reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Blada kreska

Mnie przeraża to, że ludzie idą do jednego lekarza i jeśli ten postawi niepomyślną diagnozę, idą do drugiego żeby usłyszeć, że wszystko jest w porządku. Dziewczyny wtedy odpuszczają,bo przecież drugi lekarz powiedział, że jest ok. Czemu nikt nie idzie do trzeciego, żeby się upewnić? Czemu pozytywnych diagnoz nikt nie sprawdza poraz drugi? 🤷🏼‍♀️

reklama
Wiecie co mnie jeszcze zastanawia?
Wstawianie wynikow jakichś badań na forum i pytanie nas czo to złe/dobrze/inaczej. A co my, Naczelna Izba Lekarskam, ze mamy specjalistów pod ręka czy jak?
Też się ostatnio zastanawiałam, bo dziewczyna wstawiła wyniki których normy można sprawdzić w internecie. I jestem zdania, że jeśli coś nas niepokoi to lepiej iść prywatnie, bo to jednak chodzi o zdrowie (a prywatnie zawsze się znajdzie wizytę na już). Ale no już lepiej jak wstawiają wyniki badań i mogą sobie porównać z innymi niż te testy ciążowe, których jest tu taki wysyp-na początku jak tu trafiłam myślałam, że post z testem to taki jednorazowy przypadek, ale wystarczyła chwila na forum i widzę, że to normalnie jakaś moda :)

Tylko problem polega na tym, że czescy dziewczyn szerzy wręcz teorię, że "lekarze po medycynie się nie znają". Wiadomo, są różni lekarze. Ale robienie badań na własną rękę i interpretowanie ich tylko w internecie (a uwierz mi dziewczyny tak robią) to jakaś pomyłka. Więc mimo wszystko ja jestem również przeciwna. Ty jesteś rozsądną. Zrobisz badania i wrzucisz je tutaj, aby cię uspokojono. A niektóre się w ten sposób diagnozują! I to już jest złe. Bo od interpelacji i wdrażania leczenia jak dla mnie jest lekarz. On robi wywiad, przegląda i interpretuje wszystko do kupy. Przynajmniej takie jest moje zdanie.
Ja normy wyników badań zawsze sobie sprawdzam w internecie, ale tak czy siak lecę później z tym do lekarza 🙈

Mnie przeraża to, że ludzie idą do jednego lekarza i jeśli ten postawi niepomyślną diagnozę, idą do drugiego żeby usłyszeć, że wszystko jest w porządku. Dziewczyny wtedy odpuszczają,bo przecież drugi lekarz powiedział, że jest ok. Czemu nikt nie idzie do trzeciego, żeby się upewnić? Czemu pozytywnych diagnoz nikt nie sprawdza poraz drugi? 🤷🏼‍♀️
Ja tak właśnie gina zmieniłam od prowadzenia ciąży. W sumie okazało się, że naprawdę wszystko jest ok, ale przeraziły mnie dwie wizyty i ani monitor w moją stronę obrócony nie był ani nie miałam dokładnych wymiarów dziecka ani nawet zarejestrowanej akcji serca na papierze. Na pytanie jak tam z dzieckiem słyszałam "wszystko ok", a pytanie o wagę i długość spotkało się z odpowiedzią "już skasowałam pomiary, no ale coś koło 100 gramów". Po nachalnych namowach na szczepienie w ciąży zwiałam stamtąd aż się kurzyło.

Odpowiadamy prosto i rzeczowo, że naszym zdaniem testy są negatywne i żeby iść na betę. I to właśnie znawczynie rozbieranych testów i cieni cienia kresek próbują nam wmówić że jesteśmy pozbawione emaptii bo nie doszukujemy się kreski której nie ma.
Prosto i rzeczowo.🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Sie uśmiałam😂😂

Troche to dwulicowe 🤣🙈

Niestety nie kazda tutaj skupila sie na odpowiedzi z wyrazami szacunku do drugiego czlowieka🤣. Prosze przejsc do początku i zobaczyć gdzie skończyły sie rady a zaczęły szydercze i obrazliwe komentarze nic nie wnoszące🤮. A wszystko zaczelo sie od tego ze autorka rozebrała test🤣
Juz trzebabylo sie na niej powyzywać bo przecież jak tak Można. Swiat sie zawalił 😂😂😂😂.
To zaden powód by ja obrażać.

