Cześć. Właśnie usiadłam do Was z trzecią kawą. Znowu sama na weekend zostałam
Eh.. co zrobić.
damqelle, wiesz co boję się, że nie sprostam. Wyraziliśmy gotowość na dziecko w wieku od 0-5 lat. O ile maleństwo nie dostało jeszcze tak bardzo w kość, o tyle taki czterolatek mógł już naprawdę wiele wycierpieć i nie wiem, czy jak zacznie z niego ten żal wyłazić to stanę na wysokości zadania... No zobaczymy. Teraz czekamy i tyle, nie było jeszcze kwalifikacji, więc póki co nie wiadomo czy w ogóle się nadajemy, choć mam nadzieję, że tak.
Listy do dziecka bardzo fajna sprawa, ale do Tymka takich listów nie pisałam i nie wiem, czy w razie czego nie będzie mu przykro. Albo wiem! Pogadam z nim, żeby też pisał dla swojego rodzeństwa!
mama, rany ale Wam się narobiło
tulę Cię mocno i mam nadzieję, że prędko Wasz Rodzinka wyjdzie na prostą. Bardzo Wam tego życzę!
Cieszę się, że z pracą masz tak fajnie. Jednak zmiany są dobre, a czasami - jak w Twoim przypadku - bardzo dobre
. Zdrówka dla synka i dla wszystkich!
smerfeta, też trzymam kciuki za Wasz początek roku, aby był szczęśliwy i baaaardzo owocny
A co do malucha, to chcemy dziewczynkę
i tu Wam się przyznam, że powiedzieliśmy, że jeśli dziewczynka będzie miała brata - weźmiemy oboje... ;-)
kwiatuszku, u nas też trzeba było przedstawić opinię od pracodawcy. Nie mówiliśmy swoim szefom co mają pisać, a ci sami z siebie wysmarowali nam takie fajne opinie, że aż miło. W takiej opinii powinno być, jakim jesteś pracownikiem i człowiekiem ogólnie, jaki masz stosunek do nowych wyzwań, do współpracowników. Dosłownie kilka słów. To później do sądu idzie.
A co do minimum socjalnego to nie wiem, my musieliśmy z płac przynieść zaświadczenie o zarobkach po prostu.
Warunki mieszkaniowe - to chyba zależy od ośrodka. Jedni oglądają, inni nie. Słyszałam o ludziach, którzy mieszkali w maleńkiej, wynajmowanej kawalerce i są już szczęśliwymi rodzicami :-)
No i gratuluje pracy!! Super!
zuzanka, ściskam Cię mocno mamusiu, na pewno świetnie sobie radzisz. A jeśli są jakieś trudności, to wiedz, że na 100% miną, a najważniejsze, że dajecie swojej małej córeczce dużo ciepła i poczucia bezpieczeństwa. Buziaki!
anuszka, Katinka, iszka - buziaczki :-)