reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ADOPCJA- pary starające się o adopcję wczoraj i dziś.

Dziewczyny, bedzie dobrze
Anuszka- trzymam kciuki, pamietam Cie z watki 1 dziecko po 30tce.Potem zniknelas. Nie martw sie tym AMH, bo to sie zmienia. Ja mialam badany 3x, pierwszy byl jakies 2,98, drugi wlasnie 1,9 a ostani tez niecale 3. Wiec tym sie nie przejmuej, bo AMH sie zmienia, u mnie po poronieniu AMH sie zwiekszyl. Jestes plodna, wiec do not worry. A dlaczego Ci lekarz nie zaaplikowal pregnylu albo ovitrelle aby wywolac owulacje? Szkoda takiego fajnego pechola, tak bylaby pewnosc, ze na 100% bedzie owulacja i mozna by sie wbic ze starankami w ten najbardziej optymalny punkt.

Tak moje IUIs byly wszystkie ze styumlacja Menopurem 75, i podanie Pregnylu 5000. Ta klinika wykonuje jedynie ze stymulacja lekami hormonalnymi. Przyznam, ze w tym cyklu parametry nasienia byly najwieksze, tzn. VCM(am. jednostka)wyniosl 14.

Pozdrawiam Was

reklama
Mama
ale nam stopniujesz . . . Ale już widzę że będzie cudnie
:-D

Aleksis
dzięki za info o AMH
ja ciebie też pamiętam :-*
zniknęłam bo dużo tam było mowy o dzieciach a mało o starankach i jakoś tak dużo do czytania :p
Nie wiem czemu lekarz nie dal mi nic, ale to co ty napisałaś jest na pęknięcie ?bo na owu biorę CLO.
Może poproszę w czw jak jeszcze nie będzie owu o coś na pęknięcie?

Hej

To i ja wstane i pokuśtykam po kawę ;-)

Mama gabinet super :-)
Anuszka jeśli teraz doktorka nie ma na celu sprawdzenie czy naturalnie Ci pękają pęcherzyki to jak najbardziej poproś o coś na pęknięcie:-)

Mama
ale nam stopniujesz . . . Ale już widzę że będzie cudnie
:-D

Aleksis
dzięki za info o AMH
ja ciebie też pamiętam :-*
zniknęłam bo dużo tam było mowy o dzieciach a mało o starankach i jakoś tak dużo do czytania :p
Nie wiem czemu lekarz nie dal mi nic, ale to co ty napisałaś jest na pęknięcie ?bo na owu biorę CLO.
Może poproszę w czw jak jeszcze nie będzie owu o coś na pęknięcie?

Anuszka u nie Cllomifen dzialal, bo wysiadywalam duze pecherzyki, ale potem lekarz nie robil mi USG to nie wiem, czy naprawde pekly. Robil mi 2x z monitoringem. Ja po stymulacji Menopurem, gdy pechol mial min.16 mm, zawsze o 24:00 wykonywalam sobie zastrzyk z pregnylu i po 36 h byla wykonywana IUI. Wiem,ze jest w PL tzw. Ovitrelle, chyba koszt nie jest duzy, a masz zawsze pewnosc, ze owulacja bedzie. Pytalam o to lekarza, ow. wystapi na 100%. Koszt obydwu nie jest wysoki, Pregnyl chyba jakies 16 EUR; ale Menopur 5 ampulek to juz koszt 275EUR.

