reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Antykoncepcja po....?

a spirala to jaka ? z hormonami bez hormonow? moja lekarka mowi mi narazie zebym sie tym nie przejmowala ale powiem szczerze ze potem chyba nie bede miala czasu wtedy tego zalatwiac wolalabym teraz wszytko ustalic a jej sie nigdzie nie spieszy.....:elvis: :baffled:

reklama
lucyann ja tez chce spirale...nawet sobie nie wyobrazam ciązy za ciązą- trzeba sie tylko wygoic (zreszta watpie ze bedzie mi sie chciało w listopadzie- taka obolała):szok: ....a hormonom mówie basta- po 5 latach brania nie mogłam sie wyregulowac hormonalnie
mój maz sie smieje ze nie wyobraza sobie naszego sexu po- jak mała bedzie miałą łóżeczko w naszej sypialni- a przez pierwsze miesiace tak bedzie:-)

No wlasnie zloty srodek dlaczego nie ma ? szkoda ze facetom nie mozna zakrecic kraniku....;-) :wściekła/y: a my bysmy byly chetne ponetne i zdrowe .... a oni chcoiaz by mieli cos za te swoje nadpotrezby,,,,:confused: :baffled:

Podbijam wątek, jak tam dziewczyny u was z tym zabezpieczaniem.
Czy już podjęłyście decyzję?

Ja nigdy tabletek nie stosowałam a i teraz pewnie nie bedę bo znając siebie nie uda mi się ich brać regularnie :no: więc odpada. Spirala byłaby chyba najlepszym rozwiązaniem ale mało na jej temat wiem, choć rozmawiałam już o tym z moim gin. Sugerował że wystarczyła by mi ta bez hormonu, ale sama nie wiem :confused: Ta z hormonem jest czterokrotnie droższa, ale nie o to chodzi bo i tak to taniej wychodzi niż tabletki w przeliczeniu na lata.
Ewentualnie pozostają tradycyjne metody, ale to bardzo ryzykowne, a jak na razie dwoje dzieci wystarczy a o trzecim pomyślimy później.
Co robić?

Dorota a zastrzyk? dziala jak tabsy a starcza na 3 miesiace. wiem ze plastry w ciazy odpadaja....zreszta sa di d..y po kilku dniach robia sie brudne, zostawiaja klejace slady bleh...
Ja mam wizyte dopiero 19go wiec na razie gumka (pierwsze koty za ploty wczorajszej nocy) a potem spirala jesli bedzie nie za droga albo tabsy ktore kosztuja JEDYNE 50$ za opakowanie....masakra!

No właśnie, u mnie wczoraj była położna i powiedziała, że najlepiej albo tabletka, albo zastrzyk, albo spirala, no i wszystkie środki mechaniczne. Nie wiem, na co się zdecydować, muszę się dowiedzieć ile kosztuje ten zastrzyk i może go wybiorę.
Bo w sumie to mam uraz psychiczny po porodzie kleszczowym (troszkę mnie zmasakrowali :-( , prawie 2 tygodnie na tyłku nie mogłam usiąść no i w ogóle sam fakt że dziecko też się nacierpiało,itp.) i więcej dzieciątek nie planuję.

Monia- spirale zakładam we wtorek...mam nadziej eze nie bedzie bolało- brrr...a ja mam ta bez hormonów:tak: mam nadzieje ze bedzia skutecznie chroniła:laugh2: (nazywa sie NOVA T- koszt niecałe 100zł+ok 180 zł załozenie- wiec takie koszty u mnie- napisz jakie u Ceibie)buziaki:happy: :happy: :happy:

ja rozmaiwlam wczoraj na wizycie u ginia w sprawie anty koncepcji cezane bo tak chyab sie nazywaja te tabletki ktore podono nie przenikaja do mleka mozna probowa juz w trzecim miesiacu brac ale rozsadny ginio nie zaleci wczesniej spirale sie zaklada najlatwiej podczas okresu kiedy tam wszytko jest rozpulchnione ja tez bede zakladala ta Nova t bo ma jakis tam ksztalt i nie ma tyle z nia problemow co z innymi slowa mojej gin....? a zastrzyk to dopiero jak skonczycie karmic bo hormonki ida do mleka..... niestey ... trezba o tym pamietac jeszcze jak jest dziewczynka i dostanie etrogeny moze ale chlopczyk oj az boje sie pomyslec jak mu cycuszki zaczna rosnac...hihihihihihi... Meggi czekamy na spowiedz po wtorkowej wizycie:happy:

reklama
Z tego co wiem to mozna brac zasztrzyki , i to sie zwie chyba depoprovera, ale pewna nie jestem. One nie mają estrogenów, tylko progesteron, to samo co w tabletkach cerazette. I maluszkom to podobno nie szkodzi(ale kto tam wie do końca?):confused:

Do góry