reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ADOPCJA- pary starające się o adopcję wczoraj i dziś.

reklama
hej dziewczyny......:-).....jestem po raz pierwszy na tym wątku....
Z mężem staramy sie o dziecko ponad 3 lata...byłam wcześniej w ciąży,ale ciąże konczyły się poronieniami wczesnymi:(..potem lekarze,badania,wyniki,drożność jajowodów,histeroskopia,wyniki wszystki są ok!!u mnie jak i u męża...W tamtym roku 3 próby nie udanych iui...:no:...łzy ,załamania i stres..CO BĘDZIE DALEJ??!!!!!!!
Pod koniec zeszłego roku podjęliśmy decyzję....ADOPCJA....:-)...w STYCZNIU bylismy na pierwszej wizycie,w lutym byliśmy na takiej rozmowie z panią padagog,a teraz w poniedziałek(9 marca)mamy pierwsza wizytę z panią psycholog....
Z tym,że na rozpoczecie kursu bedziemy musieli bardzooo długo czekac,bo my zaczniemy kurs w styczniu 2016 roku!!!!!!!!!!!!!!,także to jeszcze mnóstwo czasu...ale ostatnio jak byliśmy to pani powiedziała,że jest szansa,że "załapiemy"sie na kurs na jesień,we wrześniu;-),no super by było!!,ale nie nastawiam sie az tak na ten wrzesien,bo wolimy sie miło "rozczarować",że uda sie nam we wrzesniu,cóż jak nie to na stycznia już na 100 %....tyle czasu czekamy na dziecko,że te miesiace chyba już dużej różnicy nam nie robią..
Bardzo sie cieszymy,że zrobilismy krok do przodu,że nie siedzimy z założonymi rękami,ze robimy wszystko,żeby mieć dziecko....
Ostatnio jak byliśmy w OA,pani pedagog powiedziała nam cudowne słowa...DZIECKO,NIE PRZYSZŁO DO WAS DRZWIAMI.......ALE PRZYJDZIE OKNEM...!!!:tak:Myślałąm,ze sie zropłacze jak to usłyszałam...
Dziewczyny chciałam,abyście opisały jak u was ta droga wygladała,droga aby zostac szczęśliwymi rodzicami...jak wygladały kursy,ile trwały itd....napiszcie prosze...

agulla,super,że sie odezwałaś:tak:,mam nadzieję,że wiecej dziewczyn sie odezwie??!
A wy już jesteście zapisani z mężem??czy dopiero macie zamiar???
Z kąd jesteście??..

My jesteśmy z okolic wrocławia
Widzę,że u Was już fajnie do przodu...:tak:,u nas to poczatek dopiero,w sumie...jutra mąz jedzie wyciągnąc"papiery",o niekaralnosci,bo na poniedziałek je mamy mieć.....i tak naprawde w pon.bedziemy wiedzieli co dalej,kiedy dalsze dokumenty mamy dowozić itd...
A,że sie zapytam(jak mogę)....jest przyczyna braku biologicznych dzieci??

agulla,cholernie mi przykro:-(...ale tak,czy siak zostaniecie rodzicami,tak samo jak i My,oraz miliony innych par....:tak:

reklama
Do góry