A potem Łapanie autorki za słowa aby odbić piłeczkę z jeszcze większą siłą i lawina nienawisci poszła 😂
Nie chodzi o to czy ta kreska tam jest czy nie. I KTO MA RACJE. Czy sobie cos autorka wkreca czy nie. Ale o wasze chamskie zachowanie bo wy to nie rozumiecie .. No jak tak mozna.. I jeszcze zlecialy sie nastepne ze swoimi pretensjami do swiata bo sie nie serduszkuje a uprawia seks😂😂😂 bo one sobie tego nie wyobrażają. Bo tak dorosle kobiety nie mogą bo to znak ze juz cos z nimi nie tak.
Co wam do tego kto jakich okreslen używa. Milo wam jak ktos wytyka wam wasze idiotyczne zachowania bo nie robicie tego tak jak inni? Albo byłybyście w stanie w twarz powiedziex komus to co wypisujecie tutaj 🙈 zapewne nie. Na milion procent nie.

Co nastepna to lepsza ale przecież wy chcecie pomóc a ze przy okazji mieszacie człowieka z błotem to juz swoja droga nie.
Za daleko juz poszły te wasze dreiny, czepialstwa, przytyki i na takie osoby jest tylko jedno okreslenie ktorego z reszta juz użyłam 😅
Mam nadzieje ze autorka wziela sobie moje rady do serca i zablokowała te co powinna które nie mają nic ciekawszego do roboty 😄

Wam tez radzę na przyszłość omijac temat ten ktorego nie jestescie w stanie pojąć i zbedne komentarze zachowywac dla siebie a nie wylewac tu swoja frustracje bo nie jest tak jak wy byscie tego chciały . Żałosne.

I wcale mnie nie zdziwi jak zaraz wyskoczy która ze swoim nadwyraz obrazliwym zdaniem🤣🤣🤣🤣

Aucccccc

Po prostu idź i ciesz się maleństwem [emoji8]
Prosto i rzeczowo.[emoji1787][emoji1787][emoji1787][emoji1787][emoji1787][emoji1787][emoji1787][emoji1787][emoji1787][emoji1787][emoji1787][emoji1787][emoji1787][emoji1787][emoji1787][emoji1787][emoji1787][emoji1787]

Sie uśmiałam[emoji23][emoji23]

Troche to dwulicowe [emoji1787][emoji85]

Niestety nie kazda tutaj skupila sie na odpowiedzi z wyrazami szacunku do drugiego czlowieka[emoji1787]. Prosze przejsc do początku i zobaczyć gdzie skończyły sie rady a zaczęły szydercze i obrazliwe komentarze nic nie wnoszące[emoji2961]. A wszystko zaczelo sie od tego ze autorka rozebrała test[emoji1787]
Juz trzebabylo sie na niej powyzywać bo przecież jak tak Można. Swiat sie zawalił [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23].

A potem Łapanie autorki za słowa aby odbić piłeczkę z jeszcze większą siłą i lawina nienawisci poszła [emoji23]
Nie chodzi o to czy ta kreska tam jest czy nie. I KTO MA RACJE. Czy sobie cos autorka wkreca czy nie. Ale o wasze chamskie zachowanie bo wy to nie rozumiecie .. No jak tak mozna.. I jeszcze zlecialy sie nastepne ze swoimi pretensjami do swiata bo sie nie serduszkuje a uprawia seks[emoji23][emoji23][emoji23] bo one sobie tego nie wyobrażają. Bo tak dorosle kobiety nie mogą bo to znak ze juz cos z nimi nie tak.
Co wam do tego kto jakich okreslen używa. Milo wam jak ktos wytyka wam wasze idiotyczne zachowania bo nie robicie tego tak jak inni? Albo byłybyście w stanie w twarz powiedziex komus to co wypisujecie tutaj [emoji85] zapewne nie. Na milion procent nie.

