reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Blada kreska

Mnie przeraża to, że ludzie idą do jednego lekarza i jeśli ten postawi niepomyślną diagnozę, idą do drugiego żeby usłyszeć, że wszystko jest w porządku. Dziewczyny wtedy odpuszczają,bo przecież drugi lekarz powiedział, że jest ok. Czemu nikt nie idzie do trzeciego, żeby się upewnić? Czemu pozytywnych diagnoz nikt nie sprawdza poraz drugi? 🤷🏼‍♀️

reklama
Wiecie co mnie jeszcze zastanawia?
Wstawianie wynikow jakichś badań na forum i pytanie nas czo to złe/dobrze/inaczej. A co my, Naczelna Izba Lekarskam, ze mamy specjalistów pod ręka czy jak?
Też się ostatnio zastanawiałam, bo dziewczyna wstawiła wyniki których normy można sprawdzić w internecie. I jestem zdania, że jeśli coś nas niepokoi to lepiej iść prywatnie, bo to jednak chodzi o zdrowie (a prywatnie zawsze się znajdzie wizytę na już). Ale no już lepiej jak wstawiają wyniki badań i mogą sobie porównać z innymi niż te testy ciążowe, których jest tu taki wysyp-na początku jak tu trafiłam myślałam, że post z testem to taki jednorazowy przypadek, ale wystarczyła chwila na forum i widzę, że to normalnie jakaś moda :)

Tylko problem polega na tym, że czescy dziewczyn szerzy wręcz teorię, że "lekarze po medycynie się nie znają". Wiadomo, są różni lekarze. Ale robienie badań na własną rękę i interpretowanie ich tylko w internecie (a uwierz mi dziewczyny tak robią) to jakaś pomyłka. Więc mimo wszystko ja jestem również przeciwna. Ty jesteś rozsądną. Zrobisz badania i wrzucisz je tutaj, aby cię uspokojono. A niektóre się w ten sposób diagnozują! I to już jest złe. Bo od interpelacji i wdrażania leczenia jak dla mnie jest lekarz. On robi wywiad, przegląda i interpretuje wszystko do kupy. Przynajmniej takie jest moje zdanie.
Ja normy wyników badań zawsze sobie sprawdzam w internecie, ale tak czy siak lecę później z tym do lekarza 🙈

Mnie przeraża to, że ludzie idą do jednego lekarza i jeśli ten postawi niepomyślną diagnozę, idą do drugiego żeby usłyszeć, że wszystko jest w porządku. Dziewczyny wtedy odpuszczają,bo przecież drugi lekarz powiedział, że jest ok. Czemu nikt nie idzie do trzeciego, żeby się upewnić? Czemu pozytywnych diagnoz nikt nie sprawdza poraz drugi? 🤷🏼‍♀️
Ja tak właśnie gina zmieniłam od prowadzenia ciąży. W sumie okazało się, że naprawdę wszystko jest ok, ale przeraziły mnie dwie wizyty i ani monitor w moją stronę obrócony nie był ani nie miałam dokładnych wymiarów dziecka ani nawet zarejestrowanej akcji serca na papierze. Na pytanie jak tam z dzieckiem słyszałam "wszystko ok", a pytanie o wagę i długość spotkało się z odpowiedzią "już skasowałam pomiary, no ale coś koło 100 gramów". Po nachalnych namowach na szczepienie w ciąży zwiałam stamtąd aż się kurzyło.

Odpowiadamy prosto i rzeczowo, że naszym zdaniem testy są negatywne i żeby iść na betę. I to właśnie znawczynie rozbieranych testów i cieni cienia kresek próbują nam wmówić że jesteśmy pozbawione emaptii bo nie doszukujemy się kreski której nie ma.
Prosto i rzeczowo.🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Sie uśmiałam😂😂

Troche to dwulicowe 🤣🙈

Niestety nie kazda tutaj skupila sie na odpowiedzi z wyrazami szacunku do drugiego czlowieka🤣. Prosze przejsc do początku i zobaczyć gdzie skończyły sie rady a zaczęły szydercze i obrazliwe komentarze nic nie wnoszące🤮. A wszystko zaczelo sie od tego ze autorka rozebrała test🤣
Juz trzebabylo sie na niej powyzywać bo przecież jak tak Można. Swiat sie zawalił 😂😂😂😂.
To zaden powód by ja obrażać.

