reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak samopoczucie mamusiu ?

Z tą zgagą to niewesoło... Mi pomagają migdały. Jem je całymi garściami.... Poza tym chrupię inne orzechy, pestki słonecznika i dyni. A do tego Gelatum Aluminii Phosphorici. Pomaga... Do następnej zgagi:)

reklama
Witam...ja nie lubie migdałów, ale zato pijm litrami mleko:).Zgaga męczy mnie codziennie i w ostatnich dniach az nie moge wytrzymać.Może i to głupie ale lekow nie biore chyba że lekarz "karze".

A wiecie co mi powiedział lekarz przy ostatniej wizycie?? Że teraz już można brać wszystkie lekarstwa i krzywdy się dzidzi nie zrobi bo już wszystko jest wyksztalcone a teraz tylko rośnie :szok:. Bynajmniej nie zamierzam brać niczego !!! No chyba ze będę musiala - ale póki co omijam leki długim łukiem a wszelkie przeziębienia ciepłym łózeczkiem załatwiałam .
ALe zdziwił mnie tym bardzo. Ogólnie rafiam na jakichś dziwnych lekarzy - a prowadzę ciążę u dwóch. Drugi z kolei powiedział że winko po stresie to najlepsze lekarstwo... ręce mi opadają. I kogo tu słuchać?? Wszedzie trąbią jakie to szkodliwe a tu proszę :baffled:
Mnie też zgaga łapie ale naszczęście póki co chwilowo i puszcza. Oby to nie był przedsmak...:baffled:czegoś gorszego co ma nadejść.

ja potwierdzamm i polecam migdały migdały migdały i mleczko ja piłam codziennie kakao a wieczorem usypiałam jak dziecko po takim ciepłym slodkim mleczku

Hej, powiem wam ze mleko faktycznie pomaga ale muszę z nim spać:-) bez kartonika kolo łózka sie nie obejdzie:-D a co do reni to przestało działać:-( a zbyt dużo brać nie chce;-), jeszcze migdały muszę wyprobować. dzięki za pomoc!!!

mnie właśnie ta wątpliwa przyjemność zaczęła odwiedzać i wyczytałam,oprócz tego co już napisałyście,że trzeba mieć dodatkową poduchę pod głowę (żeby głowa była wyżej niż żołądek bo wtedy cofająca się treść nie będzie taka dokuczliwa),pić niegazowaną wodę mineralną,jeść często a mało i dobrze przeżuwać, dobrze też podobno robi herbatka z kminku tzn. 2 łyżki kminku zalane pół szklanki wrzątku i powinno pomóc. No i rennie albo inny lek na zgagę dla ciężarówek

reklama
Do góry