reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

No właśnie ja czekam jeszcze ba decyzję od znajomych czy gdzieś jedziemy na ten dlugi weekend. A może 23-24 lub 30-31.08? Wtedy mi wsio ryba, jak się zaopatrujecie dziewczyny okokic i Justynia?;)

reklama
Edytka - sukienki sliczne, sama myślałam o takim dla moich dziewczyn, robionych na szydelku :-)
Co do spotkania, to je jestem z Dolnego Slaska, wiec dla mnie za daleko, Warszawe odwiedzalam tylko podczas badań w klinkce :-)
Ja dzisiaj miałam dzień swistaka, zaliczylam dwie poradnie, neonatologiczna i preluksacyjna, w pierwszej wazenie, mierzenie, usg glowy, brzucha, morfologia, w drugiej usg bioderek. Wszystko piekne ladnie, ale... no wlasnie zawsze musi być to ale. Jedna corcia ma wykryte dwie torbiele na jajnikach, to jej 3 usg brzucha i trzy tygodnie temu nic nie było, wszystkie narzady ok,a dziś taka niemila niespodzianka, oczywiscie są one do obserwacji,kolejna wizyta za 3 tygodnie, ale niepokój został zasiany, mam nadzieje,żetak szybko jak się pojawiły to równie szybko znikną? Od dzis powoli wprowadzamy mleko początkowe 1, nan pro 1, poza tym mialy badanie odzwiernikow i są w normie. Powiedzcie mi prosze też jesli zaszczepie małe w 8 tygodniu to nie będzie za pozno? Pozdrawiam wszystkie.

Emilek super ten wózek!

Ja na razie samej wody jeszcze nie daję, ale takiej z butelki nigdy nie używam, tylko przegotowaną.

Co do drzemek to u mnie są zawsze po ok 2h aktywności inaczej nie dadzą rady, i wychodzą zwykle 3 drzemki od 40mni do 2h.

Dziś na rehabilitację musiałam zabrać też starszą córke i dałyśmy radę ;) Mam nadzieję że od września będzie trochę lżej jak będzie w przedszkolu...

a to nasz dzisiejszy spacerek, pierwsze próby spacerówki...
IMG_6309.jpg

Załączniki

• IMG_6309.jpg
    IMG_6309.jpg
    39,7 KB · Wyświetleń: 77
Julianna- Twój wozek tez fajny ale mi zawsze bedzie zzkoda dziecka z tylu; )
Kurde to juz mozna sadzac tak dzieci w wózku? Roznica miedzy naszymi chyb 1, 5 tygodnia.

Czy któras z was uzywa aplikacji forum na telefonie? Bo tu nie widać suwaczkow czy da sie to jakos sprawdzać w aplikacji?;)

Edytka - sukienki sliczne, sama myślałam o takim dla moich dziewczyn, robionych na szydelku :-)
Co do spotkania, to je jestem z Dolnego Slaska, wiec dla mnie za daleko, Warszawe odwiedzalam tylko podczas badań w klinkce :-)
Ja dzisiaj miałam dzień swistaka, zaliczylam dwie poradnie, neonatologiczna i preluksacyjna, w pierwszej wazenie, mierzenie, usg glowy, brzucha, morfologia, w drugiej usg bioderek. Wszystko piekne ladnie, ale... no wlasnie zawsze musi być to ale. Jedna corcia ma wykryte dwie torbiele na jajnikach, to jej 3 usg brzucha i trzy tygodnie temu nic nie było, wszystkie narzady ok,a dziś taka niemila niespodzianka, oczywiscie są one do obserwacji,kolejna wizyta za 3 tygodnie, ale niepokój został zasiany, mam nadzieje,żetak szybko jak się pojawiły to równie szybko znikną? Od dzis powoli wprowadzamy mleko początkowe 1, nan pro 1, poza tym mialy badanie odzwiernikow i są w normie. Powiedzcie mi prosze też jesli zaszczepie małe w 8 tygodniu to nie będzie za pozno? Pozdrawiam wszystkie.

Santini - dolny śląsk i lubuskie to już bliżej :-) Może polka też się skusi na nasz mały zjazd? ;-)

Emilek super ten wózek!

Ja na razie samej wody jeszcze nie daję, ale takiej z butelki nigdy nie używam, tylko przegotowaną.

Co do drzemek to u mnie są zawsze po ok 2h aktywności inaczej nie dadzą rady, i wychodzą zwykle 3 drzemki od 40mni do 2h.

Dziś na rehabilitację musiałam zabrać też starszą córke i dałyśmy radę ;) Mam nadzieję że od września będzie trochę lżej jak będzie w przedszkolu...

a to nasz dzisiejszy spacerek, pierwsze próby spacerówki...
Zobacz załącznik 637427

Julianna - ciekawie wygląda.

Ja mam ABC zoom design, który jest 3 w 1 - jeden za drugim

Julianna fajny wózek, ale czy dziecko z tyłu wystarczająco widzi? Chyba że będzie się ich sadzać na zmianę.
Justynia super filmik, popłakałam się ze śmiechu i trochę z przerażenia.
JJka ja właśnie odchodzę od wody mineralnej, stosowałam Maja i ja i chyba już dość. zupki już gotuję na kranówce, a jak skończy mi się ostatnia zgrzewka to mleko też na gotowanej kranówce.

Dziewczyny z okolic Krakowa, możne jakieś spotkanko u nas też zorganizujemy? W sobotę wyjeżdżam na 2 tyg w góry ale od września jestem wolna.

U nas nareszcie dali pospać w nocy, obudzili się o 5.30 na jedzenie i dospali do prawie 8!!! Oby tak częściej. U nas nadal zębów brak i siadania też, ale strasznie aktywni są na brzuchach, chyba wcześniej zaczną raczkowac niż siadać. Coraz częściej w wózkach sadzam ich wysoko oczywiście w pasach żeby chociaż trochę równowagę łapali może to coś da.
Mój maż się wczoraj zbiesił i mamy ciche dni, jak nie urok to....

reklama
Do góry