A potem Łapanie autorki za słowa aby odbić piłeczkę z jeszcze większą siłą i lawina nienawisci poszła 😂
Nie chodzi o to czy ta kreska tam jest czy nie. I KTO MA RACJE. Czy sobie cos autorka wkreca czy nie. Ale o wasze chamskie zachowanie bo wy to nie rozumiecie .. No jak tak mozna.. I jeszcze zlecialy sie nastepne ze swoimi pretensjami do swiata bo sie nie serduszkuje a uprawia seks😂😂😂 bo one sobie tego nie wyobrażają. Bo tak dorosle kobiety nie mogą bo to znak ze juz cos z nimi nie tak.
Co wam do tego kto jakich okreslen używa. Milo wam jak ktos wytyka wam wasze idiotyczne zachowania bo nie robicie tego tak jak inni? Albo byłybyście w stanie w twarz powiedziex komus to co wypisujecie tutaj 🙈 zapewne nie. Na milion procent nie.

Co nastepna to lepsza ale przecież wy chcecie pomóc a ze przy okazji mieszacie człowieka z błotem to juz swoja droga nie.
Za daleko juz poszły te wasze dreiny, czepialstwa, przytyki i na takie osoby jest tylko jedno okreslenie ktorego z reszta juz użyłam 😅
Mam nadzieje ze autorka wziela sobie moje rady do serca i zablokowała te co powinna które nie mają nic ciekawszego do roboty 😄

Wam tez radzę na przyszłość omijac temat ten ktorego nie jestescie w stanie pojąć i zbedne komentarze zachowywac dla siebie a nie wylewac tu swoja frustracje bo nie jest tak jak wy byscie tego chciały . Żałosne.

I wcale mnie nie zdziwi jak zaraz wyskoczy która ze swoim nadwyraz obrazliwym zdaniem🤣🤣🤣🤣

Aucccccc

Po prostu idź i ciesz się maleństwem [emoji8]
Prosto i rzeczowo.[emoji1787][emoji1787][emoji1787][emoji1787][emoji1787][emoji1787][emoji1787][emoji1787][emoji1787][emoji1787][emoji1787][emoji1787][emoji1787][emoji1787][emoji1787][emoji1787][emoji1787][emoji1787]

Sie uśmiałam[emoji23][emoji23]

Troche to dwulicowe [emoji1787][emoji85]

Niestety nie kazda tutaj skupila sie na odpowiedzi z wyrazami szacunku do drugiego czlowieka[emoji1787]. Prosze przejsc do początku i zobaczyć gdzie skończyły sie rady a zaczęły szydercze i obrazliwe komentarze nic nie wnoszące[emoji2961]. A wszystko zaczelo sie od tego ze autorka rozebrała test[emoji1787]
Juz trzebabylo sie na niej powyzywać bo przecież jak tak Można. Swiat sie zawalił [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23].

A potem Łapanie autorki za słowa aby odbić piłeczkę z jeszcze większą siłą i lawina nienawisci poszła [emoji23]
Nie chodzi o to czy ta kreska tam jest czy nie. I KTO MA RACJE. Czy sobie cos autorka wkreca czy nie. Ale o wasze chamskie zachowanie bo wy to nie rozumiecie .. No jak tak mozna.. I jeszcze zlecialy sie nastepne ze swoimi pretensjami do swiata bo sie nie serduszkuje a uprawia seks[emoji23][emoji23][emoji23] bo one sobie tego nie wyobrażają. Bo tak dorosle kobiety nie mogą bo to znak ze juz cos z nimi nie tak.
Co wam do tego kto jakich okreslen używa. Milo wam jak ktos wytyka wam wasze idiotyczne zachowania bo nie robicie tego tak jak inni? Albo byłybyście w stanie w twarz powiedziex komus to co wypisujecie tutaj [emoji85] zapewne nie. Na milion procent nie.

