reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ah te mdłości...czyli o naszych ciążowych dolegliwościach:)

reklama
Xandii dzięki. Jeszcze do połowy czerwca chodziłam na zajęcia Pilatesa, żeby wzmocnić mięśnie kręgosłupa i nabrać prawidłowej postawy. Ale jak zaczęłam plamić to mój ginek mi zabronił ćwiczyć. Jestem umówiona na dzisiejszy wieczór ze swoją instruktorką Pilatesa, która ma mi poradzić, jakie ćwiczenia mogę robić, tak by nie zaszkodzić dziecku a wzmocnić trochę te plecy. Mam nadzieję, że to mi przyniesie jakąś ulgę :)

Oj karola nie za często te antybiotyki dostajesz ? Zmień lepiej lekarza ... antybiotyki w równym stopniu pomagają i szkodzą. Jak na zwykłe gardziołko będziesz przyjmować antybiotyki to co ci pomoże na poważniejszą choróbkę (obyś jej nigdy nie miała), ale ostożnie z antybiotykami.

marita ... a co ostatnio jadłaś ... może coś ciężkostrawnego i stąd żołądek pobolewa, a temperatura może być wynikiem deszczowej pogody, no chyba że jakieś zatrucie ... hmmm Może skonsultuj się z lekarzem, jeśli nie przejdzie.

Marita popieram. Lepiej sprawdzić czy to aby nie coś poważniejszego niż niestrawność.

Byłam wczoraj u tej instruktorki z moimi plecami. Ale mnie kobietka wymęczyła. Okazało się, że mam zablokowany kręg w części lędźwiowo-krzyżowej i dlatego nie mogłam podnieść się jak leżalam na plecach. Kobietka wymasowała mi to miejsce i wstawiła kręg na swoje miejsce. Twierdziła, że mam aż całe to miejsce opuchnięte i w samą porę zdecydowałam się coś z tym zrobić. Przy okazji dowiedziałam się, że takie blokady w tym miejscu to utrapienie ciężarówek. Wpływa na nie zła pozycja podczas siedzenia (np. z jedną nogą pod pośladkiem lub z nogą na nodze), jak również źle wykonywane ćwiczenia. Okazało się, że część ćwiczeń, o których pisałam wam wcześniej mogą nam zaszkodzić, ponieważ przyczyniają się do blokowania właśnie tej częśći kręgosłupa. Instruktorka powiedziała, że wiele ćwiczeń, które poleca się ciężarnym, mogą tak na prawdę im zaszkodzić. Jak znajdę, w którym wątku pisałam o tych ćwiczeniach, to wam przekażę, których nie robić.

kurcze Monika a wiesz że ja właśnie tak siedziałam jak czytałam Twojego posta (z nogą pod pośladkiem) bardzo wygodna pozycja - ale niestety nie dla nas ;) muszę przestać tak siedzieć...

reklama
ja z przyzwyczajenia zakładam nogę na nogę i siedzę w najlepsze, a dopiero po czasie się na tym łapię. Ale ostatnio już coraz częście opieram nogi na kólkach z krzesełka obrotowego, bo najlepiej opierać nogi na podwyższeniu. Można też opierać je na jakieś grubej poduszcze.

Do góry