reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ADOPCJA- pary starające się o adopcję wczoraj i dziś.

hej.....
agulla,my w tym roku w maju mamy 5 rocznice ślubu a w lipcu będzie 4 lata walki o dziecko!!...ale będziecie mieli dziecko!skoro zdecydowaliście się na adopcję,to dziecko bedzie z wami,jest to kwestia czasu teraz......kurcze szkoda,że ten cały proces tak długo trwa:-(,cóż,szkoda,tyle się walczyło,dni mijały,lata...więc teraz skoro droga jest obrana,to trzeba dążyć do celu!!!:tak:
Długo zastanawialiście się nad adopcja dziecka???
A w jakim wieku jesteście,ty i mąz??(jesli wiedzieć można oczywiście)
Dziś mój mąz był we wrocławiu,odebrać papiery,że nie byliśmy karani,i w poniedziałek na godzinę 16 mamy jechac do OA,na rozmowe z psycholog...kurcze mam stresa:sorry:

reklama
Hej kobitki:)
Dawno mnie tu nie było,ale tyle sie dzieje ze nie nadarzam :)
My dalej na rehabilitacji,młody postepy robi takze jest super.Skonczył synuś roczek,impra była super,tylko pokoj dodoatkowy by sie przydał na te zabawki..hihi
Pozdarawiam Was serdecznie
Do nastepnego

Witam. Jestem z wątku o starania o maluszka, ale staramy sie 4 prawie lata i w tym miałam 2 poronienia. Od jakiegoś czasy zastanawiam sie nad adopcja czy macie jakies linki o procedurach, kryteriach jakie trzeba spełniać? Czytalam gdzies ze nie mozna przekraczać 40 lat ale czy to prawda? Bede wdzięczna za podpowiedź :)

hej....
annam,u nas było tak,że w znalezliśmy Ośrodek Adopcyjny,ja tam zadzwoniłam,zadałam kilka pytan pani przez telefon,a pani powiedziała,że najlepiej umówic sie na wizytę taka pierwsza(która do niczego jeszcze nie zobowiązuje)i wtedy dowiemy sie wszystkiego co i jak...i też tak zrobiliśmy,pojechalismy w styczniu na taką wizyte i pani nam powiedziała,jakie warunki trzeba spełniac,jakie dokumenty będą potrzebne itd.....Teraz w poniedziałek,mamy rozmowe z psychologiem i musimy przyywieśc papier o niekaralności....a co dalej,to pewnie w poniedziałek nam powie pani itd..
Także najlepiej sobie zadzwoń,jak masz już wybrany OA i po prostu zapytaj,o to co najbardziej cie interesuje...co do wieku,jeśli chodzi o adopcję,to nie mam pojęcia jak z tym jest.....wiec nie pomogę...:sorry:

annam....ja napisałam tle co wiem z własnego doświadczenia..........................................
Wiem,że lepiej zadzwonic edo wybranego Osrodka i zapytac..........................................my bynajmnij tak zrobiliśmy..:)

Hej dziewczyny,
z Kejtą znamy się z innego wątku - teraz obie trafiamy tutaj :happy:, ja już kiedyś troszkę się tu odzywałam, kiedy zaczęliśmy planować adopcję. Teraz plany stały się faktem - 18 marca mamy pierwszą wizytę w OA i wszystkiego się dowiemy. Papiery mamy już prawie wszystkie, pozostało tylko zaświadczenie o niekaralności, ale to dopiero na spotkaniu dostaniemy jakiś wniosek w tym celu.
No i zaczynamy... :happy:

cześć!
Witaj Queen:-)
My w poniedziałek byliśmy na rozmowie z panią psycholog.....najpierw zrobiliśmy test,a potem była rozmowa...pytania typu-jak sie poznaliśmy,czemu chcemy adoptowac dziecko,czego sie obawiamy,itd..oczywiście nie obyło się bez łez...rozkleiłam sie jakos...
I po tej rozmowie pani psycholog powiedziała,że teraz mamy po prostu czekac na telefon od nich...czy kurs zaczniemy na jesien,czy dopiero w sytczniu 2016 roku...Takze narazie jest "cisza"i po prostu czekanie na tel...bardzo bym chciała,żeby było to we wrześniu!!,kurs trwa 9 tygodni,to do konca roku byśmy byli juz "po wszystkim".....,no ale zobaczymy kiedy do nas zadzwonia i nas poinformują..
Queen,co do papierów,to na daną chwile nie potrzeba nic!!!!!W poniedziałek,tylko dostarczyliśmy wniosek o niekaralności!!,a reszta dokumentów(my dostaliśmy już wykaz co i jakie dokumenty sa potrzebne),to dopiero mamy je kompletowac,jak zadzwonią i powiedza kiedy kurs rozpoczynamy,bo niektóre dokumenty sa wazne tylko 3 miesiace,wiec teraz nie ma sensu ich załatwiać,tylko już jak będzie wiadomo kiedy kurs zaczynamy....Trzymam kciuki za wizyte i czekam na relacje:tak:

reklama
Witam się i ja z Wami,

decyzja zapadła. rozmawiałam już z panią psycholog z OA opowiedziała co i jak i pod koniec mca jedziemy na spotkanie już z podaniem. wstąpiła we mnie nowa nadzieja:-)

powiedzcie mi bo nie dopytałam w trakcie rozmowy kurs trwa 3 mce ale to są spotkania indywidualne czy grupowe jak często i czy trzeba się zwalniać z pracy?

czekam na Wasze relacje :-)

Do góry