reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bardzo długo spóźniona miesiączka i niska beta

reklama
No to w końcu kiedy ten test pokazał dwie kreski? W zeszła sobotę czy wczoraj?
Test pozytywny wyszedł wczoraj a przedwczoraj druga kreska pojawiła się po kilku godzinach, dlatego kolejnego dnia go powtórzyłam.

Rzeczywiście trochę myląco napisałam. Chodziło mi o to, że poprzednie testy, które robiłam tydzień temu były negatywne.

Test pozytywny wyszedł wczoraj a przedwczoraj druga kreska pojawiła się po kilku godzinach, dlatego kolejnego dnia go powtórzyłam.

Rzeczywiście trochę myląco napisałam. Chodziło mi o to, że poprzednie testy, które robiłam tydzień temu były negatywne.
Jeżeli dopiero wczoraj test wyszedł pozytywny, to możliwe że dzisiaj beta jedynie 30. Zrób przyrost. Jak nie możesz w tym samym laboratorium to zrób badanie jeszcze raz i powtórz po 48

Jeżeli test był pozytywny wczoraj to jak najbardziej owulacja mogła się po prostu przesunąć :) Tak jak dziewczyny piszą powtórz betę i sprawdź przyrost, powodzenia :)

Hej!

Ostatnią miesiączkę miałam 30 maja. Dziś jest 42 dzień cyklu. Testy wychodziły negatywne cały czas - ostatni robiłam tydzień temu. W zeszłą sobotę zrobiłam jeszcze jeden test ciążowy dla pewności na którym po kilku godzinach pojawiła się druga kreska. Nie sądziłam, że to wiarygodny wynik i kolejnego dnia rano powtórzyłam test. Od razu pojawiła się druga słaba kreska. Dziś zrobiłam badanie bety HCG, wynik 30 :(

Czy to może być normalne? Czy to wskazuje już na poronienie?
Jak to możliwe, że ostatnia miesiączka 30 maja( tego dnia był pierwszy dzień miesiączki, tak?) i 42 dzień cyklu 🤔
Przecież dziś jest 20 czerwca, to wychodzi na 22 dzień cyklu

Miesiączka była 10 mają, pomyliłam się wcześniej 🤦
Beta dziś 101,40. Nie za duży jest ten przyrost?

reklama
reklama
Do góry