a spirala to jaka ? z hormonami bez hormonow? moja lekarka mowi mi narazie zebym sie tym nie przejmowala ale powiem szczerze ze potem chyba nie bede miala czasu wtedy tego zalatwiac wolalabym teraz wszytko ustalic a jej sie nigdzie nie spieszy.....
reklama
meggi9.11
Fanka BB :)
lucyann ja tez chce spirale...nawet sobie nie wyobrazam ciązy za ciązą- trzeba sie tylko wygoic (zreszta watpie ze bedzie mi sie chciało w listopadzie- taka obolała) ....a hormonom mówie basta- po 5 latach brania nie mogłam sie wyregulowac hormonalnie
mój maz sie smieje ze nie wyobraza sobie naszego sexu po- jak mała bedzie miałą łóżeczko w naszej sypialni- a przez pierwsze miesiace tak bedzie:-)
mój maz sie smieje ze nie wyobraza sobie naszego sexu po- jak mała bedzie miałą łóżeczko w naszej sypialni- a przez pierwsze miesiace tak bedzie:-)
dorotak
Podbijam wątek, jak tam dziewczyny u was z tym zabezpieczaniem.
Czy już podjęłyście decyzję?
Ja nigdy tabletek nie stosowałam a i teraz pewnie nie bedę bo znając siebie nie uda mi się ich brać regularnie więc odpada. Spirala byłaby chyba najlepszym rozwiązaniem ale mało na jej temat wiem, choć rozmawiałam już o tym z moim gin. Sugerował że wystarczyła by mi ta bez hormonu, ale sama nie wiem Ta z hormonem jest czterokrotnie droższa, ale nie o to chodzi bo i tak to taniej wychodzi niż tabletki w przeliczeniu na lata.
Ewentualnie pozostają tradycyjne metody, ale to bardzo ryzykowne, a jak na razie dwoje dzieci wystarczy a o trzecim pomyślimy później.
Co robić?
Czy już podjęłyście decyzję?
Ja nigdy tabletek nie stosowałam a i teraz pewnie nie bedę bo znając siebie nie uda mi się ich brać regularnie więc odpada. Spirala byłaby chyba najlepszym rozwiązaniem ale mało na jej temat wiem, choć rozmawiałam już o tym z moim gin. Sugerował że wystarczyła by mi ta bez hormonu, ale sama nie wiem Ta z hormonem jest czterokrotnie droższa, ale nie o to chodzi bo i tak to taniej wychodzi niż tabletki w przeliczeniu na lata.
Ewentualnie pozostają tradycyjne metody, ale to bardzo ryzykowne, a jak na razie dwoje dzieci wystarczy a o trzecim pomyślimy później.
Co robić?
monikak_80
Dorota a zastrzyk? dziala jak tabsy a starcza na 3 miesiace. wiem ze plastry w ciazy odpadaja....zreszta sa di d..y po kilku dniach robia sie brudne, zostawiaja klejace slady bleh...
Ja mam wizyte dopiero 19go wiec na razie gumka (pierwsze koty za ploty wczorajszej nocy) a potem spirala jesli bedzie nie za droga albo tabsy ktore kosztuja JEDYNE 50$ za opakowanie....masakra!
Ja mam wizyte dopiero 19go wiec na razie gumka (pierwsze koty za ploty wczorajszej nocy) a potem spirala jesli bedzie nie za droga albo tabsy ktore kosztuja JEDYNE 50$ za opakowanie....masakra!
potworek.pl
Potworkowa Mama :)
No właśnie, u mnie wczoraj była położna i powiedziała, że najlepiej albo tabletka, albo zastrzyk, albo spirala, no i wszystkie środki mechaniczne. Nie wiem, na co się zdecydować, muszę się dowiedzieć ile kosztuje ten zastrzyk i może go wybiorę.
Bo w sumie to mam uraz psychiczny po porodzie kleszczowym (troszkę mnie zmasakrowali :-( , prawie 2 tygodnie na tyłku nie mogłam usiąść no i w ogóle sam fakt że dziecko też się nacierpiało,itp.) i więcej dzieciątek nie planuję.
Bo w sumie to mam uraz psychiczny po porodzie kleszczowym (troszkę mnie zmasakrowali :-( , prawie 2 tygodnie na tyłku nie mogłam usiąść no i w ogóle sam fakt że dziecko też się nacierpiało,itp.) i więcej dzieciątek nie planuję.
monikak_80
Meggi masz juz ta spirale? bolalo? ja zakladam ta bez hormonow w piatek!
meggi9.11
Monia- spirale zakładam we wtorek...mam nadziej eze nie bedzie bolało- brrr...a ja mam ta bez hormonów mam nadzieje ze bedzia skutecznie chroniła (nazywa sie NOVA T- koszt niecałe 100zł+ok 180 zł załozenie- wiec takie koszty u mnie- napisz jakie u Ceibie)buziaki
ja rozmaiwlam wczoraj na wizycie u ginia w sprawie anty koncepcji cezane bo tak chyab sie nazywaja te tabletki ktore podono nie przenikaja do mleka mozna probowa juz w trzecim miesiacu brac ale rozsadny ginio nie zaleci wczesniej spirale sie zaklada najlatwiej podczas okresu kiedy tam wszytko jest rozpulchnione ja tez bede zakladala ta Nova t bo ma jakis tam ksztalt i nie ma tyle z nia problemow co z innymi slowa mojej gin....? a zastrzyk to dopiero jak skonczycie karmic bo hormonki ida do mleka..... niestey ... trezba o tym pamietac jeszcze jak jest dziewczynka i dostanie etrogeny moze ale chlopczyk oj az boje sie pomyslec jak mu cycuszki zaczna rosnac...hihihihihihi... Meggi czekamy na spowiedz po wtorkowej wizycie
reklama
Patija
Mamusia Krecika i Lusi
Z tego co wiem to mozna brac zasztrzyki , i to sie zwie chyba depoprovera, ale pewna nie jestem. One nie mają estrogenów, tylko progesteron, to samo co w tabletkach cerazette. I maluszkom to podobno nie szkodzi(ale kto tam wie do końca?)