reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Okres bez skrzepów???

No ok to wezmę.
Parówki i biala kiełbasa to produkty lekkostrawne? Kawa też jest niewskazana w takiej sytuacji jak Twoja.

Mam wrażenie, że my się przejęłysmy twoim stanem bardziej niz ty. Rozumiem niedostępność badań, ale nawet proste badania, które zaproponowano wyżej, mają sens. Teraz lepiej się czujesz, ale wszystko to co opisałaś, nawet jeśli to epizod, nie jest normalne. Znajoma miała jakąś krew w stolcu, poszła od razu kolejnego dnia na badanie kału, prywatnie badanie (cena badania jest cos ok 20 zl chyba), potem do lekarza sprawdzić, czy nie ma hemoroidów np. Nie rozumiem takiego podejścia.
Chyba że to wszystko nieprawdziwa historia. Dorosła osoba tak się zachowuje? No dziwi mnie to wszystko.

reklama
To wszystko zależy kto gdzie mieszka 🤷
U Nas np w szpitalu mają totalnie wj n wszystko i wszystkich, doraźnej pomocy udzielą owszem ale na specjalistę trzeba się już umawiać.

Np moja Mama miała teraz operację oczu, w kolejce czekałaby 2 lata, więc zrobiliśmy z rodzeństwem zrzutkę i za pare tysięcy miała operację w ciagu 2 miesięcy.

Tak rodzinny mógł wydać skierowanie na CITO, owszem no ale to sama zaintwresowana powinna być tym najbardziej zainteresowana.
Zgadza się. Ale dokładnie tak jak ktoś inny napisał. Może zrobic szereg innych badań.

Schudłam 1kg więcej dodatkowo ale mało jem może dlatego.
Ogólnie teraz weszły mi bardziej zaparcia niż biegunki. Wczoraj mialam ból brzucha taki sciskajacy silny w srodbrzuszu. Ale nie wiem czy to z głodu czy co. Wzięłam nospe I przeszlo
Ogólnie czuję się w miarę ok było gorzej wtedy
Jakby twoje dziecko miało takie objawy, plus chudło, to poleciałabyś od razu do lekarza i szukała przyczyny?

Dla mnie chudnięcie takie nagłe plus biegunki/zaparcia/bóle brzucha/wydzieliny podejrzane to objawy alarmujące, żeby natychmiast dociec przyczynę.

Można oweszem ale wystarczy chcieć a przede wszystkim pomyśleć o tym bo te podstawowe badania Można na NFZ zrobić a wyniki są na drugi dzień.
Absolutnie nie podważam że nfz działa jak działa. I wiem że nie wszystkich stać na badania prywatnie, ale może naciskać lekarza rodzinnego itd.
Druga sprawa, że rodzinny troche chyba na początku zbagatelizował sprawę sądząc po opisie wizyty.

Absolutnie nie podważam że nfz działa jak działa. I wiem że nie wszystkich stać na badania prywatnie, ale może naciskać lekarza rodzinnego itd.
Druga sprawa, że rodzinny troche chyba na początku zbagatelizował sprawę sądząc po opisie wizyty.
Ja gdybym była na miejscu tej użytkowniczki, ni wyszłabym z gabinetu bez skierowań na badania itd. No ale to ja..

reklama
Do góry