reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ah te mdłości...czyli o naszych ciążowych dolegliwościach:)

Asiorek ja całe szczęście niemiałam jeszcze ani smaku ani zapachu ;D zawsze kiedy jestem przeziębiona i toważyszy temu katar tak się dzieje że nic nie czuje :-[

reklama
hmm a mi nic z piersi nie leci ---> ale to glupio brzmi, czytalam o tym ale u mnie nic takiego nie ma. ja mam caly czas katar ale nic z tym nie robie bo to taki sienny caloroczny ;) kochane chyba juz zadna z nas niema mdlosci porannych co? chociaz ja od kilku dni moze nie codziennie ale rano jakos tak niedobrze mi :( jest to takie lekkie uczucie, nie czuje potzreby biergu do lazienki ale jakos tak mnie cos w zoladku muli. dziwne

Karlam1 , no to ja się wybiję z szeregu i powiem ze mam poranne mdłosci :-[. ale jak tylko coś zjem, to mi przechodzą. wiec po obudzeniu sie lece z prędkością światłą do kuchni i jest ok :)

boli mnie kośc ogonowa jak posiedze. no i od czasu do czasu mam zatwardzenia (pewnie dlatego ze zaczelam łykac żelazo, bo wczersniej nie miałam) i to takie zatwardzenia ze czasami coś mi tam aż peknie (naskórek zwieracza ??? ) i krwawi (nie hemoroidy, jeszcze nie posiadam ;) )

z piersi troszke mileci jak ucisnę brodawke. ale brodawki bolą wiec nie sprawdzam za często ;)

i ma lekkie trudnosci z oddychaniem - czuje czasami jakby mi sie tchawica zwężała ::)

poza tym ok, parcia na pęcherz jak nie było od początku, tak nie ma nadal. śpie chyab z 9 godz bez wstawania na siusiu.

ja jedynie to ciagle siku robie, tzn czuje ze chce lece a tam z dwie kropelki tylko :)
Elzbietko czy te zelazo lykasz bo lekazr dodatkowo kazal? bo ja lykam witaminki jedna dziennie i wlasnie ostatanio ogladalam program o zelazie i tak mysle czy nie brac dodatkowo...

Ja tez biegam siku, nawet w nocy. Troche to uciazliwe, ale co zrobic. A poza tym nic nie wskazuje na to,ze jestem w ciazy. :) Poza brzusiem. Zero mdlosci i innych objawow. Zelaza mi lekarz nie przepisal, bo powiedzial, ze wyniki krwi to mam lepsze od niego :) I tylko sobie raz na dzien Prenatal lykam.

dziewczyny, czy wy tez tak macie ze twardnieje wam brzuch?? ja zauwazyłam to kilak dnitemu. muslalam ze to dziecko tak sie wypina...
jak leze na plecach, szczególnie wieczorem, to czasami brzuch robi sie taki starsznie twardy i podni sie tak koło pępka. nie boli.
:confused: :confused: :confused: :confused: :confused: :confused:

Elżbietko ... mój brzusio robił się taki twardy, ale w dolnej części i tworzył się taki wzgórek w kształcie trójkąta zaczynający się w okoliczy pępka a sięgający łona ... gin dał mi rozkurczowe tabletki (galospę) i kazał leżeć ugorem przez 3 tyg. W sumie dobrze, że mu powiedziałam o tym, bo jeśli cokolwiek dzieje się w dolnej części brzuszka to należy zgłosić ginkowi - tak wyczytałam. Ale nie wykluczone, że to tylko synuś się rozpycha w brzuszku ;)

raczej nie synus... bojak synus to po dotknieciu reką ucieka, a to jest twarde tak przez jakies 30-40 sekuns i robi sie normalne. tylko ze nie boli.
czy tak wyglądają skurcze przepowiadające??
biore wtedy nospe...
warto o tym mówic lekarzowi??

reklama
hmmm ... teraz to już zupełnie nie wiem, moja dolegliwość trwała dłużej (ok 20 min). Ja jestem zdania, że lepiej o wszystkim, co inne powiedzieć ginkowi, on już dobrze wie jakie to ma znaczenie. Możesz z nim pogadać na najbliższej wizycie, chyba że do dzieje się też w dole brzuszka, wtedy możesz nawet zadzwonić. A czy ty w pracy nie spotykasz się nawet z jakimiś specjalistami ? Warto to skonsultować ...

Do góry