reklama
RudaMarchewka
Zaciekawiona BB
Hej progesteron sie bierze przez 11 dni minimum,potem odstawiasz i czekasz na @Hey Marchewka ja tez mam nie halo z lutealna i teraz dupka biore. Po owu i nie wiem czy brac do miesiaczki (chociaz tak wynika z ulotki) czy przez 10dni
Bum tak jak mowisz, co lekarz to inna teoria
Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app
RudaMarchewka
Zaciekawiona BB
Witam się wieczorkiem kobietki moje !
Ruda witaj !
Ja biorę luteine od 10-24dc na wyregulowanie cykli i zeby pomóc zagniezdzic sie zarodkowi , więc biorę ją przed ovu .
A ja byłam na IP nie dość , że osemka wychodzi to mam zapalenie zatok osz no ...
Ale przeżyje tabletki mam brac jak do wtorku nie będzie poprawy to mam iść do swojego..
anulaa brzuszki najedzone i to bardzo !
Ale od wtorku trzeba może jakiś pakieet z Chodakowska włączyć i to spalić
Edit : super , że plamienia ustaly !
Fasolek niech ładnie rośnie :*
A ile juz starasz sie o dziecko?Przyznam szczerze,ze jeszcze o takim czyms nie slyszalam zeby prgesteron brac przed owulacja.Przeciez przy naturalnym cyklu w 2 fazie w organizmie sa sladowe ilosci progesteronu i zwieksza sie on dopiero w fazie lutealnej czyli po owulacji gdy nastapi skok....Jestes pewna,ze nei blokujesz sobie owulki?progesteron pomaga sie zagniezdzic owszem,ale w momencie kiedy jest juz po owulacji.Tak jak pisalam przedwczesnym braniem mozna sobie tylko zaszkodzic...
Ruda od stycznia , ale najpierw jeszcze muszę uregulować sobie prolaktyne bo mam zawyżona i wlasnie w tym cyklu jak i wcześniejszym jest brak owulacji tak mi się wydaje , że nie było i nie ma .
A przepisał mi tak , ponieważ żebym te cykle też jakoś uregulować bo miałam dziwne , wiesz ja się pytałam go o to czy będzie mi blokować luteina owulacje stwierdził , że nie a lekarza mam na prawdę dobrego ...
A przepisał mi tak , ponieważ żebym te cykle też jakoś uregulować bo miałam dziwne , wiesz ja się pytałam go o to czy będzie mi blokować luteina owulacje stwierdził , że nie a lekarza mam na prawdę dobrego ...
RudaMarchewka
Zaciekawiona BB
Poleca
Polecam kochana zebys przeczytala sobie takie info na ten temat: Link do: abc_progesteronu_i_duphastonu - wiki.28dni.plLink do: abc_progesteronu_i_duphastonu - wiki.28dni.pl mi lekarze tez wciskali ten progesteron,ze zwracalam nim doslownie,az sie wzielam za siebie i teraz to ja dyskutuje z lekarzami jezeli chca mnie jak od linijki do przypadkow z ksiazki utozsamic.Kazda z nas jest inna i ma inne cykle i na to powinni lekarze patrzyc przepisujac leki.
Ruda od stycznia , ale najpierw jeszcze muszę uregulować sobie prolaktyne bo mam zawyżona i wlasnie w tym cyklu jak i wcześniejszym jest brak owulacji tak mi się wydaje , że nie było i nie ma .
Polecam kochana zebys przeczytala sobie takie info na ten temat: Link do: abc_progesteronu_i_duphastonu - wiki.28dni.plLink do: abc_progesteronu_i_duphastonu - wiki.28dni.pl mi lekarze tez wciskali ten progesteron,ze zwracalam nim doslownie,az sie wzielam za siebie i teraz to ja dyskutuje z lekarzami jezeli chca mnie jak od linijki do przypadkow z ksiazki utozsamic.Kazda z nas jest inna i ma inne cykle i na to powinni lekarze patrzyc przepisujac leki.
Ruda to co niby sobie blokuje owulacje tak ?
I co według ciebie to jak powinnam ją brać ? Tak mniej więcej , żeby było ok ?
Edit : mi się też to dziwne wydawało , ze za wcześnie ale ja się nie znam i co ja mogę ? Nic.
Edit : mi się też to dziwne wydawało , ze za wcześnie ale ja się nie znam i co ja mogę ? Nic.
RudaMarchewka
Zaciekawiona BB
Ruda to co niby sobie blokuje owulacje tak ?
Ja sie obserwujac jestem wstanie okreslic kiedy mam juz faze lutealna czyli skok i wiem kiedy nie zaszkodze sobie,nie wiem jak Ty to sprawdzasz....Bardzo mozliwe,ze owulacja jest blokowana w koncu to progesteron ,ktory jest wydzielany juz po owulacji.Dlatego tak bardzo wkurzaja mnie lekarze,ktorzy z marszu okreslaja dzien fazy lutealnej bo jak to mowia "na oko chlop w szpitalu umarl".Jezeli chces zmiec pewnosc zachecam do pomiarow tempreatury,jesli bedziesz chciala pomoge i wyjasnie co i jak,ale musisz to robic kazdego dnia zeby miec jasnosc wykresu i dopiero z tymi wykresami najlepiej jakbys poszla do gina i zeby zobie obejrzal jak to wyglada...
Ruda ok ale ja lutke też dostałam na wyregulowanie cykli przy okazji , więc to też chyba ma jakieś znaczenie w którym dc ją wziąść .
No ja na razie testy robie " zaczęłam " , ale nic ...
A z tą temperaturą czytałam , że jak jakieś przeziębienie to też moze wyjść coś błędnie ...
A z tą temperaturą czytałam , że jak jakieś przeziębienie to też moze wyjść coś błędnie ...
reklama
RudaMarchewka
Zaciekawiona BB
Ruda ok ale ja lutke też dostałam na wyregulowanie cykli przy okazji , więc to też chyba ma jakieś znaczenie w którym dc ją wziąść .
Dobrze, na wyregulowanie rowniez sie bierze w pierwszym lub drugim dniu fazy lutealnej.Ilu dniowe masz cykle?
Oprocz temperatury opierasz sie na sluzie,Przy przeziebieniu moze byc nieznacznie powieksozna lub odwrotnie,ale przewaznie nie ma to wiekszego znaczenia.