reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

bliźniaki jednojajowe jednokosmówkowe jednoowodniowe

Hej ja od samego początku jestem na luteinie najpierw miałam pod język, teraz dopochwowo. Zdarzają się jeszcze plamienia a jestem już prawie w 13tyg.duphaston też lekarz chciał przepisać ale wolalam luteinę. Pozdrawiam.

Dziękuję za info :) Chodzi o to, że ja póki co nie plamię więc nie wiem czemu dostałam, lekarka powiedziała, że "na wzmocnienie". Dziś konsultowałam się z innym lekarzem telefonicznie, to powiedział, że jak jest wszystko ok to żeby nie brać. I teraz mam dwie sprzeczne opinie, ale skoro jest dobrze to chyba nie ma sensu brać.

reklama
Dziękuję za info :) Chodzi o to, że ja póki co nie plamię więc nie wiem czemu dostałam, lekarka powiedziała, że "na wzmocnienie". Dziś konsultowałam się z innym lekarzem telefonicznie, to powiedział, że jak jest wszystko ok to żeby nie brać. I teraz mam dwie sprzeczne opinie, ale skoro jest dobrze to chyba nie ma sensu brać.

Ja od 7 tygodnia brałam duphaston, wyszła mi niedoczynność tarczycy i to powodowało niski progesteron. Po pierwszym dniu brania (3x 1 tabletka) plamienia całkowicie ustapiły. W 18tygodniu odstawiłam stopniowo i przestałam brać, żadnych plamień więcej nie było.
U nas dzisiaj 26 i 5 dni, przepływy na dzisiejszym usg wyszły ok, MoM też, dziewczyny 820 i 900 g (ok. 9% różnicy), we wtorek kontrola echo serca i wtedy decyzja gdzie mnie położyć i gdzie będziemy rodzić żeby dla małej z chorym serduszkiem było jak najlepiej.

Hej dziewczyny id samego początku lekarz stwierdził ciąże jednokosmowkowa jednoowodniowa a po badaniach prenatalnych okazało się, że jednak dwuoowodniowa:) ktoś tu na forum już życzył nam tego więc i ja życzę wam :)

Moje dziewczynki już w domu :) Wiktoria po 3 tyg, a Natalia po 4 tyg pobytu w szpitalu, kilka dni były na cpapie, teraz rosną pięknie, są zdrowe.Pozdrawiam Was dziewczyny, bądźcie dzielne :*

reklama
Bardzo się cieszę, wstaw jakieś zdjęcia swoich ślicznotek :) powodzenia, dużo sił, cierpliwości. Napisz jak dajecie sobie radę bo ja tak się boję, że nie dam rady. Pozdrawiam :)

Do góry