reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ah te mdłości...czyli o naszych ciążowych dolegliwościach:)

reklama
a jak bardzo jest to twarde? moze to faktycznie synus, albo jakas banka powietrza (wzdecie) chyba zaczelabym sie martwic gdyby takie stwardnienia trwaly dluzej...ja narazie nei zauwazylam nic niepokojacego, mam twarde wybrzuszenia czasami ale jestem pewna ze to dzidzia...

W moim przypadku stawia się macica ... są to jakieś stany skurczowo napięciowe, których przyczyną może być zbyt częste głaskanie się po brzuchu .....

no slyszalam ze nie powinno sie za bardzo glaskac po brzuchu bo macica sie spina, ale i nie wolno tak samo masowac zbytnio piersi, glownei sutkow bo to tez powoduje skurcze i moze przyspieszyc porod (wiedza zdobyta od kuzynki ktora w kwietniu dostanie dyplom poloznej---> no szkoda ze nie w styczniu bo by odebrala mi porod :baffled: )

Elżbietka no faktycznie nie zazdroszczę - już powinien być z tym spokój chyba nie? mam nadzieję, że to bardzo okazyjne i już się więcej nie powtórzy :)

Niestety wciąz dokucza mi ból, czasem aż piekący, w okolicy lewego jajnika, który pojawia się jeśli dłużej (choć czasem już po kilkunastu minutach) chodzę lub nawet stoję. Pomaga mi na to chwilę przysiąść, przykucnąć lub choć dźwignąć (przykurczyć) lewą nogę na kilka minut.
Co to może być ? Spotkałyście się z czymś takim ? Może to faktycznie jajnik, nie znam tego bólu, bo nigdy mi z jajnikiem nic nie dolegało. Gin powiedział, że może mi się dziecko pchać, ale nie sądzę, bo czasem dziecko jest zupełnie gdzie indziej, albo wogóle się nie rusza, a mnie boli.

reklama
MariaOla mnie tez lapie taki skurcz jak ide do sklepu,albo szybko wstane i pytalam wczoraj gina czy to jest ok??mialam tez tak zanim zaszlam w ciaze,on mi powiedzial ze to normalne ze sie czasem macica tak ulozy ze naciska na ten jajnik,albo jest to w czasie kiedy mialabym miec normalnie miesiaczke to wtedy tak moze bolec!
A brzuch tez mi twardnieje a najgorzej bylo w sobote ale lekarz tez mnie uspokoil powiedzial ze dzidzius sie czasem tak ulozy ze tak brzuch twardnieje i ze to moga byc czasem te skurcze iebolesne przepowiadajace,trzeba tylko uwarzac zeby nie trwaly dlugo i nie byly regularne ,bo wtedy pedem do lekarza:tak:
Elzbietko mam pytanie ja tez jem dziennie Feminatal ,a mimo to dretwieja mi nogi i mam skurcze nie wiesz czy moge dodatkowo jeszcze zazywac magnes:eek: ?? zapomnialam gina spytac:baffled:

Do góry