reklama
Dziewczyny jak chcecie wyliczać dni płodne karmiąc piersią? Przecież nie będziecie wiedziały kiedy jest pierwsza owulacja. Ja dostałam okresu miesiąc po zakończeniu karmienia, było to rok po porodzie! A inne dziewczyny potrafią zajść w ciążę 2-3 miesiące po porodzie. Skąd będziecie wiedziały jak będzie u Was?
Ja mimo braku owulacji przy karmieniu poprzednio, teraz nie zakładam że będzie tak samo.
Ja mimo braku owulacji przy karmieniu poprzednio, teraz nie zakładam że będzie tak samo.
ja rownież nie zamierzam, zbyt wiele w razie kryzysowej sytuacji byłoby obaw, wole odrazu pomyśleć o konkretnym sposobie. U mnieAga111 - podpisuję się pod tym dwiema łapkami :-) ja tam się nie bawię w zgadywanki ;-)
pewnie tez bedzie jakaś wkladka
Melisa - ja co prawda nie miałam CC, tylko operację ginekologiczną, ale to dokładnie ten sam typ cięcia... Na wypisie ze szpitala było, że mam się wstrzymać na 6 tygodni. Wytrzymaliśmy 2 tygodnie (a cztery dni od zdjęcia szwów) i nic złego mi się nie stało, tylko brzuch mnie pobolewał, bo wiadomo, że jeszcze nie wszystko doszło do siebie. Ale myślę, że to bardzo indywidualna kwestia...
Magdalena0713
Fanka BB :)
Ja brałam Cerazette, ale po pół roku je odstawiłam, bo miałam częste plamienia i bolała mnie głowa po zażyciu tabletki.
A poza tym miałam problem ze stałą godziną przyjmowania tabletki.
A poza tym miałam problem ze stałą godziną przyjmowania tabletki.
myszka2607
Meliska, pewnie jak się bedziesz juz całkiem dobrze czuła, to możesz, jak Cie brzuch nie będzie bolał, ja poprzednio krwawiłam ok miesiąca, jak mi przeszło to do ginki po tableteczki i się zaczęło:-) ale myślałam, że problemy z suchością itd to tylko po naturalnym porodzie, a tu niespodzianka, więc trzeba było trochę cierpliwości:-)
reklama
lajtway
Ja też miałam cerazette- warto spróbować bo hormonu jest minimalna ilość ale u mnie powodowały taki spadek libido że dałam sobie spokój
Co do dni płodnych- jeśli przy karmieniu to na moje też nie ma szans. Ja pierwszy okres po porodzie miałam chyba 4 mce, potem brałam cerazette i nie miałam wcale, potem nie miałam znów i wrócił 9mcy po porodzie ale choroba taki nieregularny że hoho. Mierzenie temp też odpadało bo trzeba spać przynajmniej 4,5 godz pod rząd i zawsze mierzyć o tej samej godzinie więc przy maluszku też nie bardzo. Przynajmniej mi się nie udało mimo prób.
Zapewne zdecydujemy się na wkłądkę- bo następny bobas- jeśli w ogóle- to za klika lat a wkłądka wychodzi chyba najtaniej no i nie trzeba o niej tak pamiętać;-)
Chociaż po skończeniu karmienia chciałabym wrócić do obserwacji i naturalnych metod bo u mnie np ładnie było widać owulcję i trochę szkoda katować się hormonami
Fazerka- nie mów hop Ja też byłam pocięta i popękana a rzuciliśmy sie na siebie po 3 tyg i było... EKSTRA! Nic mnie nie bolało, nie ciągnęło...
Melisa- chyba najlepiej jak zapytasz lekarza na wizycie kontrolnej- on oceni jak tam blizna i czy to już
Co do dni płodnych- jeśli przy karmieniu to na moje też nie ma szans. Ja pierwszy okres po porodzie miałam chyba 4 mce, potem brałam cerazette i nie miałam wcale, potem nie miałam znów i wrócił 9mcy po porodzie ale choroba taki nieregularny że hoho. Mierzenie temp też odpadało bo trzeba spać przynajmniej 4,5 godz pod rząd i zawsze mierzyć o tej samej godzinie więc przy maluszku też nie bardzo. Przynajmniej mi się nie udało mimo prób.
Zapewne zdecydujemy się na wkłądkę- bo następny bobas- jeśli w ogóle- to za klika lat a wkłądka wychodzi chyba najtaniej no i nie trzeba o niej tak pamiętać;-)
Chociaż po skończeniu karmienia chciałabym wrócić do obserwacji i naturalnych metod bo u mnie np ładnie było widać owulcję i trochę szkoda katować się hormonami
Fazerka- nie mów hop Ja też byłam pocięta i popękana a rzuciliśmy sie na siebie po 3 tyg i było... EKSTRA! Nic mnie nie bolało, nie ciągnęło...
Melisa- chyba najlepiej jak zapytasz lekarza na wizycie kontrolnej- on oceni jak tam blizna i czy to już
Ostatnia edycja: