reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Testy owu - nie rozumiem

Przepraszam, ale ile razy trzeba Ci napisac, ze testy owulacyjne robi się przed owulacją, a nie po? Robienie ich po owulacji to wywalanie kasy w błoto.
A ile razy mam
Pisać, że nie wiem czy byłam przed owulacją czy po?

Dopiero po teście widziałam, że kreska jest coraz bledsza, a to świadczy o tym, że owulacja się już odbyła.

reklama
Ja nie staram się jeszcze o dziecko. Chce sprawdzić czy dobrze liczę dni cyklu i okazuje się, że chyba nie, bo owulacja przychodzi 1-2 dni wcześniej niż wychodzi z kalendarza.

Aktualnie to testuję testy owu, aby dowiedzieć się więcej o moim cyklu.
Jak chcesz poznać swój cykl to kup dokładny termometr i mierz codziennie rano. Na wykresie temperatur będziesz widziała kiedy była owulacja.

A ile razy mam
Pisać, że nie wiem czy byłam przed owulacją czy po?

Dopiero po teście widziałam, że kreska jest coraz bledsza, a to świadczy o tym, że owulacja się już odbyła.
Ale własnie o to chodzi, że patrzysz na to wszystko od zlej strony 🙈
Za miesiąc zacznij je robic 3 dni wcześniej i po pozytywnym już się nie robi.

Ale własnie o to chodzi, że patrzysz na to wszystko od zlej strony 🙈
Za miesiąc zacznij je robic 3 dni wcześniej i po pozytywnym już się nie robi.
Dobrze patrzę. Po prostu mój cykl nie jest książkowy i owulacja przyszła wcześniej niż wynikało w kalendarza. Nie wiedziałam tego wcześniej.

reklama
Dobrze patrzę. Po prostu mój cykl nie jest książkowy i owulacja przyszła wcześniej niż wynikało w kalendarza. Nie wiedziałam tego wcześniej.
Na dobrą sprawę mogła przyjść nawet i tydzień wcześniej i tego nie wiesz, bo nie wiesz czy to był pierwszy pozytywny test.

Do góry