Ja po pierwszej ciąży stosowałam cerazette ale po kilku miesiącach odstawilam bo zamiast nie miec wogole okresu to mialam go praktycznie permanentnie. moja ginka mowila że to częsta reakcja ale jakoś mnie to nie przekonało. Teraz mam zamiar założyć wkładkę mirenę.
reklama
ewelina26k
Fanka BB :)
Cieszę się, że nie mam tego problemu
a taka nasza metoda brak zabezp to najskteczniejszaja będę uważała jakieś pół roku żeby organizm doszedł do siebie gdybym ewentualne zaliczyła mały cudzik naturalny
ewelina26k
ale ja byłabym w szoku jakbym tak szybko zaciążyła bo teraz to 6 lat bez zabezpieczenia ;-)Tylko z racji bezp że po cc tak szybko nie można zajść w ciąże będę dodatkowo nie wiem wyliczała dni płodne, czasem gumeczka, bo tak to ogólnie chciałabym zajść w miarę szybko w ciążeEwelina- oczywiście że można zajść w ciąże i to bardzo łatwo przy karmieniu piersią, każdy ginekolog Ci to potwierdzi tak więc nie ufaj tej metodzie ;-)
Kasia_ZG
nooo kochana My się nie zabezpieczaliśmy też bardzo długo jakieś 8 lat ;-) ale u mnie były problemy z tarczycą i to przez to, teraz biorę Euthyrox i trzeba się pilnować ;-) jakoś nie mam ochoty na drugie dziecko,może mi się to zmieni za jakiś czas ale na chwile obecną nie myślę o drugim i zastanawiam się nad wkładką.
Temat do poważnego przemyślenia i każda powinna to skonsultować ze swoim ginem tak aby było dla niej najlepiej.
Temat do poważnego przemyślenia i każda powinna to skonsultować ze swoim ginem tak aby było dla niej najlepiej.
Marciaa
Mamma 04.2010 i 02.2012
ja chyba bede brała yasmine albo yasminelle. Jak sie uda karmić piersia to pewnie Azalie dostane...ale wpierw musze dojsc do siebie i porobie wyniki wszystkie
reklama
Dorotka_23
Ja się zastanawiam nad wkładką z hormonami...
I nie zakładałabym, że jak się długo nie udawało przed tą ciążą to teraz też bo układa hormonalny musi się na nowo ustawić - niekoniecznie tak jak przed ciążą.
I taka opowiastka:
Ciotka mojej przyjaciółki (miała chyba 39 lat) 3 lata temu zaszła w ciążę po 8 latach starań i terapii. Już chcieli rezygnować.. Urodziła syna (styczeń) no i byli przekonani, że to cud. Ale zaraz znowu zaszła w ciążę mimo, że karmiła piersią! I co? - Bliżniaki - urodzone w grudniu tego samego roku.
Potem jak z nią gadałam to mówiła, że ona tyle lat modliła się o cud ale nie o trzy...
Lekarz mówił, że jej synek hormony wyregulował. Ale dajcie spokój...trójka maluszków a babeczka nie najmłodsza...
I nie zakładałabym, że jak się długo nie udawało przed tą ciążą to teraz też bo układa hormonalny musi się na nowo ustawić - niekoniecznie tak jak przed ciążą.
I taka opowiastka:
Ciotka mojej przyjaciółki (miała chyba 39 lat) 3 lata temu zaszła w ciążę po 8 latach starań i terapii. Już chcieli rezygnować.. Urodziła syna (styczeń) no i byli przekonani, że to cud. Ale zaraz znowu zaszła w ciążę mimo, że karmiła piersią! I co? - Bliżniaki - urodzone w grudniu tego samego roku.
Potem jak z nią gadałam to mówiła, że ona tyle lat modliła się o cud ale nie o trzy...
Lekarz mówił, że jej synek hormony wyregulował. Ale dajcie spokój...trójka maluszków a babeczka nie najmłodsza...