reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ah te mdłości...czyli o naszych ciążowych dolegliwościach:)

reklama
u mnie to raczej jest przeźroczyste i dosc gęste. i pojaia sie tylko przy ucisku. a brodawki bolą, swędzą i wogóle przeszkadzaja w życiu małżeńskim :D

wiecie co jeszcze mi sie robi... to dosc nieprzyjemne ::). jak kicham, to zdarza mi sie popuszczac mocz :-[ :-[ :-[ :-[ :-[

Elżbietka ja tez tak mam nie przejmuj się wcale to od tego że macica się napina i robi nacisk na pecherz :) po tym nie kontrolujemy przy takim spięciu tego co się tam dzieje :D Dlatego polecam nosić wkładnki lub nawet podpaski :D pomagają zachować odpowiednią chigiene w tym okresie

Ja do wszystkich dziewczyn z problemami kregoslupowymi, jesli nie widzicie poprawy po nocy to zastanowcie sie czy nie warto byloby sie przeniesc na podloge. Ja mam cienki - twardy materac ale zamist niego proponuje koldre zlozona na pol+spiwor tez na pol... do tego nie za wysoka i nie za niska poduszka... mnie dopiero to pomoglo... poza tym odradzam wszelkiego rodzaju kanapy i fotele do siedzenia... Twarde kszesla z oparciem wydaja sie byc w moim przypadku rozwiazaniem. Ja niestety jak niedbam o siebie to chodzic nie moge :/ I podnosic nic powyzej 2-4 kg

mój kręgosłup jest wogóle rąbnięty za przeproszeniem. i nic mu już chyba nie pomoże. mam chyba wszytskie możliwe skrzywienia (tylko garbumi brakuje ::) ), opróz tego rotację kilku kręgów wokół własnej osi, jedna nogę o cm krótsza, co sie wiąże z nierównym obciążeniem kręgosłupa (po całym dniu chodzenia ból jest niesamowity). no i w szkole na lekcji wf miałam wypadek, w wyniku którego doszło do pęknięcie dwóch kręgów szyjnych=pół roku w szpitalu, kołnież ortopedyczny i kilka lat rehabilitacji ::)

Elzbietka witam w klubie...
Ja mam poglebione wszystkie naturalne wygiecia, podwojna skolioze (w szyi w lewo ponizej w prawo) a w odcinku ledzwiowym trzy kregi przekrecone i jeden z nich wysuniety... tez mam jedna noge krotsza.

Elżbietka i Aniay nie wiem jak moje schorzenie fachowo się nazywa, ale z mojego kręgosłupa zrobiło się zbyt duże S, tzn. mam za duże wgłębienie w części krzyżowej, a za bardzo spłaszczone górne wybrzuszenie, przez co często bolą mnie plecy. A dzisiaj to koszmar, ale to efekt zbierania grzybów i czyszczenia ich później :(

reklama
Do góry