reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Bawimy mama, bawimy...

gratki dla dzieciaczków i dumnych mam:-)
alicja różne zachowania nasladuję, ale nie kojarzy ich z "poleceniem", jak przybijamy piątke to przybija, ale za jakiś czas jak mówię przybij piątke, to już niet, tak samo jest z "papa"
wszystko w swoim czasie...

reklama
Gratulacja dla maluchów i ich osiągnięć! :)

my tez uczymy sie pa-pa , doskonalimy kosi-kosi i wreszcie tyłek wędruje w górę ale kroków raczkowych dalej niet- pełzanie na całego!

Gratulacja dla maluchów i ich osiągnięć! :)

my tez uczymy sie pa-pa , doskonalimy kosi-kosi i wreszcie tyłek wędruje w górę ale kroków raczkowych dalej niet- pełzanie na całego!

Podniosłas mnie na ducho bo moja robi to samo, a jak ja czytam te wasze opowiesci ze dzieci stoja i wogole to mnie ciarki przechodza ze moja jakas opozniona.
Moja tak jak konstancja tylk na kolanach i w lozeczku albo przy chodziku. Co prawda zasub słow dosc duzy i mondralina ta moja Antonina straszna :) Wszytko ja interesuje i wszystko by chiala wiedzec :)

Dal wszystkich mam zmartwionych, że ich dzieci nie wstają, nie podnoszą się, nie zaczynają chodzić: raczkowanie i pełzanie ponoć też (chociaż zazwyczaj trwa krócej) są wspaniałą gimnastyka dla mózgu :-) :-) :-) a to przez wykonywane ruchy naprzemienne i tworzenie sie połączeń w mózgu :-D :-D :-D
Tu jest więcej w temacie: Raczkowanie - Rozwój - arykuł
Dlatego nie należy 'na siłę' omijac tego etapu (np. poprzez prowadzenie za rączki, czy wkładanie do chodzika)... no, ale jeśli dziecko, ani myśli raczkować, to też trzeba się z tym pogodzić.

Gratuluje osiągnięć maluszków :-) My pełzamy, czasem zrobimy 2-3 kroczki raczkujące :-) Świetna froterka z mojego syncia.

Podniosłas mnie na ducho bo moja robi to samo, a jak ja czytam te wasze opowiesci ze dzieci stoja i wogole to mnie ciarki przechodza ze moja jakas opozniona.
Moja tak jak konstancja tylk na kolanach i w lozeczku albo przy chodziku. Co prawda zasub słow dosc duzy i mondralina ta moja Antonina straszna :) Wszytko ja interesuje i wszystko by chiala wiedzec :)

Oj od razu opozniona :) moje dziecko jeszcze nie pelza, kreci sie tylko dookola jak zegarek. Od dwoch dni zaczela siedziec (nie giba sie na wszystkie strony), chociaz sama jeszcze nie doszla jak to zrobic. Za to tez rozmowna jest. Baba, mama, wwww, ge itp. Wczoraj sie syczec nauczyla :-)

Nasze dzieci co dzień uczą się czegoś nowego i nas zaskakują.

Mojej np Mikołaj przyniósł w Mikołajki pierwszego ząbka :)
Siedzi pewnie bez kiwania juz kolo miesiaca, i wkolo gada gada gada :) Małą gadułke mam :)

Dzis u nas po raz pierwszy maluch wstal przy pomocy barierek na nózki i stal na nich az preawie 2 min. Powtorzyl to kilkakrotnie.

Wczesniej tylko na kolamkach se kucal.

Dziękujemy za gratulacje i chwalimy się dalej - a co!:-)

Siedzę sobie dzisiaj w kojcu i rozmawiam z teściową. Młoda u mnie na kolanach, a przed nią pchacz. My gadamy, a Lena się nagle podciąga i WSTAJE! Dobrze, że zdążyłam ją złapać i do przodu za pchaczem nie poleciała.
No i do końca pobytu w kojcu wyła, jeśli nie stała. Nie pozwalam jej za dużo, więc zaczęłam ją na rękach nosić, aby wstawanie jej wybić z głowy. Jak na pierwszy raz eksperymentów wystarczy;-)

reklama
tak czytam jakie te wasze maluszki postepy robie i jest w takim szoku... dzis stwierdziłam że moja może dostać mistrza w lenistwie!!! siedzieć siedzi pięknie ale trzeba ją posadzić bo będzie ryczeć ile wlezie ale sama nie bedzie sie meczyć, to samo jest ze wstawaniem bardzo już chce ale sama probowac nie bedzie tylko bedzie sie darla az w koncu ktos sie zlituje aaaa ale to bedzie wymuszacz... juz sie boje no i o raczkowaniu w ogole nie ma mowy. ale peiknie macha, przybiaja piatkę, pokazuje gdzie jest Laurka i szuka taty hehe

Do góry