reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

Co do terminu spotkania, to mi bardziej pasowałby weekend bo wiele byłoby zamieszania żeby M w tygodniu wziął wolne. Ale jak większości będzie pasowało w tygodniu to już trudno. Jakoś będę kombinować:-) A co do miejsca to nie mam pojęcia. Do Wawy mam jakieś 80km, a do Ciebie milla wyjdzie pewnie jakieś czterdzieści pare :-D

Ja wczoraj wybrałam się z dzieciakami na spacer. Wracam, a na tarasie leży karton, a w kartonie nowy wózek. Ot spadł z nieba - pomyślałam. Okazało się, że bratowa męża go przywiozła i zostawiła nam. Dałam jej 400zł za niego, żeby nie było że za darmo. A jeszcze rano znalazłam taki sam tylko używany na tablicy.pl i już miałam zamawiać. Dobrze, że coś mnie zatrzymało:-D
Zobacz załącznik 637288Zobacz załącznik 637287

Emilek bardzo ładny wózek - a jak on się nazywa?

reklama
Co do terminu spotkania, to mi bardziej pasowałby weekend bo wiele byłoby zamieszania żeby M w tygodniu wziął wolne. Ale jak większości będzie pasowało w tygodniu to już trudno. Jakoś będę kombinować:-) A co do miejsca to nie mam pojęcia. Do Wawy mam jakieś 80km, a do Ciebie milla wyjdzie pewnie jakieś czterdzieści pare :-D

Ja wczoraj wybrałam się z dzieciakami na spacer. Wracam, a na tarasie leży karton, a w kartonie nowy wózek. Ot spadł z nieba - pomyślałam. Okazało się, że bratowa męża go przywiozła i zostawiła nam. Dałam jej 400zł za niego, żeby nie było że za darmo. A jeszcze rano znalazłam taki sam tylko używany na tablicy.pl i już miałam zamawiać. Dobrze, że coś mnie zatrzymało:-D
Zobacz załącznik 637288Zobacz załącznik 637287

emilek - wózeczek super :-)

Dziewczyny pomocy...

Coraz ciężej mi ściągać mleko. Tydzien temu udawało mi sie za jedyn posiedzeniem ściągnąć nawet 400ml, a zawsze ok 300. A od weekendu mecze sie by na jedna porcje było dla każdej.
Pije hektolitry wody i herbatke bocian.
Co robic?

Kurcze, ale fajnie, ze macie takie noce. My jeszcze troche mamy do tego blogostanu ;)

madison - przede wszystkim się nie stresować. Stres negatywnie wpływa na produkcję pokarmu. Pierwsza córcia mi cały czas płakała, a ja się stresowałam, że mam zły pokarm i w końcu od drugiego miesiąca jej życia zaczęłam tracić pokarm. Odciągaj powoli tak godzinę po karmieniu dzieci i dużo pij.
Po miesiącu życia dziewczynek też miałam problem z mlekiem, bo wydawało mi się, że jedzą mało i im nie starcza. A teraz mają 5 miesięcy i nadal karmię. Głowa do góry :-)

Madison, moze odciągaj częściej, co 2,5h? Odpocznij, zrelaksuj się, wyspij w ciągu dnia jak dzieciaki spią...

Moje chłopaki jedli co 3h do 5,5 msc zycia. Potem nastapil przełom i był raj na ziemi, bo spali od 20 do 6 bez wybudzania. Jak tylko zaczeli być bardziej mobilni i probuja raczkować wybudzają się w ciągu nocy jakies 10x na glowe. Maja takie okresy- od 23 do 24, potem od 2-3 i nad ranem. Wierca się, upychają do wszystkich kątków lozka i im tam niewygodnie a nie wiedza jak się wydostać, nogi zakładają na szczebelki, chcą ochraniacze pozdejmować, spia na brzuchu i w pewnym momencie się wybudzają i sa w szoku co robia na brzuchu skoro poszli spac na boku:-) Ale w dzień to teraz jest super. Nie wiem co im jest ale od paru dni nie placza W OGOLE. Tak, wczoraj nie mogłam uwierzą ale ANI RAZU nawet nie zajęczeli. Lezą, bawą się, smieją, wariują i są zadowoleni ze wszystkiego. SZOK. Pewnie później sobie odbiją z zrobią Apokalipsę jakiej św. Jan nie widzial:-)

Już od razu apokalipsę przewidujesz ;-) A może chłopaki wygrzecznieli? Moje dziewczyny śpią cały czas na brzuchu :-) I jak tylko je przewrócę w ciągu 10 sekund są z powrotem na brzuchu.

Co do zjazdu to może się skuszę, ale niestety nie w wakacje, bo jesteśmy do końca sierpnia w Amsterdamie. Miłego dnia dziewczyny

jjka
z tym wierceniem się w nocy jak bym o moich czytała , szczególnie Kaja jest wszędzie :szok:

medison
Kryzys 6t, kolejny jest w 3 m-c ... jest to normalne i prawie każda tak ma, laktacja się uspakaja i dostosowuje do potrzeb dziecka nie ma juz nawału mlecznego. Wystarczy częściej ściągać (wiem to nie takie proste przy bliźniakach) ale pobudzanie piersi będzie skutkowało większa ilością mleka.

Justynia - ona nic za niego nie dała. Pracuje w firmie która z Anglii ściąga ciuchy i różne rzeczy do ciuchlandów. Tam właśnie znalazła ten wózek i wzięła. Leżał u niej chyba z 5lat aż teraz nam się przyda ;-)

reklama
Emilek wózek super, żeby sie dobrze maluchom jeździło:-)
Misiarska widzę że z tego samego województwa jesteśmy, do Warszawy zdecydownie mi nie po drodze ale spotkanie takie to fajna sprawa:-)
My mieliśmy we wrześniu jechać całą piątka gdzieś w ciepłe kraje ale w tym roku odpuszczamy sobie i jedziemy nad morze, justynia a Wy gdzie będziecie? bo my chyba na hel uderzymy ale bede coś zaklepywac na ostatnią chwilę na pewno bo nie wiadomo czy się nie pochorują bąble małe:-p
mieliśmy iść na szczepienie to na roczek ale przesunęlo się wszystko bo pediatra nam powiedziała że po ospie trzeba odczekać min 3 mce...Wojtek ostatnio coś wypiął sie na mame i za babcią tylko lata a mamy mogłoby nie być:-(

Do góry