reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bawimy mama, bawimy...

Kingudnia wlewaj wode w ten 360 i kładz jej gdzies tam gdzie się bawi . Moja znalazła SZymka kubek i sama się przekonała teraz bez problemu z niego pije . Nigdy jej nie uczyłam picia z niekapków bo zwyczajnie mi się nie chciało

reklama
kingunia a sprobuj jej dac pic ze slomki.Moja Ami to w ogole nie jest butelkowa i nie chce jej na oczy widziec.Wszystkie plyny dawalam jej lyzeczka az tu raz dalam jej slomke.Od razu zalapala i teraz tylko slomka.Inaczej sie nie napije.
Ja myslalam ze to trudno bedzie nauczyc ale sie zdziwilam.

u nas to samo, kupilam małemu butelke ze słomką cos ala bidon i załapał od razu!

Kostunia agentka.Ami jak puszcza baki to od razu patrzy na mnie i sie smieje.

U nas nauka chodzenia caly czas.Juz mam dosc.Mala caly czas chce chodzic.Fakt przejdzie sama juz coraz wiecej ale i tak na koncu jest jeszcze upadek.Latam wiec za nia caly dzien i kregoslup mnie boli.

u nas podobnie, ale jakoś tak spokojnie nauczyłam małego, że musi sie sam asekurować, bo nie biegam za nim, a jak upada to szczesliwie na tyłeczek!

Dzieki za rady. Ze slomka tez probowalam ale nadaje sie tylko do gryzienia. Najgorsze jest to ze ona potrafi pic z tych niekapkow ale sie jej nie chce(a moze to mnie sie nie chce juz sama nie wiem...). Z kubka normalnego jak jej trzymam to tez pije(co prawda polowa cieknie po brodzie ale sobie radzi).No nic trzeba chyba poprostu odstawic butelke (jedynie na noc narzie zostawic) i nie ma ze boli.

mój dzieć nienawdzi niekapków... :eek: a kubek ze słomką to już w ogóle masakra... :-p co śmieszniejsze u babci pije z niekapka a w domu w ogóle... ściemnia że nie umie... a wracając do słomki - to jak tylko ma ją w buzi to wypycha językiem nawet nie próbuje zaciągnąć... jest wierny butelce ze smokiem i już... no i co ja mam poradzić ?? nie zmuszę go :-p z resztą nie przeszkadza nam to, ważne że z butli ze smokiem wypija nawet wode

Brawo dla Mareczka!

u nas poki co pijemy z kubka treningowego lovi, za jakis czas mam zamiar probowac z tym 360 bo Ola az sie trzesie jak zobaczy ze ja pije cos z kubka. butelki sama niebardzo chce trzymac chociaz niekiedy lapie i trzyma, o dziwo woli trzymac sama butelke bez zalozonych uchwytow

Mloda juz tak zakodowala sobie o co z papa chodzi, ze za kazdym razem jak ja zabieram z pokoju, gdzie sa inni ludzie, lub gdy ona widzi, ze ktos wychodzi, robi papa... Slodkosc nad slodkosciami.
Jesli widzi, ze klade sie na podlodze, najpierwch obchodzi nie dookola, pozniej klepie, a na koniec kladzie sie obok :-)

Polka od 2 dni opanowala calkowicie bieganie z pchaczem. Biega po pokoju jak szalona, a cieszy sie z tego powodu niesamowicie. Jeszcze niestety nie zakumala, ze jak ma dosyc, to ma klapnac na tylek tylko staje i wyje, i sie denerwuje. Wogole ostatnio strasznie nerwowa sie zrobila, i jak tylko cos idzie nie po jej mysli to zaciska raczki w piastki i sie zlosci hahaha a ja z niej pieje, bo wyglada jak moj nerwowy ojciec hahaha

reklama
Katik, nasz Q ciągle się wkurza i wyje :-D ostatnio zaczął robić jak jego siostra wujeczna... mianowicie chwyta przedmiot zaczyna go ściskać aż mu ręcę drżą i przy tym zaciska zęby i robi uuuuuuu... a tak to ulubioną zabawą jest ganianie kota i wyrzucanie książek z półek :-)

Do góry