reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ADOPCJA- pary starające się o adopcję wczoraj i dziś.

reklama
hejka wszystkim ;-)
my już po testach psychologicznych - wypełnianie kilku mega długich testów zajęło nam 1,5h! pytania dotyczyły wzajemnych relacji, rodziny, tego, jak wyobrażamy sobie wychowanie dziecka, jak zachowujemy się w sytuacjach stresowych.... wszystkie pytania miały odpowiedzi na zasadzie "często, rzadko, czasem, nigdy" itp. Każdy z nas osobno uzupełniał arkusze, które były identyczne. Pani psycholog powiedziała ze na następnym spotkaniu skonfrontujemy odpowiedzi i będziemy rozmawiać. warto pisać zgodnie z prawdą, bo pojawiają się tzw pytania kontrolujące - czyli niemal identyczne jak te wcześniejsze, tylko inaczej skonstruowane :-) fakt faktem - niezły rachunek sumienia zwłaszcza względem małżonka haha:-D pytanie typu - czy zdarza ci się być względem swojego męża wulgarna? ordynarna? czy poniżasz go i obrażasz? :szok: normalnie gały na wierzch :eek: ale ogólnie wrażenia bardzo dobre, choć zaskoczona byłam ilością testów i pytań. Ciekawa jestem konfrontacji naszych testów w czwartek pod okiem pani psycholog... ciekawe ile odpowiedzi się nie pokryje ze sobą...

Ostatnia edycja:
moi znajomi starali się o adopcje , i pamiętam że mieli bardzo ciężko , wkońcu doczekała się i zaszła w ciąże. Ale z tego jeszcze co pamiętam , to musiała właśnie mnóstwo formalności załatwiać itd itp.

hejka Wszystkim
Jestesmy po ostatnim spotkaniu w osrodku przed rozpoczęciem kursu. Było to spotkanie z pania psycholog i omówienie testów. nie wszystkie nasze odpowiedzi pokryły se ze sobą. część rzeczy była oceniona na ocenę bardzo dobrą, inne - przeciętną - co nie znaczy ze źle. ale podejrzewam że gdyby punktacja byłaby niższa i coś byłoby poniżej przeciętnej, to byłby problem pewnie... nie wiem co wtedy - niezakwalifikowanie na kurs czy praca nad soba i kolejne testy. teraz czekamy na telefon z informacją czy się zakwalifikowalismy - bedzie posiedzenie komisji. jesli tak to w drugiej połowie wrzesnia zaczynamy kurs. zatrwożyło mnie gdy pani na nasze pytanie - jak długo rzeczywiście się czeka na dziecko - powiedziała ze 2-3 lata z naciskiem na 3 i dodała ze teraz są w trakcie przyznawania parom zakwalifikowanym w 2012 roku!!!! :szok::-( generalnie pani psycholog powielała pytania z testów, ponownie pytała o różne rzeczy. wyglądało to tak, jakby chciała sprawdzać czy nasze ustne odpowiedzi pokrywały sie z tymi których udzielilismy w tescie. pytała o te same rzeczy co pedagog na wczesniejszym spotkaniu. i o preferencje odnośnie dziecka. my jestesmy otwarci również na adopcję rodzeństwa, wiec zobaczymy...
uff... teraz tylko telefon i kurs. a potem najgorsze.... czekanie....

a jeszcze odnośnie postu damianC - dużo biegania i formalności ale... myślałam ze będzie to wszystko gorzej wyglądało... może grunt to pozytywne nastawienie :-) wtedy idzie łatwiej;-)

Magda ja jestem juz po wizycie u pedagoga psychologa testach i usg domku dzisiaj złożyłam wszystkie potrzebne papiery i czekam na telefon czy mamy kfalifikacje jeżeli tak to 14 idziemy na piesze warsztaty

reklama
Do góry