reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

Witam się po imprezie roczkowej,

Anka światełko dla córeczki (*) tak bardzo mi przykro...

Cannot szczerze to nie polecam tych podgrzewaczy, lepiej juz wodę na gaz wstawić, zanim w podgrzewaczu się podgrzeje to woda szybciej się zagotuje, ja robie tak, że zawsze mam w dzbanku przegotowana wodę, a jak chce mleko zrobic to gotuję w czajniku i mieszam wode gorącą z zimną :tak: a podgrzewacz wyladował w piwnicy :-p

Anulfka ale duże już Twoje kruszyny, a jakie maja piekne główki! takie wcześniaczki i im się nie spłaszczyły! no zachwyciły mnie :-D mam bzika na punkcie główek :-p

Wszystkie dzieci piękne, a spotkanie maluszków cudowne:-)

Multimama super, że udało sie uniknąć operacji!

Polka moi tez nie chodzą postoja parę sekund sami ale to tyle, zaczną chodzić w swoim czasie:tak:

reklama
ja mam podgrzewacz za 80zl jest 5w1, podgrzewacz sterylizator gotowanie jaj podgrzewanie sloiczkiw z jedzeniem wyciskanie soku. jak za takie pieniadze tyle funkcji podejrzanych;) poki co sluzy jako podgrzewacz i sterylizator, i ew bede podgrzewac sloiczki. te dwie pozostale jakos mi nie pasuja do zestawu....

Cannot ja zakupiłam czajnik zelmer z możliwościąpodgrzewania i ustawienia temperatury na 40, 60, 80, 90, 100 stopni, ale to dość drogi zakup, jednak jestem bardzo zadowolona, bo podgrzewam wodę do odpowiedniej dla dziecka temperatury.

Santini - ale wczesniej wode przegotowujesz?

Milla - zlot mamusiek mile widziany :)

Moim pannom stuknelo 5 tygodni :)
Wciaz sa na moim mleku, ale juz długo nie pociągną bez jakiejś pomocy mm. Mam tylko obawy o ewentualne bóle brzucha.

Moje jedna ma anemie i jeździmy do szpitala na zastrzyki z erytropoetyny. Pewnie to przechodziliscie juz.
Obie muszą dostawać wit. krwiotworcze i zelazo. Czy Wasza dzieci miały dolegliwosci po żelazie?
I jak podawalyscie kwas filiowy i wit B6?

Co do podgrzewania to ja mam Aventu sprzęt, nastawia sie rodzaj pokarmu i jego ilośc i on sam sobie wybiera ile. Mi sie wydaje, ze to bardzo porównywalne czasowo z kapielami wodnymi. Plus taki, ze mozna o tym 'zapomnieć' i samo skończy grzać.

Madison - kwas foliowy i B6 wrzucam do butelki. Wlewam trochę ciepłej przegotowanej wody i zostawiam na chwilę. Trochę się rozpuści samo a resztę dogniotę łyżeczką. Do tego dolewam swoje mleko i już. :rofl2:

hej dziwczyny
moje maluchy dziś noc przespały :-D

za niecałe 3 tyg. będę nad morzem już zaczynam się denerwować :baffled:
Jak przeżyłyście ty wczorajsze upały? u mnie maluchy mega marudne ...

reklama
Mila - żałuje, że w Warszawie zjazd, bo mam niestety trochę daleko...

Bibiana - super, że roczek się udał :-)

cannot - ja mam podgrzewacz Aventa, teraz jeszcze nie używam, ale przy synku byłam bardzo zadowolona.

madison - ja używałam actferol start i małe były bardziej niespokojne, chociaż na ulotce napisali, że brak skutków ubocznych

justynia - gratuluję przespanej nocy

A u nas było dziś tak duszno, że dziewczyny budziły się co 2-3 godziny, żeby tylko się napić. Dość męcząca nocka....

Do góry