reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Bedę mamą w 2016 roku!

xbum: no to tsh jest ok, a co do prl to jest w normie chyba? Do ilu masz maksimum normy? Mam nadzieję, że przyjmujesz podczas posiłku? Bo to ważne przy bromku. To tez jest tak, że często zaczyna się od małej dawki i obserwuje jak działa i w razie potrzeby sie zwiększa. Dostinex jest nowoczesnym lekiem i ma dużo mniej skutków ubocznych, ale twoja prolaktyna nie jest jakoś mocno podwyższona.

tynka: może po tej laparoskopii będziesz miała lżejsze @? Bo może coś tam jednak powoduje ten ból :/

dariana: witam nową koleżankę. Ja brałam dostinex i nie zauważyłam zmian w przebiegu @. Też miałam test po obciążeniu MTC. Dostinex ładnie zbija prl i to dosyć szybko. Powoli sie odchodzi od testu z obciążeniem. A jaką dawkę masz brać?

karola: trzymaj się kochana. I kropek niech też się trzyma!

nessi: jak się czujesz?

anulka: melduj się.

0,5 mg brane raz w tygodniu.
Może i faktycznie nie jest to jakiś niewiadomo jak wysoki wynik, jednak i mi i lekarzowi zależy na szybkim zbiciu. Myślę że gdyby były jakieś przeciwwskazania to lekarz by przepisał mi coś innego.

reklama
doriana: dostinex to dobry lek i tak jak mówisz, nie ma skutków ubocznych tak nieprzyjemnych jak bromergon. Bardziej popularne są te pozostałe leki, bo dostinex stosunkowo nowy jest no i dużo droższy niż pozostałe, ale też uważam, że warto :)

migduch: ooo poczytałąm o mastodynonie, nawet nie wiedziałam, że takie coś jest :) Fajne, bo bez recepty i zawsze alternatywa jak nie ma dużych zaburzeń.

xbum: no to tsh jest ok, a co do prl to jest w normie chyba? Do ilu masz maksimum normy? Mam nadzieję, że przyjmujesz podczas posiłku? Bo to ważne przy bromku. To tez jest tak, że często zaczyna się od małej dawki i obserwuje jak działa i w razie potrzeby sie zwiększa. Dostinex jest nowoczesnym lekiem i ma dużo mniej skutków ubocznych, ale twoja prolaktyna nie jest jakoś mocno podwyższona.

tynka: może po tej laparoskopii będziesz miała lżejsze @? Bo może coś tam jednak powoduje ten ból :/

dariana: witam nową koleżankę. Ja brałam dostinex i nie zauważyłam zmian w przebiegu @. Też miałam test po obciążeniu MTC. Dostinex ładnie zbija prl i to dosyć szybko. Powoli sie odchodzi od testu z obciążeniem. A jaką dawkę masz brać?

karola: trzymaj się kochana. I kropek niech też się trzyma!

nessi: jak się czujesz?

anulka: melduj się.

Jugo dobrze ,że jesteś ;*
U mnie norma 23.30 , miałam lekko podwyższoną w lutym bo 24 z hakiem to dał pół tabletki dziennie na noc , przed spaniem mam brać.
No niby lekko podwyższona była ale czemu się dźwiga , zła jestem no .
Może wziąść dziś już jedną ? :)

Nie chce też brać bromka i to co migduch pisała bo nie wiem czy coś mi nie będzie lub coś ...
Jugo wiesz ( pipa panikara :D )

xbum: ja myślę, że twoja prl po prostu nie spadła przy tej dawce co dostałaś, bo wyniki są do siebie zbliżone. Niedługo masz gin, więc poczekaj lepiej i nic nie łykaj na własną rękę :) Ja też z tych "pip panikar" :D

xbum: ja myślę, że twoja prl po prostu nie spadła przy tej dawce co dostałaś, bo wyniki są do siebie zbliżone. Niedługo masz gin, więc poczekaj lepiej i nic nie łykaj na własną rękę :) Ja też z tych "pip panikar" :D

No to witaj w klubie :) może mnie zrozumiesz :p
Szkoda tylko , że cykl stracony :(

xbum: a po co zakładasz, że stracony? Przecież to nie jest jakaś wysoka prl :) Na prolaktynę ma tez wpływ wiele rzeczy. U mnie np. jak pojechałam po wysiłku zrobić to też wyszła wyższa niż jak robiłam kiedy byłam wypoczęta bez wysiłku wcześniejszego. Stres wpływa na podwyższenie też, bzykanko...nie składaj broni! Nie! :D

lux: wypoczywaj i zapodaj rano dwie piękne kreseczki! :D:D:D Trzymam kciuki!

reklama
Do góry