reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Beta – bardzo niska.

Pozamaciczna pierwsze przyrosty ma w normie zazwyczaj...
Ale biochemiczna też niestety wchodzi w grę. Sprawdziłabym przyrost za 48h
Niekoniecznie, u mnie przy pozamacicznej przyrost w ciągu 48 h był z 33 na 36, więc żaden. Niczego nie można wykluczyć, ale nie ma co też od razu zakładać najgorszej opcji :)

reklama
Niekoniecznie, u mnie przy pozamacicznej przyrost w ciągu 48 h był z 33 na 36, więc żaden. Niczego nie można wykluczyć, ale nie ma co też od razu zakładać najgorszej opcji :)
Dlatego napisałam, że zazwyczaj...
Jak mi kiedyś lekarka powiedziała - w medycynie jak w kinie, wszystko jest możliwe, a już na pewno niczego nie można wykluczyć...
Wiem że to czekanie jest dobijające (sama przez to przechodziłam w różnych konfiguracjach - od pustego jaja płodowego po ciążę biochemiczną, na pozamacicznej kończąc... A teraz ni z gruszki ni z pietruszki ciąża po 7latach od tamtych wydarzeń, a pierwszy raz od 20 lat ten jajnik dał znać, że żyje i coś tam działa, lub przynajmniej próbuje działać)
I w tej ciąży też czekam na zakończenie, mam nadzieję, że szczęśliwe :-)

Ja także polecam sprawdzenie przyrostu. Natomiast wszystko zależy, czy test i betę robiłaś po terminie @ czy przed lub tego samego dnia.
Dla mnie niskie beta po terminie oznaczały ciążę biochemiczna.. Mam nadzieję, że u Ciebie to po prostu wcześnie "wypatrzona" ciąża!
Jakie wartości hcg u ciebie oznaczaly ciążę biochemiczna i jak długo po terminie miesiączki?

Jakie wartości hcg u ciebie oznaczaly ciążę biochemiczna i jak długo po terminie miesiączki?
Trochę mam problem,żeby to określić, bo mam dość długie, nieregularne cykle. Test zrobiłam w najblizej spodziewanym momencie (tzn cykle miałam średnio 35-40), więc jakoś 35, ale wyszedł negatywny. Kolejnego dnia poszłam na betę i było 12- niewiele.. Po dwóch dniach prawie 27. Ale trzy dni potem- czyli realnie patrząc, mieściłam się w swoich granicach @, zaczęłam krwawić. Beta następnego dnia już była około 2.
Przy drugiej biochemicznej test wyszedł pozytywny, chciałam odczekać kilka dni, żeby nie zobaczyć tak niskich wartości, ale nie zdążyłam, bo dostałam @:/
Od czasu pierwszej biochemicznej minął trochę ponad rok, jak zaszłam w ciążę.

Trochę mam problem,żeby to określić, bo mam dość długie, nieregularne cykle. Test zrobiłam w najblizej spodziewanym momencie (tzn cykle miałam średnio 35-40), więc jakoś 35, ale wyszedł negatywny. Kolejnego dnia poszłam na betę i było 12- niewiele.. Po dwóch dniach prawie 27. Ale trzy dni potem- czyli realnie patrząc, mieściłam się w swoich granicach @, zaczęłam krwawić. Beta następnego dnia już była około 2.
Przy drugiej biochemicznej test wyszedł pozytywny, chciałam odczekać kilka dni, żeby nie zobaczyć tak niskich wartości, ale nie zdążyłam, bo dostałam @:/
Od czasu pierwszej biochemicznej minął trochę ponad rok, jak zaszłam w ciążę.
Dzięki. Ja wylapalam biochem 3 dni po terminie w wysokości hcg 25 i jestem ciekawa do jakiej wartości może być ciąża biochemiczna. Gdzieś czytałam że do max 100

Dzięki. Ja wylapalam biochem 3 dni po terminie w wysokości hcg 25 i jestem ciekawa do jakiej wartości może być ciąża biochemiczna. Gdzieś czytałam że do max 100
Lkarz, u którego potwierdzam obecną ciążę, powiedział,że beta 27 to nie ciąża, dopiero jak się w setkach objawia, więc możesz mieć rację.

reklama
Lkarz, u którego potwierdzam obecną ciążę, powiedział,że beta 27 to nie ciąża, dopiero jak się w setkach objawia, więc możesz mieć rację.

W sumie ciekawe. U mnie beta ponad 1000 ale nigdzie nie było pęcherzyka. Potem zaczęła spadać więc już sama nie wiem czy to biochemiczna czy jednak poronienie

Do góry