reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ADOPCJA- pary starające się o adopcję wczoraj i dziś.

Mama
Przykro mi że tak się dzieje u ciebie. Straszne to . . . Ale nic poważnego im się nie stało?
Napisz jak tam interes idzie!
Przytulam bardzo mocno!
3maj się!
Damaqelle
Fajny pomysł z pisaniem listów. Może ja też zacznę. To tak jak pamiętnik.Może to mi pomoże, taki upust tych wszystkich złych i dobrych myśli. chociaż tutaj wam też mogę się wygadać :-D

reklama
hej z rana kobietki ..

Anuszka
ogólnie nic złego się wujkowi nie stało,szalało Mu cisnienie a On ma zastawkę serca więc pomoc była potrzebna szpitalna,ale teraz już jest ok..dochodza do siebie.

a biznes BARDZO DOBRZE ..dziękuję .
to była dobra decyzja ze zmianą miejsca wykonywania działalności:tak:
a dziś jestem z dziećmi w domku bo syn kaszle od 2 dni i chcę Go podleczyć.

u nas wieje okropnie i cieszę się ,że dziś w domku ciepłym siedzimy .
kawkę z cynamonem zostawiam ..

mama - no to troche stresu przeszlas na ten koniec roku. Oby juz bylo wszystko dobrze.

anuszka - warto pisac. Nie tylko dla siebie, ale mysle ze dla dzieci kiedys bedzie pamiatka i potwiedzenie jak bardzo na nie czekalismy i jak bardzo kochamy.

Zuzanko zdrówka dla niuni strasznie sie ciesze z Waszego szczescia
dziewczyny u nas w OA w spisie dokumentów pisza o opini pracodawcy?? co on tam wypisac musi pytam z ciekawosci?
i minimum socjalne obojga rodziców???czyli zarobki tak

a z lepszych wiadomosci dostalam prace jupi

Ja niestety nie wiem ale chętnie się też dowiem.
A w ogóle to jakieś warunki mieszkaniowe też trzeba spełniać pewnie. Jakie?
Kwiatuszeq
To pisz co jak i gdzie.chwal się dobrymi wiesciami.

Hej!
Anuszka nową próbę ivf rozpocznę dopiero styczeń/luty więc na razie mam luz blus słone paluszki ;-) :-D Będę miała zmieniony protokół na krótki i zupełnie inne leki.

Kwiatuszek staracie się o adopcję? Ooo... Wcześniej o tym nie wspominałaś stąd moje zdziwienie. W wybranym przeze mnie ośrodku nie jest wymagana opinia pracodawcy - całe szczęście ;-) Gratuluję pracy!!!!! :-D

Mama tule, będzie dobrze. A co do salooonu - Będziesz robiła makijaże sylwestrowe?

Celta poradzisz sobie :-) A jakie dziecko chcecie - chłopiec, dziewczynka? Ilu letnie?

Katinka, gdzies Ty?
Iszka a pozwolisz że zapytam w jakim jesteś wieku? Bo my tu po 30:-D

Tulam mocno!!!!

Kwiatek
cześć i tu ;-)

Smerfeta
hejka..pewnie,że będę robiła na sylwestra..jutro robie też ..mam kilka zapisów na sylwka i na styczeń-na sluby..
&&&&&&&&&&&&&&&& za styczeń/luty-niech sie uda!!
i dzięki za przytulenie ..

Damqella
dzięki ..no trochę się nasypało nieszczęść..a najgorzej ,że rodzinkę mam daleko i nie mogę skoczyć do Nich w pół h...z tym też mi ciężko bo chciałabym byc z Nimi ..

Kwiatek
gratkii pracy ;) chwal się gdzie ? jaka branża ?

ja biorę się za obiad-dzieci malują w jadalni wiec mam je na oku a do Was na chwile z kawką wleciałam ..

Zuzanka
jak u Ciebie na froncie ???

Narazie sie nie staramy o adopcje
na wakacje planujemy 2podejscie do ivf
ale warto pośledzic może a nóz widelec bede potrzebowala za kilka lat takich informacji.

