reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ah te mdłości...czyli o naszych ciążowych dolegliwościach:)

Maja ...... zanim sięgnisz po leki, spróbuj zrównoważyć to dietą bogatszą w magnez i potas, a więc wcinaj więcej niż do tej pory pomidorków, jabłek, kaszy gryczanej, płatek owsianych, pieczywa razowego i nie odmawiaj sobie czekoladki :tak:
Ponadto możesz rozgrzewać nogi, przez moczenie w ciepłej wodzie lub w elektycznym buciku lub kocyku, albo stosować masaż lub stretching.
A dodatkowy magnez możesz przyjmować, bo ja też dostałam magnez i wit.B6, mimo iż jem witaminki ciążowe, które je zawierają

reklama
o dzieki MariaOla za rady szczególnie podoba mi sie to moczenie nóg,bo ja uwielbiam ciepełko:tak: ,a jutro biegne z rana do apteki po magnez

Maju, do witamin można dodatkowo brac inne preparaty. ja biore tez feminatal,a musze brac jeszcze żelazo dodatkowo:baffled:
ale tak napisała MariaOla, spróbuj najpierw dietą. jak nie zadziała, to wtedy kup sobie magnez+potas.

Echh.. katar mnie dopadl i meczy juz od czwartku. Dobrze, ze tylko to, narazie zadnej goraczki ani innych dolegliwosci. Macie jakies sposoby na to paskudztwo?? Meczy mnie strasznie, zwlaszcza w nocy, oddychac nie umie :-(
Jak to mawia moja mama katar leczony trwa tydzien, a nie leczony 7 dni. Dobrze, ze w poniedzialek do lekarza ide, moze On mi cos podpowie.
No chyba, ze macie jakies sprawdzone kropelki, albo cokolwiek innego. :-(

aph mnie też ostatnio dopadł karar:wściekła/y: ale wyleczyłam go po 4 dniach męczarni maścią majrankową mojej Sandruni:happy: w aptece kosztuje ok 2 zł, wyciskałam troszkę na palec i wsadzałam do nosa z brzegu i tak zostawiałam i przeszło!!:-) Moją Sandrunie też tak zawsze lecze

reklama
Xmamuska dzieki za podpowiedz. Lece do apteki, bo juz kurcze normalnie nie moge. Musialabym chyba chusteczki sobie wsadzic do nosa i tak chodzic. :wściekła/y:

Do góry