reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ah te mdłości...czyli o naszych ciążowych dolegliwościach:)

A wiesz moze na ile przed porodem sie zaczyna bo mnie juz od tygodnia tak boli. Czasem to nawet problem mam zmienic pozycje podczas snu a i wstaje jak słonica powoli.

reklama
mnie co prawda spojenie łonowe nie boli, ale moją znajomą bolało od 32 tygodnia chyba. urodziła w 38, wiec to nie ma normy na to.
czy w ciazy wogóle jakies normy sa:baffled: :confused: :baffled:

ta moja biegunka to jest raz dziennie, ale konkretnie:zawstydzona/y:

i wogóle tak starsznie szybko zaczelam się męczyc:elvis:

U mnie te bóle spojenia właśnie już od dawna występują. Nawet już do nich przywykłam (o tyle o ile). :tak:

Nie wiem co lepsze Elżbietko - zatwardzonko, czy biegunka :eek:

Dziewczyny a ja jak zwykle nie wiem co mi jest :baffled: Nie mogę siedzieć ani leżeć bo mnie kuje w pipce, normalnie aż brzuch się napina:eek: To jest okropne:zawstydzona/y: Dobrze że jutro idę z wynikami do lekarza to powiem o moich dolegliwościach :sick:

BOle spojenia to ja juz mam od dawna z Emilka tez tak bylo i polozna powiedzialaze bede miala latwy porod:-D chyba nie miała zadnego doswiadczenia w tych sparwach;-) :-D :-D bo rodzilam 20 h:-D :-D :-D teraz juz chyba od wrzesnia mam problemy ze spojeniem .
Xmamuska a te kłócia tez czuje i wlasnie nie wiem co to jes:baffled: :confused:

No i te kłucia występują i u mnie. Takie właśnie tam gdzieś w środku w pipce. Nie są jakieś bardzo uciążliwe, ale występują.
I jeszcze czasem mnie kłuje brzuszek, na przykład wczoraj mnie kłuło w lewą stronę od pępka. Taka jakby kolka.
Też nie wiem co to jest.

Mnie spojenie bolalo jeszcze tak do miesiaca w stecz, a teraz spokoj. A kluc, tez mnie nic nie kluje. Ciekawe tylko czy to dobrze, czy nie? :baffled:

reklama
dziewczyny jak wy dajecie radę się badać, skoro ja z ledwością sięgam by się podetrzec :-D

MariaOla ale mnie rozbawilaś tym stwierdzeniem :laugh2::-D Może dziewczyny są z gumy i dają sobie z tym radę ;-)

Ja kłucia też mam, bóle spojenia też i to czasem tak mocne, że bez pomocy Maćka nie ma mowy o podniesieniu się z tapczanu czy przekręcenia się z boku na bok :szok::eek: A na dodatek dzisiaj po raz pierwszy czułam skurcze :szok: Ale to były takie skurcze bezbolesne (prawie) :szok: Ale się strachu najadłam na początku, bo pomyślałam sobie, że wczoraj był 20 grudnia i zgodnie ze snem babci powinnam urodzić. Ale po jakiejś godzinie mi przeszło :tak: Uf, całe szczęście ;-) Ale jak tak leżałam i liczyłam czas to zaczęlam się zastanawiać nad tym, czy czop zawsze musi wypaść zanim się zaczną skurcze, czy też może zdarzyć się tak, że najpierw pojawią się skurcze, a następnie wypadnie czop? Czy może któraś mi to wyjaśnić?

Do góry