reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bedę mamą w 2016 roku!

reklama
Dariana no jak się na tym znasz i wiesz co masz robić to jest łatwiej , ja jestem w ciemnej doopie .
Robię to co mi gin każe ,a reszte wyników mam dobre ino nie to dziadostwo !
Przecież brałam/biorę leki chce ją zbić , robię coś w tym kierunku a nie idziee .

Ehhh ja chce już poniedziałek .

Luxia a jest on na recepte czy bez ? No obejrzymy co na to mój ginek , w końcu on się tym zajmuje ...

Może niech Ci dostinex przepisze skoro bromek nie działa. Co prawda cena jest dosyć wysoka, ale bierze się 1 tabletkę na tydzień wiec op. starcza na 2 mce (na doz można już kupić za 120zł)

Dariana, w sumie zdziwiona jestem ze dostalas dostinex....przy takiej prl jak twoja mysle ze wystarczylby sam castagnus.....szok:) A co do prolaktyny, to fakt, moze miec wplyw na inne hormony ale nie musi, dlatego najlepiej sprawdzic wszystko i to w jednym cyklu zeby miec obraz calego cyklu od a do z.... jak teraz sprawdzisz prl, w przyszlym cyklu progesteron a w nastepnym jescze cos tam to nie do konca bedzie wiadomo co tam sie tak naprawde dzieje;)
Bum, prl na czczo niewiele mowi, trzeba by sprawdzic jaka jest po obciazeniu i ile wzrasta i wtedy ewentualnie sie leczyc. To troche tak jakbys stwierdzila, ze masz goraczke, bo masz gorace czolo ale w sumie to nie jestes pewna do konca czy ta goraczka jest bo nie zmierzylas temperatury ale i tak wezmiesz polopiryne;))

Może niech Ci dostinex przepisze skoro bromek nie działa. Co prawda cena jest dosyć wysoka, ale bierze się 1 tabletkę na tydzień wiec op. starcza na 2 mce (na doz można już kupić za 120zł)

Bum, daruj sobie dostinex, on jest dobry przy mikrogruczolaku przysadki. Lekarze maja czesto uklady z firmami, ktore sprzedaja leki wiec przepisuja je pacjentkom... nawet tym, ktore moglbyby brac tanszy lek. W przypadku nieznacznie podwyzszonej prl najlepszym rozwiazaniem jest rozpoczecie leczenia od naturalnych, ziolowych lekow, dopiero jesli one nie po,oga to mozna myslec o bromku/norprolacu i ew na koncu dostinex.
Ale tak uwazam ja, kazdy zrobi co uwaza, bo to jest jego sprawa;)

Dariana, w sumie zdziwiona jestem ze dostalas dostinex....przy takiej prl jak twoja mysle ze wystarczylby sam castagnus.....szok:) A co do prolaktyny, to fakt, moze miec wplyw na inne hormony ale nie musi, dlatego najlepiej sprawdzic wszystko i to w jednym cyklu zeby miec obraz calego cyklu od a do z.... jak teraz sprawdzisz prl, w przyszlym cyklu progesteron a w nastepnym jescze cos tam to nie do konca bedzie wiadomo co tam sie tak naprawde dzieje;)
Bum, prl na czczo niewiele mowi, trzeba by sprawdzic jaka jest po obciazeniu i ile wzrasta i wtedy ewentualnie sie leczyc. To troche tak jakbys stwierdzila, ze masz goraczke, bo masz gorace czolo ale w sumie to nie jestes pewna do konca czy ta goraczka jest bo nie zmierzylas temperatury ale i tak wezmiesz polopiryne;))

Mój gin jest dobrym specjalistą i myślę, że wie co robi ;) z reszta nie wyobrażam sobie mieć skutków ubocznych, które przeszkadzały by mi w normalnym funkcjonowaniu - w pracy nie mogłabym sobie na to pozwolić. Po dostinexie jestem tylko senna na drugi dzień rano wiec nie jest to uciążliwe.

Migduch wiem, że wszystkie badania robi się w tym samym cyklu :)

xbum: no to tsh jest ok, a co do prl to jest w normie chyba? Do ilu masz maksimum normy? Mam nadzieję, że przyjmujesz podczas posiłku? Bo to ważne przy bromku. To tez jest tak, że często zaczyna się od małej dawki i obserwuje jak działa i w razie potrzeby sie zwiększa. Dostinex jest nowoczesnym lekiem i ma dużo mniej skutków ubocznych, ale twoja prolaktyna nie jest jakoś mocno podwyższona.

tynka: może po tej laparoskopii będziesz miała lżejsze @? Bo może coś tam jednak powoduje ten ból :/

dariana: witam nową koleżankę. Ja brałam dostinex i nie zauważyłam zmian w przebiegu @. Też miałam test po obciążeniu MTC. Dostinex ładnie zbija prl i to dosyć szybko. Powoli sie odchodzi od testu z obciążeniem. A jaką dawkę masz brać?

karola: trzymaj się kochana. I kropek niech też się trzyma!

nessi: jak się czujesz?

anulka: melduj się.

reklama
Dariana po norprolacu lub mastodynonie nie ma zadnych skutkow ubocznych... najorszy jest bromergon, po nim to jest caly wachlarz. Ja juz kilku specjalistow przerobilam heheh dlatego pisze co wiem:) I ja uwazam, ze w twoim przypadku dostinex jest raczej bez sensu i jestem zdziwiona tym dostinexem, ale to ty ufasz lekarzowi i wiesz co robisz;)

Do góry