reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bawimy mama, bawimy...

Moje dziecko od 20 minut zajęte blaszaną miską i drewnianą łyżką.

Mój mąż ma taką torbe termiczną co ją wozi w delegacje ma w niej np kanapki w aucie ma ona może 35na 20 i wysoka na jakieś 15cm , dziś siedziała mała z nami w kuchni . Dałam jej ta torbe wsadziłam jej tam 6 łapek tych do garków i jakieś dwie szmatki . Bawiła się 1.5 h w wyciaganie i wkładanie tego do środka , potem trenowała zakładanie sobie szmatek na głowe . i na co komu fisher price ?

reklama
u nas tez fisher pricy i inne ustrojstwa leżą i siękurzą, a hitem są balony,puste pudełko po bebilonie, drewniana łyżka i wszystko to czego nie wolno:)
pochwale się wam że mały od kilku dni strasznie rozkosznie pokazuje jaki jest duży. Jak go pytamy Antoś pokaż jaki jesteś duży- to on łąpki do góry wyciąga i tak próbuje się wyciągnać w gore- że niby taaaki duży :)jakoś kosi kosi i papa nie może zakumać :/
no i od kilku dni u nas hitem jest ta oto piosenka -http://www.youtube.com/watch?v=Pq776s4RJBA
jak się bawimy to właczam na kompie muze dla dzieci a ta piosenka wprawia Antka w stan hipnozy. Mogłabym mu ustawić tą piosenkę i pójść spać, zapewne jakbym wstałą on by siedzial w tym samym miejscu i dalej jej słuchał ....albo to teledysk na nim takie wrazenie zrobil...heh sama nie wiem
takim samym hitem jest u nas reklama HEYA - NAWIJAJ AŻ ZBARANIEJSZE:)

u nas hitem jest obejrzenie w tv piosenki ze swiata wg kiepskich-Olka wtedy az piszczy z radosci... tak samo przy reklamie Johnsona, takiej z malym golaskiem:)
a z zabawek niedozwolonych u nas kroluje modem na usb i moj telefon...ostatnio moje dziecko zadzwonilo na 112 o czym dowiedzialam sie po jakims czasie przegladajac wybierane numery... polaczenie trwalo 23sek.... jak dobrze ze nie naslali na mnie jakichs karetek,policji itp...

Ale się uśmiałam z tych upodobań naszych maluszków.:-D

U nas też wszystko inne fajniesze niż zabawki :) Najfajniejsza jest miska z wodą pieska mojej mamy.

A moje dziecko dziś szpagat zrobiło:szok: Chaciała się za balustradę podciągnąć i się jej nóżki rozjechały, bidula się po chwili rozpłakała bo nie wiedziała co ma dalej robić.

U Mai ostatnio papa jest na powitanie i pożegnanie bo jak tylko kogoś widzi to krzyczy papa i macha rączką, a jak kogoś bardzo lubi to macha nawet dwoma :-)

marta ta reklama jest bombowa.Moja tez patrzy jak zahipnotyzowana.
A Ami zaczyna wstawac tam gdzie popadnie i juz zaliczyla upadek.Nie mozna jej spuscic z oczu nawet na chwilke.No i raczkujac ciagle ucieka na plytki.Skubana mala,a jak ja biore to krzy taki ze szok.

Maja nauczyła się karmić psa mojej mamy, jak jej daję np biszkopta to trochę zje i resztę oddaje psu i krzyczy,że chce więcej :):-D

Dziś buziaka mi przesłała, wiecie o co mi chodzi. Teraz jak mówię : 'Maja prześlij buziaczka' to próbuje albo się uśmiecha, słodziak mój kochany :)

Chodzi metodą najpierw ręce, później nóżki, hehe. Tzn łapie się czegoś rączką i dopiero robi kroczek.

Dziś też przystawiłam jej krzsełko uczydełko do sofy bo ma tendencję przy nim stać, a jest mało stabilne. No i ta mała spryciula weszła na krzesełko, apo nim prawie wspięła się na sofę:szok:

Maja nauczyła się karmić psa mojej mamy, jak jej daję np biszkopta to trochę zje i resztę oddaje psu i krzyczy,że chce więcej :):-D

Dziś buziaka mi przesłała, wiecie o co mi chodzi. Teraz jak mówię : 'Maja prześlij buziaczka' to próbuje albo się uśmiecha, słodziak mój kochany :)

Chodzi metodą najpierw ręce, później nóżki, hehe. Tzn łapie się czegoś rączką i dopiero robi kroczek.

Dziś też przystawiłam jej krzsełko uczydełko do sofy bo ma tendencję przy nim stać, a jest mało stabilne. No i ta mała spryciula weszła na krzesełko, apo nim prawie wspięła się na sofę:szok:
moja tez stale psa dokarmia!

Zreszta nauczyla sie dzielenia wszystkim. Smoka wpycha mi non stop do buzi, a ze ja z tych co smoczka nie oblizuja, zawsze chwytam do ust za raczke smoczka i udaje ze "ciumkam". Polka juz rozgryzla, ze ja oklamuje, bo stara sie poprawic po kilkanascie razy, i poki faktycznie nie chwyce za te czesc do ssania- nie popusci. Ale jak juz wladuje mi prawidlowo cieszy sie i klaska sama sobie hehe

reklama
Zreszta nauczyla sie dzielenia wszystkim. Smoka wpycha mi non stop do buzi, a ze ja z tych co smoczka nie oblizuja, zawsze chwytam do ust za raczke smoczka i udaje ze "ciumkam". Polka juz rozgryzla, ze ja oklamuje, bo stara sie poprawic po kilkanascie razy, i poki faktycznie nie chwyce za te czesc do ssania- nie popusci. Ale jak juz wladuje mi prawidlowo cieszy sie i klaska sama sobie hehe
Lenka też mi smoka wpycha. Dzieli się tym, co ma najlepsze - kochana:-) I taaaaaaak się przy tym cieszy:happy:

Do góry