Co nastepna to lepsza ale przecież wy chcecie pomóc a ze przy okazji mieszacie człowieka z błotem to juz swoja droga nie.
Za daleko juz poszły te wasze dreiny, czepialstwa, przytyki i na takie osoby jest tylko jedno okreslenie ktorego z reszta juz użyłam [emoji28]
Mam nadzieje ze autorka wziela sobie moje rady do serca i zablokowała te co powinna które nie mają nic ciekawszego do roboty [emoji1]

Wam tez radzę na przyszłość omijac temat ten ktorego nie jestescie w stanie pojąć i zbedne komentarze zachowywac dla siebie a nie wylewac tu swoja frustracje bo nie jest tak jak wy byscie tego chciały . Żałosne.

I wcale mnie nie zdziwi jak zaraz wyskoczy która ze swoim nadwyraz obrazliwym zdaniem[emoji1787][emoji1787][emoji1787][emoji1787]

Aucccccc

Prosto i rzeczowo.🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Sie uśmiałam😂😂

Troche to dwulicowe 🤣🙈

Niestety nie kazda tutaj skupila sie na odpowiedzi z wyrazami szacunku do drugiego czlowieka🤣. Prosze przejsc do początku i zobaczyć gdzie skończyły sie rady a zaczęły szydercze i obrazliwe komentarze nic nie wnoszące🤮. A wszystko zaczelo sie od tego ze autorka rozebrała test🤣
Juz trzebabylo sie na niej powyzywać bo przecież jak tak Można. Swiat sie zawalił 😂😂😂😂.

A potem Łapanie autorki za słowa aby odbić piłeczkę z jeszcze większą siłą i lawina nienawisci poszła 😂
Nie chodzi o to czy ta kreska tam jest czy nie. I KTO MA RACJE. Czy sobie cos autorka wkreca czy nie. Ale o wasze chamskie zachowanie bo wy to nie rozumiecie .. No jak tak mozna.. I jeszcze zlecialy sie nastepne ze swoimi pretensjami do swiata bo sie nie serduszkuje a uprawia seks😂😂😂 bo one sobie tego nie wyobrażają. Bo tak dorosle kobiety nie mogą bo to znak ze juz cos z nimi nie tak.
Co wam do tego kto jakich okreslen używa. Milo wam jak ktos wytyka wam wasze idiotyczne zachowania bo nie robicie tego tak jak inni? Albo byłybyście w stanie w twarz powiedziex komus to co wypisujecie tutaj 🙈 zapewne nie. Na milion procent nie.

Za daleko juz poszły te wasze dreiny, czepialstwa, przytyki i na takie osoby jest tylko jedno okreslenie ktorego z reszta juz użyłam 😅
Mam nadzieje ze autorka wziela sobie moje rady do serca i zablokowała te co powinna które nie mają nic ciekawszego do roboty 😄

I wcale mnie nie zdziwi jak zaraz wyskoczy która ze swoim nadwyraz obrazliwym zdaniem🤣🤣🤣🤣

Aucccccc
Infantylność/infantylizm. Znasz takie słowo? Wiesz, jest teoria, całkiem naukowa zresztą, że język jakim operujemy, wpływa na to, jacy jesteśmy i odwrotnie. Jeśli ktoś używa słowa takiego jak to serduszkowanie na forum, gdzie ludzie są anonimowi i śmiało mógłby napisać "r*chaliśmy się całą noc" albo bardziej medycznie, "wytrysnął nasieniem do mojej pochwy", bo nikt i tak się nie dowie, kto to napisał tak naprawdę, to wybacz, ale najprawdopodobniej ma problem z niedojrzałością albo jest tak słabo wyedukowany seksualnie, że prawidłowe określenia nie przychodzą mu do głowy lub nie przechodzą przez gardło.

Co samo w sobie jest ok, nikt nie jest prawnie zobowiązany do bycia dojrzałym psychicznie i świadomym seksualnie by wchodzić w intymne kontakty z drugim człowiekiem.

