reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ah te mdłości...czyli o naszych ciążowych dolegliwościach:)

Mnie tez troche zgaga meczy, ale zauwazylam, ze jak leze na lewym boku to mniej. :eek: A wogole to ostatnio spie na duzej poduszce zlozonej na pol i do tego jeszcze malutka, a przed ciaza to spalam tylko na malej albo wogole bez. :szok:

reklama
Mi się też wydawało,że mi odchodzi czop...a może to tylko śluz:confused:Odpukać jestem 2w1:-DPrzy Natalce przebili mi pęcherz i nie wiem co z czopem się stało:eek:
Wiola a robili Ci usg?Mi na usg w poniedziałek powiedział lekarz,że wód jest w sam raz..

Teraz usg mi robił sam ordynator i nic nie mówił o wodach tylko ogólnie oglądał dzidzie. Powiedział tylko że płód jest dojrzały i mogłabym rodzić nawet zaraz...:-)
Ja jednak chciałabym poczekać do stycznia i będe robić co się da żeby donosić do 1 -go...
Tak czy inaczej 28.12.06 umówiłam się ze swoją ginekolog i pooglada dzidzie na usg więc zobaczymy co mi wtedy powie...

No ale to chyba nie mogly byc wody, bo wtedy faktycznie musialabys rodzic od razu, przeciez maluszek bez nich nie moze w brzuszku siedziec?? Albo?? :eek:
Nie no, nie moze, bo przeciez jak wody odejda to do 12 godzin dziecko musi sie urodzic, ja nie naturalnie to cc robia.

Monia dzieki za wspolczucie. Do furaginu dokupilam sok zurawinowy o ktory tu nie trudno i polaczenie obu specyfikow jednak jakos pomaga powoli i nie do konca ale jest troche lepiej.
Wogole wczoraj mialam koszmarny dzien. Wieczorem chcialam juz jechac do szpoitala zeby mnie pocieli albo cokolwiek innego zrobili tak juz dosyc tej ciazy mialam. Normalnie tak mi sie mala wbijala wieczorem w miednice, uciskala na kregoslup i wogole ze ledwo chodzilam tak mnie wszystko bolalo, do tego bolacy pecherz, pojedyncze bolesne skorcze, depresja jednodniowa, wredna dziewucha z ktora mieszkam, ryczalam wczoraj jak bobr, ale jak mnie juz kochanie moje otulilo kolderka w luzeczku i zasnelam to od razu sie lepiej poczulam. Dobrze ze przynajmniej na mojego meza moge w takich chwilach liczyc.

Właśnie dostałam sms-a od Aph i ona pisze że jest w szpitalu w Zabrzu bo odeszły jej wody i ma jakieś minimalne skurcze. Jeszcze nie wiadomo dokładnie co i jak, ma czekać...:szok:
Mam nadzieje że to fałszywy alarm jak było w moim przypadku...:eek:

Wiolu, dzięki za wiadomość! No to wygląda na to, że jutro przywitamy następną rozdwojona styczniówkę! Jak odeszły wody, to już musi rodzić i cześć! Oj, już tak bez żartów zaczynamy się sypać...:tak:

Wiola dzięki za wiadomość od aph:tak: No to będzie następna dzidzia styczniowa w grudniu:-) Bo skoro to były wody to niema co rodzić będzie szybciej niż sobie to wyobraża :tak: Aph Trzymamy mocno kciuki za ciebie i twoją dzidzię:-):tak:

reklama
no to jak odeszły wody, to do 18 godzin po odejsciu wód ciąza powinna zostac zakończona. czyli można już powoli witać grudniow0-styczniowego dzieciaczka.
jejciu, chyba wzrasta mi poziom adrenaliny:tak:

Do góry