reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

Gotadora o tak,takie przylepy przy nogach to trochę kłopotliwe są ale i tak kochane:)Ja się nauczyłam i przekonałam na własnej skórze,że my Mamy to jesteśmy w stanie sobie poradzić w każdej sytuacji.Bo jak nie my to kto?!:)

reklama
Hej. No i pierwsza noc za nami, jak dzieci poszły od nas z sypialni do swojego pokoju. Odnoszę wrażenie że im wszystko jedno gdzie śpią. Aby się położyć, zamknąć oczka i lulu.:-) całą noc przespały i nadal jeszcze śpią:happy2: Mi tylko było jakoś pusto jak się kładłam:szok:

Emilek - gratulacje :-) Super, że dzieci już śpią w swoim pokoju. Moje maluchy jeszcze ze mną, ale tylko dlatego, że jeszcze karmię piersią.

Gotadora - moje już teraz są pomocne, jeśli chodzi o opiekę nad dziewczynami. Mam nadzieję, że im to nie minie....

A u nas dziś piżamowy dzień :-)

Mam pytanie z serii rozszerzanie diety:
Chcę podać dzieciakom kleik ryżowy. Na który posiłek najlepiej go podać i ile dodać do mleka?
Dawałyście dzieciom Sinlac? Co myślicie o tym produkcie?

I jeszcze pytanie o fotelik samochodowy:
Chyba zdecyduje się na Recaro Young Sport. Czy któraś z Was może ma taki fotelik? Jakie ewentualnie byście polecały
Wiem że jeszcze mam czas zanim dzieciaki będą jeździć w takich fotelikach, ale nie wiem jak potem będzie z kasą więc teraz bym kupiła.

Jak długo dziecko musi/powinno jeździć tyłem do kierunku jazdy w wózku/samochodzie?

emilek86
ja mam 3 takie foteliki
moje Nele jeździ w nim od 9 mc
Dziecko musi mieć min. 9kg i samo siedzieć ... moje maluchy jeszcze czekają ... ale Natana już za chwile przesadzę
u mnie super foteliki się sprawdzają
P1010884.jpg

Załączniki

• P1010884.jpg
    P1010884.jpg
    29,5 KB · Wyświetleń: 68
Ostatnia edycja:
misiarska bardzo zazdroszczę Amsterdamu! :)

majeczka ja pasa nie stosowałam, więc wiele nie pomogę, ale słyszałam że one nie są zbyt dobre, rozleniwiają mięśnie brzucha...

emilek w fotelikach tyłem jeździ się do 9kg lub do czasu gdy głowa zacznie wystawać poza fotelik. A w gondolach do czasu aż dziecko zacznie siadać, ale przestanie się mieścić ;)
U nas kleik ryżowy jest o 18, ja go daję łyżeczką, doprowadzam do takiej konsystencji budyniowej, Sinlaca nie stosowałam, bo jest drogi :-D kleik kukurydziany lub ryżowy jest bardziej ekonomiczny :-)

A u nas dziś był gril :-) to było spotkanie dziewczyn z wątku marcówek 2014 było 10 dorosłych i 10 dzieciaków, było super :-)

10547673_703577273058242_1657729455691640954_n.jpg

Załączniki

• 10547673_703577273058242_1657729455691640954_n.jpg
    10547673_703577273058242_1657729455691640954_n.jpg
    27,4 KB · Wyświetleń: 68
Justynia - skoro tak mówisz to chyba utwierdziłaś mnie w wyborze. Muszę go jeszcze na żywo obejrzeć bo tylko na necie oglądałam.

Julianna - ale fajne dzieciaki. Super tak się spotkać i powymieniać doświadczeniami. Chętnie bym się tak spotkała z kimś bo siedzę na tej swojej wsi sama jak palec i nie mam z nikim kontaktu. Można oszaleć normalnie:baffled:
Co do Sinlaca to wiem że jest drogi ale jakbym dała dzieciakom raz czy dwa na tydzień tak dla urozmaicenia to jeszcze chyba nie wyjdzie tak strasznie.

Emilek - ja kleik ryżowy stosowałam zawsze pod wieczór zagęszczając trochę mleko. Fotelik dla każdego dziecka miałam romer. Byłam bardzo zadowolona :-)
Julianna - zazdroszczę grilla. Fajnie jest tak się spotkać i wymienić doświadczeniami.

reklama
Do góry