reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bedę mamą w 2016 roku!

reklama
Hej, u mnie troszkę lepiej .. w sensie .. chyba się już pogodziłam z faktem. Dla pewności jak beta będzie rosnąć mam wizytę u innego ginekologa na 17:30 ... a jak nie będzie to pojadę chyba do szpitala. Bo się na mojej gin zawiodłam ..zrobiła mi 1 minutowe usg i powiedziała, że widać pęcherzyk żółtkowy a to dobrze rokuje ... w karcie nie napisała nawet, że jestem w ciąży bo żeby do Niej iść musiałam z recepcji zabrać swoją kartę więc do niej zerknełam. Mówię, jej, że pęcherzyk było widać już tydzień temu. Na co ona, że to nie możliwe bo by to zapisała i założyłaby mi kartę ciąży, której nota bene nawet nie mam. A ta karta ciąży jest ważna przecież nawet jakbym miała jechać do szpitala.
Konsultowałam się z kilkoma ginekologami przez telefon. Jeden mówił, że nic tam w ciaży pływać i ruszać się nie może, oprócz dziecka oczywiście .. że pewnie pęcherz miałam pełny ( a było tak ). Jednak nadziei sobie nie robię wielkiej. Mam tylko nadzieję, że szybko będę mogła wrócić do starań. I że ta obecna tzw. ''górka hormonalna'' sprawie, że szybko zajdę w ciąże. Nic mnie nie boli, troszkę znowu plamię ''kawa-z mlekiem''. Boję się tylko by to nie była ciąża zaśniadowa
Boze dlaczego zycie Cie tak doswiadcza? trzymaj sie Kochana, my tu sie pomodlimy za Cb i Fasola

Ness zrób betę ....zobaczymy jak przyrasta,dobrze że się skonsultowalas i póki co dobrze ze nie krwawisz i ze nic nie boli .... nie zakładaj najgorszego ! z lekarzami juz tak jest .... są tylko ludźmi a po minutowym usg nie można wyciągac takich wniosków .... ja trzymam kciuki

Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka

Tylko się nie dołujcie bo nie po to tu przylazłam specjalnie byście doły łapały mi :)
Luxia ... trzymam kciuki ... mam przeczucie, że te Twoje dolegliwości nie pochodzą z głowy tylko z tej niższej partii :))

Anusia
... jak się czujesz ... jutro masz wizyte ?

Dariana ja tez biore dostinex, przerobiłam juz bromergon i mi on ubocznych nie robił, chyba ze wypiłam alk to masakra była takie helikoptery.
Nie trzeba miec gruczolaka zeby go brac [emoji4] to jest lek dla wygodnych bo bierzesz raz w tyg pol tabl i cześć. Prl spada w błyskawicznym tempie, a po Bromku po miesiącu. Ja akurat przerobiłam wszystkie leki wiec troche sie orientuje w temacie [emoji3]
Bum dokładnie tak jak Jugo mowi, z prl jest tak ze musisz usiąść, odpocząć przed badaniem, nie denerwować sie, nie objadać na noc, żadnego sexu i nawet dotykania sutków dzien przed bo to wszystko ma wpływ na wynik.
Neska trzymam kciuki za maleństwo ! Niech bedzie po mamusi takie silne !! [emoji8]

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Dariana, ja tylko chcialam napisac co wiem:) Chodzilo mi tylko o to, ze jesli nie ma koniecznosci to lepiej dac lek jak najlzszejszy bo to lepiej dziala na caly organizm, ty masz prolaktyne naprawde niewysoka i dlatego sie zdziwilam ze dostalas dostinex bo on jest najsilniejszy z dostepnych na prl;) Nie mowie ze jest zly! Ja jestem fanka jak najmniej inwazyjnych rozwiazan i kiedy tylko moge to staram sie leczyc naturalnymi sposobami, juz i tak wystarczy ze tyle tej chemii jest wokol...

Nessi, nie umiem nawet wyrazic slowami jak bardzo mi przykro z powodu tego co przezywasz teraz... ja to rozumiem bo przechodzilam przez podobna historie:( Ale dopoki nic nie jest potwierdzone na 100 % to trzeba czekac!! Uwazam, ze dobrze zrobilas, ze zapisalas sie do innego gina, niech jeszcze inny lekarz cie obejrzy...i dobrze ze sprawdzisz bete. Trzymam za ciebie kciuki mocno i oczywiscie mam nadzieje, ze wszystko sie skonczy dobrze!!! Badz silna, bo jesli malenstwo bedzie chcialo walczyc to twoja sila jest mu potrzebna teraz!!!

Azylek, jatez walczylam z prl i tez przerobilam swoje, kazda z nas pisze na podstawie swoich doswiadczen;)) Mysle, ze kazda z nas wie, co dla niej lepsze no i ma swojego lekarza od tych spraw;) Ale warto tez poczytac co mysla na jakis te,at inni, bo czesto niestety lekarze okazuja sie do bani:/

reklama
Tynka no miałam wszystkie kolory na tej mojej głowie , ale czerwień po 3 myciach wraca do mojego dziwnego koloru i tak w kółko :D nie chce się nic trzymać ale co się dziwić jak tych kolorów było ;)
A co do małej dziękuję , że podobna ;*
Taka prawda , w końcu to ja nią nosiłam 9 miesiący itd ... to musi być :p

Nessi będzie dobrze , musi ! <3

Kruczyca a ty co tak cicho ? :)

azylek mam taką nadzieję , że ten wynik to coś ze stresu czy coś , bo troszkę mi się smutno zrobilo ze doopa blada może wyjść :)

Tęczowa odzywala się ???

Do góry