reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ah te mdłości...czyli o naszych ciążowych dolegliwościach:)

Monika ja sobie nie przypominam żeby mi czop odpadł kiedy byłam blisko terminu Sandrunią ani w momencie kiedy zaczęły mi wody odchodzić :no::baffled: Więc ja nie wiem jak to jest z tym czopem:no::eek:

reklama
z tym czopem to może być baaardzo różnie. znam osobę, której wypadł 3 tyg przed porodem. ale standardowo to wypada kilka godzin przed - do tygodnia przed. przeważnie przed skurczami porodowymi. ale moze tez być ze od razu z czopem odchodzą wodły płodowe i chwilę po tym pojawiają się skurcze.
u niektórych dziewczyn odejscie czopa jest niezauwazalne.

mi się dzisiej sniło, ze odchodził mi czop śluzowy. wyglądąło to jak by ktoś mi wsadził do pipki ze 3 białka z kurzych jajek i później zaceły one wyciekac:laugh2: - to tyle jesli chodzi o wiedzę praktyczną na temat wypadanai czopa:laugh2: :szok: :-D

:hmm: tak sobie mysle teraz o tym czopie, nie pamiętam żeby mi wypadł, chyba że jak przyjechałam już do szpitala z odchodzącymi wodami i badał mnie lekarz, to pamiętam że pielęgniarka polała mnie wodą:eek: może właśnie wtedy wypadł i dlatego nie widziałam go :confused:

czop śluzowy - możesz zauważyć na bieliźnie większą ilość śluzowej wydzieliny, niekiedy podbarwionej krwią. Jest to tzw. czop śluzowy, zamykający szyjkę macicy podczas ciąży, który najczęściej odkleja się, gdy szyjka przygotowuje się do porodu (czasem dopiero w trakcie).

nie chce się nakręcać ale właśnie dziś zauważyłam że jak rano wstała to na bieliźnie miałam bardzo dużo śluzu, którego nigdy wcześniej niemiałam, ma on kolor taki białawy :eek: Po porannej toalecie podłożyłam wkładkę higieniczną i ciągle mam tą wydzielinę :baffled: Może to zwykłe upławy się pojawiły ale ja wcześniej nigdy tak nie miałam :no: hmmmm :confused:

Ja mam w ostatnim czasie dużo śluzu, ale ponoć to normalne pod koniec ciąży, że jest go więcej. Nie jest podbarwiony krwią tylko właśnie białawy :tak:

MariaOla ja też nie dam rady się sama badać, podobnie jak Ty i mam trudności z podcieraniem, już kiedyś o tym pisałam :-)

nie chce się nakręcać ale właśnie dziś zauważyłam że jak rano wstała to na bieliźnie miałam bardzo dużo śluzu, którego nigdy wcześniej niemiałam, ma on kolor taki białawy :eek: Po porannej toalecie podłożyłam wkładkę higieniczną i ciągle mam tą wydzielinę :baffled: Może to zwykłe upławy się pojawiły ale ja wcześniej nigdy tak nie miałam :no: hmmmm :confused:
No właśnie ja na tekiej podstawie znalazłam się w szpitalu, bo ni stąd ni zowąd coś wyciekło mi z krocza i polało między nogami.:szok: Było to dość rzadkie w kolorze mlecznym i na pewno nie przypominało jakiegoś czopa (i dziwnie się po tym czułam). Wcześniej nic takiego mi się nie zdarzyło więc myśłałam że to wody odeszły...:confused:
W szpitalu oznajmili że to nie wody a prawdopodobnie zwiększona wydzielina śluzu co często się zdarza i może być mylone z wodami płodowymi...choć tak do końca lekarz ze szpitala nie był do końca pewny pomimo że przeprowadził badania...:confused:

A mnie znowu dopadla infekcja pecherza :baffled: normalnie ledwo siedze tak mnie boli, mam przepisany furagin ale on tak niebardzo pomaga takie mam przynajmniej wrazenie, ja nie wiem jak ja sie przez swieta przemecze jak mi to cholerstwo nie pomoze. Poza tym niech zyja rozmowy z kibelkiem:dry:

Elżbietka dzięki za informacje. A sen miałaś na prawdę świetny :-D:laugh2:

Aniay kurcze, współczuję ci jeszcze na koniec mieć takie dolegliwości :-( Ale bierz ten chol... furagin, żeby ci przeszło.

reklama
Mnie niestety dopadła diabelna zgaga. Wszystko co zjem lub wypiję powoduje nadkwasotę. Najgorzej jest wieczorem bo nie wiem co zjeść i wypić na kolację, by później na leżąco nie odbijał mi się kwas :eek::sick: Czasem jak już leże to mam wrażenie, że zaraz uleje mi się ten kwas z buzi :baffled::sick: Bleeee

Do góry