Polecam Ci strony www kliniki Gameta:
http://edukacja.gameta.pl/sites/default/files/pliki/stymulacja_owulacji_kiedy_i_jak.pdf
Stymulacja owulacji •• Klinika Leczenia Niepłodności GAMETA • In Vitro • Bezpłodność • Niepłodność • Histeroskopia • Endometrioza
Ocena rezerwy jajnikowej •• Klinika Leczenia Niepłodności GAMETA • In Vitro • Bezpłodność • Niepłodność • Histeroskopia • Endometrioza

Moje wyniki z AMH: marzec 2012 3dc: 2,98, czerwiec w 5dc: 1,86, luty 2013 w 5dc: 1,79 (czyli jednak najnizszy) ng/ml
FSH/LH marzec 2012 w 3dc: 14,5 / 10,3 IU/l, kwiecien 2012 FSH 9,6 , E1 : 35 pg/ml.
czerwiec 2012 r w 5 dc: FSH:7,1, LH: 4,8.
luty 2013 w 5dc: FSH/LH: 10.8/ 3,9, E2: 66ng/l
Wg opisu z laboratorium te wyniki z marca 2013 wskazuja na dobra rezerwe jajnikowa.

Popros moze lekarza o ten lek na recepte na wywolanie owulacji, nie powinien Ci robic problemow.A wczesniej powinien Ci wykonanc USG i okreslic najlepszy czas na podanie zastrzyku. Wierz mi, o wiele rzeczy trzeba walczyc w gabinetach. Ja sie juz w tym wprawilam:tak:
Mam nadzieje, ze troche pomoglam. Kciukasy za owocne staranka i abyscie sie wstrzelili w najlepszy punkt! Aha i dokarmiaj eM dobrze aby mial super szybkie zolnierzyki:tak:

Hejka Ja to się dziś wyspałam jak mopsik! Mam wolne, o jak cudownie jest pić kawusię w domu wiedząc, że większość społeczeństwa tkwi za biurkami.
mama bardzo fajnie się prezentują drzwi! Podoba mi się. Szkoda, że jesteś tak daleko, inaczej pewnie bym wpadła na jakieś upiększanie
smerfeta oj oj, biedna jesteś z tą nogą. Ale za to plus tego taki, że podobnie jak ja - siedzisz w domku, zawsze to miłe, przyjemniej do czasu.
Katinka trzymam kciuki za Wasze pierwsze spotkanie. Zobaczysz, na pewno będzie fajnie. Człowiek sobie wyobraża nie wiadomo co, a okazuje się, że siada z normalnymi ludźmi, którzy mają podobne problemy :tak:. Wiem po sobie, że ten strach jest naturalny, ale znika w trakcie pierwszego spotkania.
Zuzanka, no i jak ta pani???? Mam nadzieję, że jakoś to sobie poukładacie...
anuszka no to super, że jest 18mm pęcherzyk!!!! Trzymam kciuki, żeby pekł i dał początek małej anuszce :-D. Ja Ci powiem na własnym przykładzie, że w środę miałam 18mm pęcherzyk, w sobotę wyszedł mi dodatni test ciążowy i udało się. Niestety nie na długo, ale udało. Ściskam!

Dopijam kawkę i zabiorę się za jakieś coś, może upichcę coś dobrego na obiad, chłopaki też są w domu to im się należy
Miłego dnia!!!!

reklama
cześć babole moje

smerfeta ja też rozumiem ale On naprawdę normalny nie był ,wczoraj Nas sądami straszył i powiedział ,że się nie wyprowadzi bo mu możemy nafiukać bo jest pracownikiem gminy i koniec ,to zdryfił jak mu powiedziałam,że ok ale ma 1/2 etatu i już jest po godzinach pracy i może opuścić miejsce pracy i juro na 8 przyjść :-) no to później przemyślał i podpisał rozwiązanie umowy za porozumieniem stron :tak:

mama05 no śliczne te drzwi :tak::tak::tak: czekamy na więcej
anuszka śliczny pęchol &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& coś mi się wydaje ,że będzie w tym miesiącu sukces !!!!!
celta Pani okazała się fajną babką ,jak na razie sprytna ,czysta i ma zajebiste podejście do dziadka :tak:
Katinka hydraulik powiadasz :rofl2::-p

Aleksis Ty wiesz :****

ja dzisiaj do łopaty idę muszę ogródek zrobić na zimę ,

Miło Was tutaj widzieć z kawką z rana :tak::tak::tak:

Do góry