reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

ah te mdłości...czyli o naszych ciążowych dolegliwościach:)

mnie moja ginka pozwoliła brać Ranigast, a pamiętam jak chyba Elżbietka wspomniała, że bierze Ranigast max. Ja też zawsze wieczorem muszę łyknąć Ranigast, bo jak się kładę to od razu mam zgagę, a nic innego mi nie dziala. Kupuję w zależności od tego jaka jest ta zgaga- albo jeden albo drugi Ranigast- qrka wodna, chyba sie zakręciłam w tym tłumaczeniu:-)

reklama
A bo w ciąży to nic nie wolno;-)mi też kiedyś nie chciała sprzedać w aptece Xenny,czasem niestety muszę łyknąć,staram się jak najrzadziej, a zaparcia też są szkodliwe...

A skoro Elżbietka łyka;-)jedynie wolno łykać jakieś homeopatyczne a na reszcie to pisze,że w ciąży niewskazane

ja tam ide do apteki i mówie poprosze ranigast max. i nie tłumacze dla kogo to. firmy na kązdym leku piszą ze w ciązy to tylko po konsultacji z lekarzem. ale jakbysmy tak biegały z każdym drobnym pytaniem do gina, szczególnie państwowego, to by chyba nas zjedli bez musztardy:-D
łykam ten ranigast jak mocno dopiecze. a teraz mam mleczko manti i jest wstrętne w smaku, ale nawet pomaga (jedna aptekarka powiedziała że manti w ciązy nie wskazane, a w innej aptece wlasnie dąła mi manti jakoi dla ciężarówki:eek: )

No właśnie Elżbietka:tak:nie ma jak zdrowy rozsądek bo najgorsze panikowanie co może zaszkodzić i taka panika i zastanawianie się nad wszystkim co wolno a czego nie pewnie bardziej zaszkodzi dziecku niż ten kieliszek wina raz na jakiś czas;-)

Ja już wiele razy pisałam że biorę Ranigast lub Ranigast max. Tak mi zapisała moja lekarka i w aptece babki mówiły że mogę brać więc biorę. Nic innego mi nie pomaga.:wściekła/y:

ja to chyba dzisiaj wykorkuję! Tak mnie wszystko boli, że nie mogę sobie znaleźć miejsca- kręgosłup piersiowy jak chodzę albo siedzę, wątroba i żołądek jak sie położę, kolana jak kucnę np. żeby coś wyjąć z dolnej półki. I tak po kolei- w każdej pozycji coś. Makabra! :wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y:

reklama
moja zgaga chyba sie wystraszyła samego faktu, ze posiadam ranigast, bop od wczoraj, odkąd go kupilam, to się nie pojawila, o dziwo:-D

mnie rownież dopadły bole niemalze jak menstruacyjne. Jako, że moj ginek ma wolne, zadzwoniłam na polożniczą izbę przyjęć z zapytaniem, co i jak. Mila pani położna powiedziała mi, że to normalne przed porodem, ale jeśli mnie to niepokoi to mam podjechać na KTG tudziez inne badania. Powiedziałam jej, ze zadzwoniłam najpierw, zeby niepotrzebnie nie zawracać głowy (i sobie i im) na o stwierdziła, że od tego są, zeby im tą głowe zawracac :-) i lepiej się 10 x upewnić niż 1 x cos przeoczyc.
Narazie mnie ta rozmowa uspokoiła, nie wybieram się więc, niemniej jednak, jesli nie minie to podjade na to KTG, a co ;-)

Do góry