reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ADOPCJA- pary starające się o adopcję wczoraj i dziś.

Hejka!

Dopiero mogę zlec na wyrko i wyciągnąć nogi ;-) Po pracy zawieźliśmy psiure do mamy i pojechaliśmy obejrzeć laptopy i wyrko. Tylko z tym wyrkiem to sama nie wiem co kupić bo tam ma być pokój dziecka bo my małe mieszkanko mamy.. No ale póki co to nasza sypialnia

Anuszka super że już w domku. Dostałaś L4? Teraz będziesz jeść co lubisz i wrócisz do sił :-)

Zuzanka, Anuszka podziwiam Wasze zdolności kulinarne, ja to słabo gotuje :-/ I jeszcze M podcina skrzydła bo na wszystko kręci nosem :-(

Mama tule ;-) ja dziś jestem jak to śpiewa Muniek - rozpiepszszona ;-)

reklama
cześć wieczorkiem..

Anuszka,Zuzanka,Smerfetka
czuję sie utulona--> dziekuję :tak:

miałam własnie klientki -jedna na hybrydowy frencz i brwi
a druga na woskowanie całego bikini,pach i henne brwi z regilacją.

Zuzanka
zmiena w pracy u mnie...ze stacjonarnej działalności zmieniam na mobilną.i tak mnie jakoś dzis ścisnęło w dołku...nie wiem czemu bo to mój wybór ,ale jakiś taki dzień dzis miałam ...no ,ale nic to..dzień sie kończy a jutro bedzie si:tak:

Anuszka
niektóre pazurki tak mają ,że im sie nic nie trzyma..
czasem trzeba lepiej odtłuścić..czasem mocniej zmatowić ..a czasem nic nie pomaga i koniec.

Zuzanka
lody Ci dhl'em wysyłam :)

Smerfetka
tak,tak-Muniek dobrze śpiewa..ja tez tak sie dzis czuję .yyy czułam bo powoli wracam do siebie :-p
mówisz sypialnia kupiona---> testujcie :cool2::-D

Celta
????

Hejka

Mama z sypialnią to nie tak... łóżko się popsuło po 6-ciu latach eksploatacji ;-) I teraz sama nie wiem co kupować, bo wg planów od 2 lat miało być w tym pokoiku dziecko :zawstydzona/y: Łóżko trzeba wymienić ale na jakie? bo kiedyś dziecko tam będzie... pytanie tylko kiedy? bo najszybciej za 9 mies ;-) a najpóźniej tak za 3 lub 4 lata :sorry:

Dziewczyny ja też mam takie paznokcie, od których wszystko odłazi. Moje pazury są pręgowane ;-)

Dziś czeka mnie podglądanie usg - jajniki trochę bolą więc coś tam się dzieje. Oby udało się w tym mies do iui podejść

Miłego dnia!!! Czas na kawe :tak:

Nie dostałam L4 dziś wracam do pracy :-(
Dostałam też już @ bo przed samym zabiegiem przestałam brać luteine
Smerfeta
my mamy takie fajne łóżko, super rozwiązanie. Jak jest złożone to może spać jedna osoba i ma fajne poduszki więc jest super sofą. A jak się rozłoży to jest łoże :-D

Ja kocham gotować
jak miałabym lepsze warunki to ciągle bym w kuchni siedziała czyli potrzebna duża kuchnia i dużo czasu

a ja dziś jestem taka jak śpiewa Muniek i najchętniej posiedziala bym jeszcze w domu

heloł;))

kawka ,kawusia dla wszystkich---> :-D

Smerfetka
aaa..no to decyzje juz musicie podjąć sami z wyrkiem ..życzę ,żeby dzidzia zamieszkała tam szybciej ;-)

Anuszka
uuuu..nie dali L 4 nawet na 3 dni ..co za .....:eek: nie będę od rana wyzywać !
trzymaj sie w pracy i niech szybko zleci.

ja też z tych co lubią pitrasić ,pieć i działać w kuchni :))

miłego ..ja dzis muszę z dziećmi po kapcie do szkoły pojechać i półbuty dla syna.

cześć dziewczyny

anuszka to lipa z tym L4 :wściekła/y:

smrfeta są fajne rozwiązania tak jak pisze anuszka :tak: &&&&&&&&&&&&aby się udało szybciutko.

mama05 to śmigasz na zakupy dzisiaj?

ja za pół godziny mam klientkę na stopy ,eh nie chce mi się dzisiaj :cool: a a 16:30 jadę na mikro ale to już czas dla mnie ;-) M jedzie do wujka po pracy wiec wróci pewnie kole 20 ,a ja czytam Greya i powiem Wam,że nie miłosiernie wciąga :tak:poniżej przepis na ciasto :-);-):-)

Miłego kobitki

[h=5]KRUCHA Z WĘGIERKAMI:
-15 dag mąki
-4 łyżki śmietany
-4 łyżki cukru
-żółtko
-5 dag zmielonych orzechów laskowych
-45 dag węgierek
-3/4szkl. cukru pudru
-sok z 1/2 cytryny
-kilka kropel aromatu migdałowego

Przesiane 10 dag mąki ,3 łyżki cukru,żółtko,masło i śmietanę mieszamy palcami.Kiedy ciasto nabierze struktury kruszonki dolewamy 2 łyżki zimnej wody i zagniatamy,Rozwałkujemy i wylepiamy nim formę do tarty o średnicy 23 cm.Piekarnik nagrzewamy do temp.190 stopni .Wstawiamy ciasto i pieczemy 15 min .Na podpieczony spód wysypujemy grubo posiekane orzechy (łyżkę odkładamy) wymieszane z cukrem pudrem,na wierzchu układamy śliwki podzielone na połówki ,strugamy pozostałe 5 dag masła .Wstawiamy do piekarnika i pieczemy jeszcze 35 min .Wystudzoną tartę polewamy lukrem utartym cukru pudru,soku z cytryny i aromatu migdałowego ,posypujemy resztą orzechów.

SMACZNEGO.[/h]

Zuzanka
no musze dzis kupić bo planowałam w sobote ,ale przypomniało mi sie ,że jadę do Szczecina na cały dzień na szkolenie z permanentnego brwi..a od poniedziałku dzieci do szkoły i muszą mieć na zmianę ..

przyjemności na mikro:)
ja dziergałam klientkom wczoraj wieczorem a Ty dzis od rana :)))

no nic-susze włosy i jadę ..

jestem po zakupach ..
dzieci kapcie mają ,ja zahaczyłam :sorry: o Orsay-nabyłam koszulę butelkowo-zieloną..fajna,fajna:-p

wleciałam tez do claore's-maja tam duuużo drobiazgów dla dzieci,ale i dla nas:-p kupiłam 5 lakierów do paznokci ,Zu spinki

biorę się za obiad..i Wam smacznego życząc:tak:

Zuzanka
jak tam-stopy zrobione?

reklama
Do góry