reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Bedę mamą w 2016 roku!

Dariana ja biorę bromka i co mam wyższą a nie niższa ...
Ale czytałam , że dostinex lepszy chyba nawet nasza @azylek bierze :)

A ile wynosi twoja prolaktyna ?

W ogóle słyszeliście o jakiś przypadkach , że idzie z podwyższoną prl zajść ??

reklama
Karola nie mow, ze to moze byc poronienie!!! nic takiego sie nie wydarzy, masz leki, bedzie dobrze!!!!
Bum ja wiem, ze prl trzeba zbic by zajsc, bo ona w jakims tam stopniu blokuje zajscie i tez temu masz takie dlugie cykle, bo jak jest za wysoka to je wydluza

Karola, to tak naprawde moze byc wszystko....
plamisz? albo masz brudny sluz? jesli nie to brac dupka i spokojnie lezec!:)
Dariana to dziwne...jaka masz prl podstawowa i po obciazeniu?
Bum tak, mozna zajsc i sa takie przypadki. Tyle, ze nie zawsze przy podwyzszonej prl wystepuje owu- u jednej bedzie podwyzszona troche i juz owu nie bedzie a u drugiej prl bedzie w kosmosie a w owu bedzie. I tu znowu sa opcje- mimo owu nie dojdzie do ciazy bo komorka jest slabej jakosci lub dojdzie do ciazy ale moze byc trudniej ja utrzymac bo jesli jakims cudem komorka gorszej jakosci zaplodni sie no to...wiadomo, niezbyt dobrze. Takze najlepiej najpierw zbic prolaktyne, oczywiscie starac sie w trakcie zbijania ale brac na to leki;)

To ja jestem ciekawa co on mi przepisze jak niby bromek dobry a mi się po nim dzwiga buuuu ... jestem zła .
Dzisiaj wezmę cała tabletke nie pół .

Dariana ja biorę bromka i co mam wyższą a nie niższa ...
Ale czytałam , że dostinex lepszy chyba nawet nasza @azylek bierze :)

A ile wynosi twoja prolaktyna ?

W ogóle słyszeliście o jakiś przypadkach , że idzie z podwyższoną prl zajść ??

To moje wyniki:
2016-03-17 19.06.57.png

Wiem, że bywa wyższa ale mój gin powiedział, że przy staraniach poziom po obciążeniu jest za wysoki - powinien się zwiększyć od 3 do max. 5 razy.
Podwyższony poziom prolaktyny upośledza fazę lutealną i uniemożliwia zagnieżdżenie zarodka - tak mi gin powiedział, wiec wydaje mi się że z wysoką prolaktyną raczej ciężko zajść

Załączniki

• 2016-03-17 19.06.57.png
    2016-03-17 19.06.57.png
    50,3 KB · Wyświetleń: 296
Ja sama zrobiłam badanie, bo chciałam mieć już coś z czym pójdę do lekarza. Zaczęłam od prolaktyny i wyszła za wysoka więc najpierw trzeba tym się zająć, ponieważ oddziałuje tez na reszte hormonów i wyniki mogą być zakłamane.

10,72 w normie ale po obciążeniu juz za wysoko. Gdybym zrobiła bez obciążenia to wydawałoby się że jest OK. Żeby zrobić z obciążeniem poradziła mi koleżanka, która się zmaga z wysoką prolaktyną.

reklama
Dariana no jak się na tym znasz i wiesz co masz robić to jest łatwiej , ja jestem w ciemnej doopie .
Robię to co mi gin każe ,a reszte wyników mam dobre ino nie to dziadostwo !
Przecież brałam/biorę leki chce ją zbić , robię coś w tym kierunku a nie idziee .

Ehhh ja chce już poniedziałek .

Luxia a jest on na recepte czy bez ? No obejrzymy co na to mój ginek , w końcu on się tym zajmuje ...

Do góry