reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

Madison moja koleżanka w UK zakładała ten implant to przez cały rok miała plamienie;/ tylko u nich za darmo to się zakłada; kiedy Twoje miały taką hemoglobinę? po urodzeniu czy teraz robiłas wyniki? moje po ur miały ponad 13,5 a jak mialy 6 tyg to ponad 9
ja myślałam, że przespana noc to od 24 do 6 tak słyszałam :)

reklama
EDYTKA - gin. mi mówiła ze bywa tak z tym krwawieniem :/. I ze jak założe przed pierwsza owulacja to mniejsze ryzyko takich efektów ubocznych. Jesli bedzie zle to wyciągam bez oglądania sie na koszty. Rok krwawienie, to dopiero antykoncepcja ;)
Minus wkładki dla mnie taki, ze lepiej czekać te kilka miesięcy. A ja sie boje ciazy w pierwszym roku po cc.

Moje miały badana morfologia miesiac po narodzeniu. Ta przy wypisie była duzo lepsza oczywiscie, choć u jednej wrozyla anemie, co sie potwierdziło. A druga była wtedy 'czerwonokrwista', ale spadło i jej, choć przynajmniej poki co bez zastrzyków.

Podovno koło miesiąca jest wlasnie dołek morfologiczny.

to super, że chcecie się spotkać. Misiarska z lubuskiego rzeczywiście szmat drogi do Warszawy, ale może kiedyś się skusisz?
Adb7- Ty z Piaseczna też miałabyś nie aż tak daleko, dasz radę?
Musimy tylko umówić termin, żeby wszystkim pasowało. Jeżeli chodzi o miejsce to ja cały czas oferuję swój dom, mamy dużą ładną działkę z cieniem od starodrzewu (co się przyda w razie upału), ja mieszkam za Sulejówkiem, gdzieś 27 km od centrum Warszawy.

U mnie dzieci też marudne od tych upałów. No i też pewnie dlatego że dochodzimy do nowego schematu dnia, z uwzględnieniem nowych posiłków obiadku i deserku. Jakoś przy tych dzieciach trudniej mi odejść od mlecznych posiłków w tych porach. Jest na razie zamieszanie, jedno śpi, drugie akurat się budzi i tak w kółko. Z jedzeniem tak samo, nawet dziwię się że do tej pory nie pomyliły mi się maluchy i nie nakarmiłam dwa razy jednego :-DNawet nie jestem w stanie powiedzieć ile mi w ciągu dnia śpią.
Za to nocki cały czas odpukać są ok.

Multimama - życzę, żeby kłopoty z kanalikiem szybko przeszły bez pomocy lekarzy :-)

Milla - ja oczywiście też się pisze; ) tylko najpierw ustalny czy w tygodniu czy weekend, zeby bylo łatwiej umówić termin.
U mnie dziewczyny prawie juz w ogóle piersi nie jedzą tylko nad ranem jak sie przebudza. U mnie wymagają one juz co raz więcej uwagi, nie chce im sie tylko leżeć czy bujac, takze już się bawimy.
Dzis zrobilam zakupy w eko sklepie z warzywami i owocami jutro bede miec wszystko świeże do odbioru to zrobię dziewczynkom sloiki warzywne i pomroze zapas na 2-3 tygodnie.

Edytka- to masz przerypane z tymi spacerami. Pamietam, ze moi mniej więcej w tym wieku tez dostawali szalu w wozku. Spali może 20min później placz, później znowu przesypiali 20min, oczywiście każdy w innym czasie wiec ryk był non stop.
Teraz spia rano ok 9 przez 40min, potem na spacerze po obiedzie ok 1-1,5 godziny, potem ok 5 tak 30-40min. W sumie w dzień ok 3godzin.
W nocy spia od 20 do 6 z przerwami na jedzenie ok 4-5. Ale często się kreca w nocy, przekrecaja na brzuch, wybudzają, wiec musze wstawac pare razy.

Ja boje się wkładek. boje się tez ciąży, nie wyobrażam sobie teraz trzeciego dziecka. Uzywamy prezerwatyw.

Dzisiaj byliśmy na zaległym szcepieniu na WZW B druga dawka. To już ostatnie w tym roku, w przyszłym MMR.
Adas wazy 8450, 68cm, Marek 8850 i 71cm. Wskazan do rehabilitacji brak:-)

jjka to masz udany dzien jednym slowem :-)
ja dzis po spacerze wykapalam niunie bo pomyslalam ze moze spocona i dlatego tak mi placze, nakarmilam i ladnie zasnela jak kiedys. tylko boje sie bo zaraz pora karmienia no i "rytualna" kapiel i nie wiem czy zasnie czy to jej przypomni ze nadchodzi noc;(

mi zadne zabezpieczenie nie pasuje ;/ i nie wiem jak to bd na dluzsza mete bo druga ciaza to by byla masakraaaaaaaaaaa.

reklama
Podgrzewacz kupilam - przyjdzie to się okaże czy przydatny czy nie :)

Justynia - zazdroszcze wakacji i to nad morzem :)
Ja od Gina dostalam tabletki anty nie pamiętam nazwy:) cos na d :) o żadnych wkladkach nie myślę bo mi to zaraz pewnie infekcje wskocza.

Do góry