Mnie jednak martwi to, że takie osoby będą rodzić dzieci. Będą przekazywać swoim dzieciom fałszywy obraz tego, czym jest stosunek seksualny. Te dzieci dorosną, staną się kobietami i mężczyznami i wyrosną na ludzi, którzy nie wiedzą na przykład, że orgazm lechtaczkowy nie jest gorszy, że mężczyzna nie musi orać swojej baby dzień w dzień twardym drągiem, a jeśli tego nie robi to nie jest "pedałem", że stosunek przerywany to nie forma antykoncepcji a prosta droga do frustracji seksualnej, że kobieta nie musi kochać mezczyzny, by uprawiać z nim świetny seks, itd. A powinniśmy wszyscy poczynić krok do przodu w SexEd dla dobra naszych dzieci przede wszystkim.

Dlatego jak ku.wa widzę hasła "serduszkowanie z teżetem" to mnie krew zalewa. Wisłocka się pewnie w grobie przewraca.

Prosto i rzeczowo.[emoji1787][emoji1787][emoji1787][emoji1787][emoji1787][emoji1787][emoji1787][emoji1787][emoji1787][emoji1787][emoji1787][emoji1787][emoji1787][emoji1787][emoji1787][emoji1787][emoji1787][emoji1787]

Niestety nie kazda tutaj skupila sie na odpowiedzi z wyrazami szacunku do drugiego czlowieka[emoji1787]. Prosze przejsc do początku i zobaczyć gdzie skończyły sie rady a zaczęły szydercze i obrazliwe komentarze nic nie wnoszące[emoji2961]. A wszystko zaczelo sie od tego ze autorka rozebrała test[emoji1787]
Juz trzebabylo sie na niej powyzywać bo przecież jak tak Można. Swiat sie zawalił [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23].

A potem Łapanie autorki za słowa aby odbić piłeczkę z jeszcze większą siłą i lawina nienawisci poszła [emoji23]
Nie chodzi o to czy ta kreska tam jest czy nie. I KTO MA RACJE. Czy sobie cos autorka wkreca czy nie. Ale o wasze chamskie zachowanie bo wy to nie rozumiecie .. No jak tak mozna.. I jeszcze zlecialy sie nastepne ze swoimi pretensjami do swiata bo sie nie serduszkuje a uprawia seks[emoji23][emoji23][emoji23] bo one sobie tego nie wyobrażają. Bo tak dorosle kobiety nie mogą bo to znak ze juz cos z nimi nie tak.
Co wam do tego kto jakich okreslen używa. Milo wam jak ktos wytyka wam wasze idiotyczne zachowania bo nie robicie tego tak jak inni? Albo byłybyście w stanie w twarz powiedziex komus to co wypisujecie tutaj [emoji85] zapewne nie. Na milion procent nie.

Za daleko juz poszły te wasze dreiny, czepialstwa, przytyki i na takie osoby jest tylko jedno okreslenie ktorego z reszta juz użyłam [emoji28]
Mam nadzieje ze autorka wziela sobie moje rady do serca i zablokowała te co powinna które nie mają nic ciekawszego do roboty [emoji1]

I wcale mnie nie zdziwi jak zaraz wyskoczy która ze swoim nadwyraz obrazliwym zdaniem[emoji1787][emoji1787][emoji1787][emoji1787]

Aucccccc

Z tego co widziałam autorka sama również się nie szczyciła zbyt dużym taktem [emoji2368]

Ja tam nie mam problemu z mówieniem w twarz ludziom tego co pisze, ba, nawet niektórym opowiadam [emoji2368] z serduszkowania akurat śmieje się w realu również, mam prawo mieć takie zdanie [emoji16] to ze Ty jesteś dwulicowa i na forum jesteś inna, a w życiu prywatnym inna nie oznacza ze możesz wrzucać wszystkich do tego samego wora [emoji6]

Późniejsza dyskusja nie dotyczyła już przecież samego postu autorki tylko ogólnej refleksji o różnych rzeczach. I jak sama piszesz - każdy przecież może mieć inne zdanie, inaczej mówić, inaczej myśleć. Prawda? Czy teraz nam nie wolno a Tobie wolno?

Aucccccc
Przykro mi, że muszę ci to uświadomić ale ty też w swoich komentarzach tutaj jesteś niemiła, wredna, bez szacunku i kultury..
Możesz uważać, że jesteśmy wrednymi forumowiczkami ale zwróć uwagę, że jesteś taka sama.

reklama
Do góry