reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bedę mamą w 2016 roku!

reklama
Hey Marchewka :) ja tez mam nie halo z lutealna i teraz dupka biore. Po owu i nie wiem czy brac do miesiaczki (chociaz tak wynika z ulotki) czy przez 10dni :)
Bum tak jak mowisz, co lekarz to inna teoria ;)

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app
Hej :) progesteron sie bierze przez 11 dni minimum,potem odstawiasz i czekasz na @

Witam się wieczorkiem kobietki moje ! :)

Ruda witaj ! :)
Ja biorę luteine od 10-24dc na wyregulowanie cykli i zeby pomóc zagniezdzic sie zarodkowi , więc biorę ją przed ovu .

A ja byłam na IP nie dość , że osemka wychodzi to mam zapalenie zatok osz no ...
Ale przeżyje tabletki mam brac jak do wtorku nie będzie poprawy to mam iść do swojego..

anulaa brzuszki najedzone i to bardzo !
Ale od wtorku trzeba może jakiś pakieet z Chodakowska włączyć i to spalić :D

Edit : super , że plamienia ustaly ! :)
Fasolek niech ładnie rośnie :*

A ile juz starasz sie o dziecko?Przyznam szczerze,ze jeszcze o takim czyms nie slyszalam zeby prgesteron brac przed owulacja.Przeciez przy naturalnym cyklu w 2 fazie w organizmie sa sladowe ilosci progesteronu i zwieksza sie on dopiero w fazie lutealnej czyli po owulacji gdy nastapi skok....Jestes pewna,ze nei blokujesz sobie owulki?progesteron pomaga sie zagniezdzic owszem,ale w momencie kiedy jest juz po owulacji.Tak jak pisalam przedwczesnym braniem mozna sobie tylko zaszkodzic...

Ruda od stycznia , ale najpierw jeszcze muszę uregulować sobie prolaktyne bo mam zawyżona i wlasnie w tym cyklu jak i wcześniejszym jest brak owulacji tak mi się wydaje , że nie było i nie ma .
A przepisał mi tak , ponieważ żebym te cykle też jakoś uregulować bo miałam dziwne , wiesz ja się pytałam go o to czy będzie mi blokować luteina owulacje stwierdził , że nie a lekarza mam na prawdę dobrego ... :rolleyes2:

Poleca
Ruda od stycznia , ale najpierw jeszcze muszę uregulować sobie prolaktyne bo mam zawyżona i wlasnie w tym cyklu jak i wcześniejszym jest brak owulacji tak mi się wydaje , że nie było i nie ma .
A przepisał mi tak , ponieważ żebym te cykle też jakoś uregulować bo miałam dziwne , wiesz ja się pytałam go o to czy będzie mi blokować luteina owulacje stwierdził , że nie a lekarza mam na prawdę dobrego ... :rolleyes2:

Polecam kochana zebys przeczytala sobie takie info na ten temat: Link do: abc_progesteronu_i_duphastonu - wiki.28dni.plLink do: abc_progesteronu_i_duphastonu - wiki.28dni.pl:) mi lekarze tez wciskali ten progesteron,ze zwracalam nim doslownie,az sie wzielam za siebie i teraz to ja dyskutuje z lekarzami jezeli chca mnie jak od linijki do przypadkow z ksiazki utozsamic.Kazda z nas jest inna i ma inne cykle i na to powinni lekarze patrzyc przepisujac leki.

Ruda to co niby sobie blokuje owulacje tak ?
I co według ciebie to jak powinnam ją brać ? Tak mniej więcej , żeby było ok ?

Edit : mi się też to dziwne wydawało , ze za wcześnie ale ja się nie znam i co ja mogę ? Nic.

Ruda to co niby sobie blokuje owulacje tak ?
I co według ciebie to jak powinnam ją brać ? Tak mniej więcej , żeby było ok ?

Edit : mi się też to dziwne wydawało , ze za wcześnie ale ja się nie znam i co ja mogę ? Nic.

Ja sie obserwujac jestem wstanie okreslic kiedy mam juz faze lutealna czyli skok i wiem kiedy nie zaszkodze sobie,nie wiem jak Ty to sprawdzasz....Bardzo mozliwe,ze owulacja jest blokowana w koncu to progesteron ,ktory jest wydzielany juz po owulacji.Dlatego tak bardzo wkurzaja mnie lekarze,ktorzy z marszu okreslaja dzien fazy lutealnej bo jak to mowia "na oko chlop w szpitalu umarl".Jezeli chces zmiec pewnosc zachecam do pomiarow tempreatury,jesli bedziesz chciala pomoge i wyjasnie co i jak,ale musisz to robic kazdego dnia zeby miec jasnosc wykresu i dopiero z tymi wykresami najlepiej jakbys poszla do gina i zeby zobie obejrzal jak to wyglada...

Ruda ok ale ja lutke też dostałam na wyregulowanie cykli przy okazji , więc to też chyba ma jakieś znaczenie w którym dc ją wziąść .
No ja na razie testy robie " zaczęłam " , ale nic ...
A z tą temperaturą czytałam , że jak jakieś przeziębienie to też moze wyjść coś błędnie ...

reklama
Ruda ok ale ja lutke też dostałam na wyregulowanie cykli przy okazji , więc to też chyba ma jakieś znaczenie w którym dc ją wziąść .
No ja na razie testy robie " zaczęłam " , ale nic ...
A z tą temperaturą czytałam , że jak jakieś przeziębienie to też moze wyjść coś błędnie ...

Dobrze, na wyregulowanie rowniez sie bierze w pierwszym lub drugim dniu fazy lutealnej.Ilu dniowe masz cykle?
Oprocz temperatury opierasz sie na sluzie,Przy przeziebieniu moze byc nieznacznie powieksozna lub odwrotnie,ale przewaznie nie ma to wiekszego znaczenia.

Do góry