardzo ładne sukienki!;)
Ja i tak podziwian Was wszystkie które jeszcze macie sile i czas ściągać mleko, ja bym pewnie wymiekla i przeszła na mm, teraz juz tak jest, piers to tylko taki dpdatek smakolyk i popitka a tak butle i obiadek i deserek

EDYTKA - dzięki za odpowiedz :)
Miałam nadzieje, ze jak częściej to organizm zakuma ze wiecej trzeba.
Ja ściągam ok 1.4 litra dziennie i nie wiem czy mozna wiecej. Przecież to jest zapotrzebowanie dla dziecka pojedyczego które juz dietę rozszerza :)

Mi jakos ciezko temat zarzucić, syn był karmiony 13 miesięcy. Pierwsze mm w 9 miesiącu i mam wyrzuty sumienia :/
Myśle, ze lada moment podam mm i bede karmić mieszanie - moim mlekiem i mm.

I fakt, karmienie piersia, a karmienie mlekiem z piersi to zupełnie co innego.

Sukieneczki sliczne!!!!

reklama
Do góry