reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ah te mdłości...czyli o naszych ciążowych dolegliwościach:)

Monika ..... moje ksiązki piszą to samo co Xmamuśki :) Ja też nie mam :) i dobrze ... po co nam to już teraz skoro i tak będziemy ciekły przez cały okres karmienia :p Ale było nie byłó wkładki laktacyjne dostała, jak byłam w 3 miesiącu od annymari (wpada tu czasem) i chyba działają odstraszająco :)
Ból żeber jest mi również obcy, ale za to siedzieć lub leżeć przed tv mogę tylko na boczku, bo moja kość ogonowa boli, jakbym na kamieniu leżała ;)

reklama
Xmamuśka nie jesteś sama. Też mnie dopadło przeziembienie i mam nochalek zatkany, gardełko też pobolewa....
Byłam dziś u internisty na konsultacje, bo mi gin kazał, podłączyli mi EKG no i serduszko mam w normie. To dobrze.

a ja sie czyuje dzis jakbym do pierwszego trymestru wrocila, od samego rana zoladek buntuje mi sie na kazdy kes ktory przelkne... koszmar >< udalo mi sie skutecznie przyswoic kukurydze ale szybko znowu zrobilam sie glodna, na nic nie mam ochoty, banan ktory zwykle pomagal nie pomaga.. jedyne co mnie pociesza to to ze moja dzidzia sie do mamusi wypina slicznie a jak poklepie w brzuszek to odpukuje mamusi, po chwili obserwowania stwierzam ze nawet widac na zewnatrz jej kopniaczki, szturcahnce albo wypinanie :p Mnie pokarm pojawil sie jakis czas temu a pozniej zanikl... ale piersi niestety bardzo czesto mnie swedza

A ja mam bóle miednicy, kości miednicy. Zwłaszcza wieczorem. Nie mogę się za bardzo schylać przez to. To chyba prze to , ze kości mi sie tam rozchodzą, tak?
A co do piersi- nie ma żadnych wycieków uf. Za to swędzą mnie sutki i suszy sie na nich skóra - mimo , że smaruję je specjalnym kremem do brodawek....trochę pomaga, ale potem znowu to samo...

Xmamuska, Lorien kurujcie się z tych waszych przeziębień i to szybciutko. Przecież nie możecie leczyć się niczym skutecznym :( Trzymam za was kciuki!

Mnie dziś boli strasznie jedna brodawka. Mam wrażenie jakbym sobie ją o coś otarła (może od stanika?). Staram się nie zakładać zbędnej bielizny (mam tu na myśli stanika) i zakladać dość luźne bluzki, żeby jeszcze sprawy nie pogarszać. Mam nadzieję, że jutro będzie lepiej.

monika sproboj najprostrzej masci z witamina A... I lepiej zaluz stanik bo wlasnie mi sie sutki ocieraaj o luzne bluzki tylko ze do stanika wkladam listek z waty

Niestety nie ma nic skutecznego na choróbsko dla kobiet w ciąży. Zostaje nam pewnie tylko optymizm, że będzie lepiej ;-)

Lorien mi prawie przeszło tzn. na katar pomogła mi maść do noską mojej Sandruni nazywa się maść majrankowa kosztuje ok 2 zł w aptece, a na gardełko zrobiłam sobie wczoraj 3 razy mleko z miodem, masłem i czosnkiem ::) nieprzyjemny zapach i smak (którego nieczułam ;D dzięki katarowi)ale pomogło :)

reklama
a ja sobie dzisiaj jem śniadanie w łóżeczku (Mąż zrobił :)) i nagle kap kap a tu mi krew z nosa leci... :p tak z niczego. Gdzieś tam pisało, że mogą się zdarzyć takie czary. Przestało kapać z piersi to teraz z nosa - też mi atrakcja ;D ;)

Do góry