reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

Gotadora o tak,takie przylepy przy nogach to trochę kłopotliwe są ale i tak kochane:)Ja się nauczyłam i przekonałam na własnej skórze,że my Mamy to jesteśmy w stanie sobie poradzić w każdej sytuacji.Bo jak nie my to kto?!:)

reklama
Hej. No i pierwsza noc za nami, jak dzieci poszły od nas z sypialni do swojego pokoju. Odnoszę wrażenie że im wszystko jedno gdzie śpią. Aby się położyć, zamknąć oczka i lulu.:-) całą noc przespały i nadal jeszcze śpią:happy2: Mi tylko było jakoś pusto jak się kładłam:szok:

Emilek - gratulacje :-) Super, że dzieci już śpią w swoim pokoju. Moje maluchy jeszcze ze mną, ale tylko dlatego, że jeszcze karmię piersią.

Gotadora - moje już teraz są pomocne, jeśli chodzi o opiekę nad dziewczynami. Mam nadzieję, że im to nie minie....

A u nas dziś piżamowy dzień :-)

Mam pytanie z serii rozszerzanie diety:
Chcę podać dzieciakom kleik ryżowy. Na który posiłek najlepiej go podać i ile dodać do mleka?
Dawałyście dzieciom Sinlac? Co myślicie o tym produkcie?

I jeszcze pytanie o fotelik samochodowy:
Chyba zdecyduje się na Recaro Young Sport. Czy któraś z Was może ma taki fotelik? Jakie ewentualnie byście polecały
Wiem że jeszcze mam czas zanim dzieciaki będą jeździć w takich fotelikach, ale nie wiem jak potem będzie z kasą więc teraz bym kupiła.

Jak długo dziecko musi/powinno jeździć tyłem do kierunku jazdy w wózku/samochodzie?

emilek86
ja mam 3 takie foteliki
moje Nele jeździ w nim od 9 mc
Dziecko musi mieć min. 9kg i samo siedzieć ... moje maluchy jeszcze czekają ... ale Natana już za chwile przesadzę
u mnie super foteliki się sprawdzają
P1010884.jpg

Załączniki

• P1010884.jpg
    P1010884.jpg
    29,5 KB · Wyświetleń: 78
Ostatnia edycja:
misiarska bardzo zazdroszczę Amsterdamu! :)

majeczka ja pasa nie stosowałam, więc wiele nie pomogę, ale słyszałam że one nie są zbyt dobre, rozleniwiają mięśnie brzucha...

emilek w fotelikach tyłem jeździ się do 9kg lub do czasu gdy głowa zacznie wystawać poza fotelik. A w gondolach do czasu aż dziecko zacznie siadać, ale przestanie się mieścić ;)
U nas kleik ryżowy jest o 18, ja go daję łyżeczką, doprowadzam do takiej konsystencji budyniowej, Sinlaca nie stosowałam, bo jest drogi :-D kleik kukurydziany lub ryżowy jest bardziej ekonomiczny :-)

A u nas dziś był gril :-) to było spotkanie dziewczyn z wątku marcówek 2014 było 10 dorosłych i 10 dzieciaków, było super :-)

10547673_703577273058242_1657729455691640954_n.jpg

Załączniki

• 10547673_703577273058242_1657729455691640954_n.jpg
    10547673_703577273058242_1657729455691640954_n.jpg
    27,4 KB · Wyświetleń: 78
Justynia - skoro tak mówisz to chyba utwierdziłaś mnie w wyborze. Muszę go jeszcze na żywo obejrzeć bo tylko na necie oglądałam.

Julianna - ale fajne dzieciaki. Super tak się spotkać i powymieniać doświadczeniami. Chętnie bym się tak spotkała z kimś bo siedzę na tej swojej wsi sama jak palec i nie mam z nikim kontaktu. Można oszaleć normalnie:baffled:
Co do Sinlaca to wiem że jest drogi ale jakbym dała dzieciakom raz czy dwa na tydzień tak dla urozmaicenia to jeszcze chyba nie wyjdzie tak strasznie.

Emilek - ja kleik ryżowy stosowałam zawsze pod wieczór zagęszczając trochę mleko. Fotelik dla każdego dziecka miałam romer. Byłam bardzo zadowolona :-)
Julianna - zazdroszczę grilla. Fajnie jest tak się spotkać i wymienić doświadczeniami.

reklama
Do góry