reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

No właśnie ja czekam jeszcze ba decyzję od znajomych czy gdzieś jedziemy na ten dlugi weekend. A może 23-24 lub 30-31.08? Wtedy mi wsio ryba, jak się zaopatrujecie dziewczyny okokic i Justynia?;)

reklama
Edytka - sukienki sliczne, sama myślałam o takim dla moich dziewczyn, robionych na szydelku :-)
Co do spotkania, to je jestem z Dolnego Slaska, wiec dla mnie za daleko, Warszawe odwiedzalam tylko podczas badań w klinkce :-)
Ja dzisiaj miałam dzień swistaka, zaliczylam dwie poradnie, neonatologiczna i preluksacyjna, w pierwszej wazenie, mierzenie, usg glowy, brzucha, morfologia, w drugiej usg bioderek. Wszystko piekne ladnie, ale... no wlasnie zawsze musi być to ale. Jedna corcia ma wykryte dwie torbiele na jajnikach, to jej 3 usg brzucha i trzy tygodnie temu nic nie było, wszystkie narzady ok,a dziś taka niemila niespodzianka, oczywiscie są one do obserwacji,kolejna wizyta za 3 tygodnie, ale niepokój został zasiany, mam nadzieje,żetak szybko jak się pojawiły to równie szybko znikną? Od dzis powoli wprowadzamy mleko początkowe 1, nan pro 1, poza tym mialy badanie odzwiernikow i są w normie. Powiedzcie mi prosze też jesli zaszczepie małe w 8 tygodniu to nie będzie za pozno? Pozdrawiam wszystkie.

Emilek super ten wózek!

Ja na razie samej wody jeszcze nie daję, ale takiej z butelki nigdy nie używam, tylko przegotowaną.

Co do drzemek to u mnie są zawsze po ok 2h aktywności inaczej nie dadzą rady, i wychodzą zwykle 3 drzemki od 40mni do 2h.

Dziś na rehabilitację musiałam zabrać też starszą córke i dałyśmy radę ;) Mam nadzieję że od września będzie trochę lżej jak będzie w przedszkolu...

a to nasz dzisiejszy spacerek, pierwsze próby spacerówki...
IMG_6309.jpg

Załączniki

• IMG_6309.jpg
    IMG_6309.jpg
    39,7 KB · Wyświetleń: 82
Julianna- Twój wozek tez fajny ale mi zawsze bedzie zzkoda dziecka z tylu; )
Kurde to juz mozna sadzac tak dzieci w wózku? Roznica miedzy naszymi chyb 1, 5 tygodnia.

Czy któras z was uzywa aplikacji forum na telefonie? Bo tu nie widać suwaczkow czy da sie to jakos sprawdzać w aplikacji?;)

Edytka - sukienki sliczne, sama myślałam o takim dla moich dziewczyn, robionych na szydelku :-)
Co do spotkania, to je jestem z Dolnego Slaska, wiec dla mnie za daleko, Warszawe odwiedzalam tylko podczas badań w klinkce :-)
Ja dzisiaj miałam dzień swistaka, zaliczylam dwie poradnie, neonatologiczna i preluksacyjna, w pierwszej wazenie, mierzenie, usg glowy, brzucha, morfologia, w drugiej usg bioderek. Wszystko piekne ladnie, ale... no wlasnie zawsze musi być to ale. Jedna corcia ma wykryte dwie torbiele na jajnikach, to jej 3 usg brzucha i trzy tygodnie temu nic nie było, wszystkie narzady ok,a dziś taka niemila niespodzianka, oczywiscie są one do obserwacji,kolejna wizyta za 3 tygodnie, ale niepokój został zasiany, mam nadzieje,żetak szybko jak się pojawiły to równie szybko znikną? Od dzis powoli wprowadzamy mleko początkowe 1, nan pro 1, poza tym mialy badanie odzwiernikow i są w normie. Powiedzcie mi prosze też jesli zaszczepie małe w 8 tygodniu to nie będzie za pozno? Pozdrawiam wszystkie.

Santini - dolny śląsk i lubuskie to już bliżej :-) Może polka też się skusi na nasz mały zjazd? ;-)

Emilek super ten wózek!

Ja na razie samej wody jeszcze nie daję, ale takiej z butelki nigdy nie używam, tylko przegotowaną.

Co do drzemek to u mnie są zawsze po ok 2h aktywności inaczej nie dadzą rady, i wychodzą zwykle 3 drzemki od 40mni do 2h.

Dziś na rehabilitację musiałam zabrać też starszą córke i dałyśmy radę ;) Mam nadzieję że od września będzie trochę lżej jak będzie w przedszkolu...

a to nasz dzisiejszy spacerek, pierwsze próby spacerówki...
Zobacz załącznik 637427

Julianna - ciekawie wygląda.

Ja mam ABC zoom design, który jest 3 w 1 - jeden za drugim

Julianna fajny wózek, ale czy dziecko z tyłu wystarczająco widzi? Chyba że będzie się ich sadzać na zmianę.
Justynia super filmik, popłakałam się ze śmiechu i trochę z przerażenia.
JJka ja właśnie odchodzę od wody mineralnej, stosowałam Maja i ja i chyba już dość. zupki już gotuję na kranówce, a jak skończy mi się ostatnia zgrzewka to mleko też na gotowanej kranówce.

Dziewczyny z okolic Krakowa, możne jakieś spotkanko u nas też zorganizujemy? W sobotę wyjeżdżam na 2 tyg w góry ale od września jestem wolna.

U nas nareszcie dali pospać w nocy, obudzili się o 5.30 na jedzenie i dospali do prawie 8!!! Oby tak częściej. U nas nadal zębów brak i siadania też, ale strasznie aktywni są na brzuchach, chyba wcześniej zaczną raczkowac niż siadać. Coraz częściej w wózkach sadzam ich wysoko oczywiście w pasach żeby chociaż trochę równowagę łapali może to coś da.
Mój maż się wczoraj zbiesił i mamy ciche dni, jak nie urok to....

reklama
Do góry