Co nastepna to lepsza ale przecież wy chcecie pomóc a ze przy okazji mieszacie człowieka z błotem to juz swoja droga nie.
Za daleko juz poszły te wasze dreiny, czepialstwa, przytyki i na takie osoby jest tylko jedno okreslenie ktorego z reszta juz użyłam [emoji28]
Mam nadzieje ze autorka wziela sobie moje rady do serca i zablokowała te co powinna które nie mają nic ciekawszego do roboty [emoji1]

Wam tez radzę na przyszłość omijac temat ten ktorego nie jestescie w stanie pojąć i zbedne komentarze zachowywac dla siebie a nie wylewac tu swoja frustracje bo nie jest tak jak wy byscie tego chciały . Żałosne.

I wcale mnie nie zdziwi jak zaraz wyskoczy która ze swoim nadwyraz obrazliwym zdaniem[emoji1787][emoji1787][emoji1787][emoji1787]

Aucccccc

Prosto i rzeczowo.🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Sie uśmiałam😂😂

Troche to dwulicowe 🤣🙈

Niestety nie kazda tutaj skupila sie na odpowiedzi z wyrazami szacunku do drugiego czlowieka🤣. Prosze przejsc do początku i zobaczyć gdzie skończyły sie rady a zaczęły szydercze i obrazliwe komentarze nic nie wnoszące🤮. A wszystko zaczelo sie od tego ze autorka rozebrała test🤣
Juz trzebabylo sie na niej powyzywać bo przecież jak tak Można. Swiat sie zawalił 😂😂😂😂.

A potem Łapanie autorki za słowa aby odbić piłeczkę z jeszcze większą siłą i lawina nienawisci poszła 😂
Nie chodzi o to czy ta kreska tam jest czy nie. I KTO MA RACJE. Czy sobie cos autorka wkreca czy nie. Ale o wasze chamskie zachowanie bo wy to nie rozumiecie .. No jak tak mozna.. I jeszcze zlecialy sie nastepne ze swoimi pretensjami do swiata bo sie nie serduszkuje a uprawia seks😂😂😂 bo one sobie tego nie wyobrażają. Bo tak dorosle kobiety nie mogą bo to znak ze juz cos z nimi nie tak.
Co wam do tego kto jakich okreslen używa. Milo wam jak ktos wytyka wam wasze idiotyczne zachowania bo nie robicie tego tak jak inni? Albo byłybyście w stanie w twarz powiedziex komus to co wypisujecie tutaj 🙈 zapewne nie. Na milion procent nie.

Za daleko juz poszły te wasze dreiny, czepialstwa, przytyki i na takie osoby jest tylko jedno okreslenie ktorego z reszta juz użyłam 😅
Mam nadzieje ze autorka wziela sobie moje rady do serca i zablokowała te co powinna które nie mają nic ciekawszego do roboty 😄

I wcale mnie nie zdziwi jak zaraz wyskoczy która ze swoim nadwyraz obrazliwym zdaniem🤣🤣🤣🤣

Aucccccc
Infantylność/infantylizm. Znasz takie słowo? Wiesz, jest teoria, całkiem naukowa zresztą, że język jakim operujemy, wpływa na to, jacy jesteśmy i odwrotnie. Jeśli ktoś używa słowa takiego jak to serduszkowanie na forum, gdzie ludzie są anonimowi i śmiało mógłby napisać "r*chaliśmy się całą noc" albo bardziej medycznie, "wytrysnął nasieniem do mojej pochwy", bo nikt i tak się nie dowie, kto to napisał tak naprawdę, to wybacz, ale najprawdopodobniej ma problem z niedojrzałością albo jest tak słabo wyedukowany seksualnie, że prawidłowe określenia nie przychodzą mu do głowy lub nie przechodzą przez gardło.

Co samo w sobie jest ok, nikt nie jest prawnie zobowiązany do bycia dojrzałym psychicznie i świadomym seksualnie by wchodzić w intymne kontakty z drugim człowiekiem.

