reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ah te mdłości...czyli o naszych ciążowych dolegliwościach:)

reklama
mi doktorka mowila ze jak po lewej stronie w pachwinie generalnie to gazy a ja mam wrazenie ze ja jelita to juz po biustem mam bo wzdecia to i tam mnie bola ;)

dziewczyny ratujcie :-[ moje jelita jakis czas temu jeszcze odmawialy wspolpracy a od wczoraj pracuja az za mocno, nie wiem czy sie czyms strulam czy co... cholerny swiat. Mam masakre kiblekowa :/

też ostatnio tak miałam ... po mleku, śmietanie i białym serku (wszystko niemal naraz pożarłam) myślałam ,że pęknę zanim to wszystko ze mnie wyszło ... nie wiedizłam, czy mogę jakiś węgielek pożreć, więc napchałam się czekolady i pomogło ... ale jeden dzionek spędziłam właśnie na kibelku

Monika, lekkie pogłębienie naturalnych krzywizn może się w ciąży przytrafić, bo zmienia się ten słynny srodek ciężkości ciała, poza tym kręgosłup jest bardziej obciążony, no i dodatkowo chyba masz za słaby "gorset mięśniowy" który tworza mięśnie przykręgosłupowe. Tyle co pamiętam jeszcze z fizjoterapii, którą kiedys tam kończyłam. Wydaje mi sie że powinnaś trochę poćwiczyc i wzmocnić mięśnie kręgosłupa. Do gina chyba z tym nie idż, bo raczej nic ci nie powie. Lepiej do jakiegoś rehabilitanta. Ale wydaje mi się, że spokojnie możesz poćwiczyć w klęku podpartm, w siadzie płaskim, chodzi o to żeby wyizolować mięśnie kręgosłupa , i nie robić cwiczeń, które symulują parcie.

MariaOla, biedactwo, jak tam się czujesz? Lepiej? Nie wiem co ci doradzić, chyba po prostu spokojnie posiedź na tym kibelku i poczekaj aż przejdzie....

reklama
biedne jestescie dziewczynki z tymi dolegliwosciami :-[,mi nie pozostaje powiedziec nic innego jak tylko witajcie w klubie bolacych kregoslupow, wzdec, zaparc na przemian z biegunkami!!

Do góry