reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

odnośnie fotelików my na początku mieliśmy maxi cosy cabrio fix, są bardzo dobre dla takich maluszków, jedyny minus dla mnie to taki,że są ciężkie, a widywałam kobietki, które miały jakieś takie leciutkie ( takie odnosiłam wrażenie), ale ciekawe jak takie lekkie są bezpieczne. Później przeszliśmy na dwa różne, bo odkupione od znajomych, jeden to romer nie pamiętam jaki- ok, a drugi to ferrari - super dla dziecka, a dla rodzica daje kupę nerwów przy zapinaniu, a jeszcze więcej przy rozpinaniu :angry:

reklama
Siemka,

U nas weekend super udany W sobote grill na 30 osob, mnóstwo dzieciakow wiec moi byli zachwyceni i nie marudzili. Wczoraj odwiedziny znajomych z dzieciakami wiec znowu luz blues. A dzisiaj szara rzeczywistość:-)

Emilek- ja daje kleik ryzowy/kukurydziany (ryzowy może zatwardzać) do kolacji. Daje 3 miarki i podaje w butelce ze smoczkiem 3przeplywowym,
Sinlac stosowałam, bo gastrolog zalecila dla A., który miał podejrzenie nietolerancji laktozy. Jest to produkt mlekozastepczy. Nie ma wiec chyba sensu stosować go u dzieci, które nie maja problemów z przyswajaniem bialka. Dla urozmaicenia diety to możesz inne rzeczy stosować. Sinlac nie dość, ze jest drogi, to nafaszerowany cukrem. Zreszta wszystkie te kaszki owocone są dosładzane do ulepku. Ja czasami stosowałam Sinlac jak np. chciałam, żeby lekarsto zjedli to wtedy dodawałam je do Sinlaca bo wtedy było wiadomo ze na pewno zjedzą bo to takie słodkie.
Dla urozmaicenia polecam kaszki Holle albo Baby Sun- bez zadnych dodatkow, cukrow itd. w ofercie sa kaszki glutenowe i bezglutenowe. Moi wciągają jaglaną. Wyczailam tez fajną kasze 5 zboz z dodatkiem lipy Nestle i tam nie ma cukru. Ale to z glutenem to dopiero później się podaje. Ja zaczelam gluten wprowadzać jak mieli 5,5msc.

Emilek - nic prostszego niż zorganizować spotkanko jakies, na podobę tego co pokazała Julianna (świetnę zdjęcie, będzie pamiątka pierwszej imprezy :-)).
Jest tutaj nas trochę z Warszawy i okolic. Kamila, Madison, co Wy na to? Pewnie jeszcze ktoś się znajdzie.
Wybierzemy wtedy jakieś fajne miejsce, zresztą ja w razie czego zapraszam do siebie!

Dziewczyny tak na szybko, czy może dziecko dostać takiej ala' biegunki po zimnej herbatce? Do dam ze dostawal przez kilka dni zelik dentinox.

Po chwale się jeszcze. Antos podciaga się do siadania za raczki:)

Tak szybko was podczytuje,
Emilek gratuluje sil przy ogorasach:) ja przyjmuje od mamy sloiki:)

Ktoras pisala udanej możliwości ominięcia operacji u dziecka - super, każda operacja jest za bardzo obciążającą dla maluszka.

jjka - może masz rację z tym cukrem. Nie będę ich uczyć od razu słodkiego. Poszukam tych kaszek na necie.

milla - to ja się od razu piszę na takie spotkanie:-) tylko musiałabym męża zagonić bo nie mam prawka. Miałam zrobić w ciąży a tu się okazało że muszę leżeć i doopa. Więc ja jak coś stawiam się całą rodziną:-D

cannot - Gratulacje dla Antka. Mój Domi też się tak podnosi. Co do biegunki to sprawdź w ulotce czy mogą być takie skutki uboczne po stosowaniu tego żelu.
Ja herbatkę dzieciakom daję tylko zimną i nic im nie jest.

Dagos- wiem, patrzylam na allegro ale od razu sprawdza komentarze i jeżeli widzę ze ktoś kupil ten podgrzewacz i nie podgrzewa to mnie nosi!
Nie chce kupić bubla a nikt mi pewności nie da
:( takie to zakupy przez Neta.

reklama
Emilek- tez tak robilam, ale nie zawsze daje rade podgrzac zanim nie zacznie się drzec a staram się żeby nie plakal bo mial lekką przepukline

Do góry