Mnie jednak martwi to, że takie osoby będą rodzić dzieci. Będą przekazywać swoim dzieciom fałszywy obraz tego, czym jest stosunek seksualny. Te dzieci dorosną, staną się kobietami i mężczyznami i wyrosną na ludzi, którzy nie wiedzą na przykład, że orgazm lechtaczkowy nie jest gorszy, że mężczyzna nie musi orać swojej baby dzień w dzień twardym drągiem, a jeśli tego nie robi to nie jest "pedałem", że stosunek przerywany to nie forma antykoncepcji a prosta droga do frustracji seksualnej, że kobieta nie musi kochać mezczyzny, by uprawiać z nim świetny seks, itd. A powinniśmy wszyscy poczynić krok do przodu w SexEd dla dobra naszych dzieci przede wszystkim.

Dlatego jak ku.wa widzę hasła "serduszkowanie z teżetem" to mnie krew zalewa. Wisłocka się pewnie w grobie przewraca.

Prosto i rzeczowo.[emoji1787][emoji1787][emoji1787][emoji1787][emoji1787][emoji1787][emoji1787][emoji1787][emoji1787][emoji1787][emoji1787][emoji1787][emoji1787][emoji1787][emoji1787][emoji1787][emoji1787][emoji1787]

Niestety nie kazda tutaj skupila sie na odpowiedzi z wyrazami szacunku do drugiego czlowieka[emoji1787]. Prosze przejsc do początku i zobaczyć gdzie skończyły sie rady a zaczęły szydercze i obrazliwe komentarze nic nie wnoszące[emoji2961]. A wszystko zaczelo sie od tego ze autorka rozebrała test[emoji1787]
Juz trzebabylo sie na niej powyzywać bo przecież jak tak Można. Swiat sie zawalił [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23].

A potem Łapanie autorki za słowa aby odbić piłeczkę z jeszcze większą siłą i lawina nienawisci poszła [emoji23]
Nie chodzi o to czy ta kreska tam jest czy nie. I KTO MA RACJE. Czy sobie cos autorka wkreca czy nie. Ale o wasze chamskie zachowanie bo wy to nie rozumiecie .. No jak tak mozna.. I jeszcze zlecialy sie nastepne ze swoimi pretensjami do swiata bo sie nie serduszkuje a uprawia seks[emoji23][emoji23][emoji23] bo one sobie tego nie wyobrażają. Bo tak dorosle kobiety nie mogą bo to znak ze juz cos z nimi nie tak.
Co wam do tego kto jakich okreslen używa. Milo wam jak ktos wytyka wam wasze idiotyczne zachowania bo nie robicie tego tak jak inni? Albo byłybyście w stanie w twarz powiedziex komus to co wypisujecie tutaj [emoji85] zapewne nie. Na milion procent nie.

Za daleko juz poszły te wasze dreiny, czepialstwa, przytyki i na takie osoby jest tylko jedno okreslenie ktorego z reszta juz użyłam [emoji28]
Mam nadzieje ze autorka wziela sobie moje rady do serca i zablokowała te co powinna które nie mają nic ciekawszego do roboty [emoji1]

I wcale mnie nie zdziwi jak zaraz wyskoczy która ze swoim nadwyraz obrazliwym zdaniem[emoji1787][emoji1787][emoji1787][emoji1787]

Aucccccc

Z tego co widziałam autorka sama również się nie szczyciła zbyt dużym taktem [emoji2368]

Ja tam nie mam problemu z mówieniem w twarz ludziom tego co pisze, ba, nawet niektórym opowiadam [emoji2368] z serduszkowania akurat śmieje się w realu również, mam prawo mieć takie zdanie [emoji16] to ze Ty jesteś dwulicowa i na forum jesteś inna, a w życiu prywatnym inna nie oznacza ze możesz wrzucać wszystkich do tego samego wora [emoji6]

Późniejsza dyskusja nie dotyczyła już przecież samego postu autorki tylko ogólnej refleksji o różnych rzeczach. I jak sama piszesz - każdy przecież może mieć inne zdanie, inaczej mówić, inaczej myśleć. Prawda? Czy teraz nam nie wolno a Tobie wolno?

Aucccccc
Przykro mi, że muszę ci to uświadomić ale ty też w swoich komentarzach tutaj jesteś niemiła, wredna, bez szacunku i kultury..
Możesz uważać, że jesteśmy wrednymi forumowiczkami ale zwróć uwagę, że jesteś taka sama.

reklama
Do góry