reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bedę mamą w 2016 roku!

Mnie tez zawsze prawy jajnik bardziej ciągnie na owu. Zawsze czuje je na owu, taki bol podobny do @, tez mam wrażenie, ze ciagle mam z prawego. Jak zaszłam to na pewno było z lewego, bo miałam monitoring i sie zastanawiam czy np jakos śluzu ma wpływ na to z którego jajnika idzie owu ?

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

reklama
A jak dziewczyny u was z tym bólem owulacyjnym ? Boli was na przemian co miesiąc, boli was wszystko na dole czy nic nie czujecie? Bo ja w większości czuje tylko prawy jajnik. Niby na usg wszystko ok ale może to oznaczać że lewy jajniki nie pracuje albo prawy pracuje za bardzo? Czasem mnie to zastanawia.

Z parzystymi organami jest tak ... że jeden zawsze jest silniejszy, drugi organizm oszczędza na wszelki wypadek. Dlatego kobiety po usunięciu jednego z jajników nie mają problemu z zajściem w ciążę,ponieważ drugi przejął funkcję i pracę tego usuniętego. Tyczy się to też nerek itp.

Wtedy czułam jakby z dwóch, tzn taki bol jak na @, gdyby nie monit to w zyciu bym nie przypuszczała, ze to z lewego. Z prawej strony tez mnie czasem tak dziwnie żga, jakby ktoś igła mnie kłuł. Ciezko to opisać, taki pulsujący ból. Mnie bola jajka przez przed owu juz, tak 3-4dni czuje.

A jak z tymi syropami na kaszel do rozrzedzenia śluzu ? [emoji4] próbowała któraś?

Wtedy czułam jakby z dwóch, tzn taki bol jak na @, gdyby nie monit to w zyciu bym nie przypuszczała, ze to z lewego. Z prawej strony tez mnie czasem tak dziwnie żga, jakby ktoś igła mnie kłuł. Ciezko to opisać, taki pulsujący ból. Mnie bola jajka przez przed owu juz, tak 3-4dni czuje.

U mnie właśnie jest tak, że zawsze miałam z prawego, i zawsze kłucie jajnika niemiłosierne, z lewego tylko pobolewa mnie podbrzusze jak na @ właśnie ... mam też mniej śluzu.

A ja przez jakieś pół roku po odstawieniu tabl miałam na zmianę owu bo bolało mnie na zmianę raz z jednej strony raz z drugiej a ostatnie 4 miesiące nie czuję w ogóle owulacji. Pobolewa mnie cały cykl całe podbrzusze i podejrzewam że ja ostatnio wcale owu nie miałam. Myślę że blokowała mi ją prolaktyna.

Co do ciężarnych to jak tylko słońce wychodzi to robi się wysyp brzuchów i wózków o. I drażni mnie to strasznie. Nawet mój mąż to zauważa że te ciężarne i kobiety w ciąży nas chyba śledzą jak gdzieś wychodzimy!!!!

Azylek ja nie próbowałam ale Karola albo luska pisała że na nią to nic nie działa. Ja nie mam śluzu wcale przez beznadziejny poziom hormonów i zamówiłam żel conceive plus. Poczytaj. Opis zachęca. Myślę że jeśli nawet w ciążę z jego pomocą nie zajdę to seks przynajmniej będzie przyjemniejszy.

reklama
To uspokoilyscie mnie :)

Nie martw się kochana ... natura dąży do symetrii ... i chociaż człowiek w gruncie rzeczy jest asymetryczny, to jednak jedne z najważniejszych narządów służące do rozwoju Naszego gatunku, w tym również ewolucji mamy parzyste ...nerki, płuca, jajniki, jądra, 2 półkule mózgowe ,,, w razie awarii Naszego ''systemu'' będziemy żyć dalej. Natura to szczwana bestia :tak:
Gdybyś zbadała sobie oczy albo uszy ... dowiedziałabyś się, że któreś ucho lepiej słyszy a któreś oko lepiej widzi .. zazwyczaj te dominujące, kiedy lateralizacja się już ukształtuje. Masz przykład na rękach i nogach ... jeśli jesteś praworęczna ... nie będziesz lewo ... lewa ręka będzie zwyczajnie słabsza ... ale w razie potrzeby .. będzie :tak:

Ostatnia edycja:
Do góry