Praca w małym markecie dobre i to

Cześć. Właśnie usiadłam do Was z trzecią kawą. Znowu sama na weekend zostałam :no:
Eh.. co zrobić.

damqelle, wiesz co boję się, że nie sprostam. Wyraziliśmy gotowość na dziecko w wieku od 0-5 lat. O ile maleństwo nie dostało jeszcze tak bardzo w kość, o tyle taki czterolatek mógł już naprawdę wiele wycierpieć i nie wiem, czy jak zacznie z niego ten żal wyłazić to stanę na wysokości zadania... No zobaczymy. Teraz czekamy i tyle, nie było jeszcze kwalifikacji, więc póki co nie wiadomo czy w ogóle się nadajemy, choć mam nadzieję, że tak.
Listy do dziecka bardzo fajna sprawa, ale do Tymka takich listów nie pisałam i nie wiem, czy w razie czego nie będzie mu przykro. Albo wiem! Pogadam z nim, żeby też pisał dla swojego rodzeństwa!

mama, rany ale Wam się narobiło tulę Cię mocno i mam nadzieję, że prędko Wasz Rodzinka wyjdzie na prostą. Bardzo Wam tego życzę!
Cieszę się, że z pracą masz tak fajnie. Jednak zmiany są dobre, a czasami - jak w Twoim przypadku - bardzo dobre :-D. Zdrówka dla synka i dla wszystkich!

smerfeta, też trzymam kciuki za Wasz początek roku, aby był szczęśliwy i baaaardzo owocny :tak:
A co do malucha, to chcemy dziewczynkę i tu Wam się przyznam, że powiedzieliśmy, że jeśli dziewczynka będzie miała brata - weźmiemy oboje... ;-)

kwiatuszku, u nas też trzeba było przedstawić opinię od pracodawcy. Nie mówiliśmy swoim szefom co mają pisać, a ci sami z siebie wysmarowali nam takie fajne opinie, że aż miło. W takiej opinii powinno być, jakim jesteś pracownikiem i człowiekiem ogólnie, jaki masz stosunek do nowych wyzwań, do współpracowników. Dosłownie kilka słów. To później do sądu idzie.
A co do minimum socjalnego to nie wiem, my musieliśmy z płac przynieść zaświadczenie o zarobkach po prostu.
Warunki mieszkaniowe - to chyba zależy od ośrodka. Jedni oglądają, inni nie. Słyszałam o ludziach, którzy mieszkali w maleńkiej, wynajmowanej kawalerce i są już szczęśliwymi rodzicami :-)
No i gratuluje pracy!! Super!

zuzanka, ściskam Cię mocno mamusiu, na pewno świetnie sobie radzisz. A jeśli są jakieś trudności, to wiedz, że na 100% miną, a najważniejsze, że dajecie swojej małej córeczce dużo ciepła i poczucia bezpieczeństwa. Buziaki!

anuszka, Katinka, iszka - buziaczki :-)

reklama
Cześć wszystkim.

Celta - ja dołączam do "samotnych" od jutra. Przez cały tydzień będę sama, bo mąż ma wyjazd służbowy. Nie lubię jak go nie ma w weekendy, ale cóż taka praca.

Smerfeta - ja też po 30-stce, mam 34 lata.

Kwiatuszek - gratuluję nowej pracy! Ja muszę pomyśleć o nowej, bo już nie daję rady z moją szefową.Przez 3,5 roku się męczyłam, ale zaczyna mnie to już przerastać. Mam nadzieję, że w naszym OA nie potrzebują zaświadczenia od pracodawcy, bo moja szefowa nie ma rodziny i jak jej powiem o adopcji to prędzej mnie zwolni niż napisze opinie...
Do 17 już niedługo więc za mniej niż 2 godziny zaczynam weekend
:-) Dziś idziemy na imprezę :tak:

Miłej reszty dnia Dziewczyny
:-)

Do góry