reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

ADOPCJA- pary starające się o adopcję wczoraj i dziś.

Mama
Przykro mi że tak się dzieje u ciebie. Straszne to . . . Ale nic poważnego im się nie stało?
Napisz jak tam interes idzie!
Przytulam bardzo mocno!
3maj się!
Damaqelle
Fajny pomysł z pisaniem listów. Może ja też zacznę. To tak jak pamiętnik.Może to mi pomoże, taki upust tych wszystkich złych i dobrych myśli. chociaż tutaj wam też mogę się wygadać :-D

reklama
hej z rana kobietki ..

Anuszka
ogólnie nic złego się wujkowi nie stało,szalało Mu cisnienie a On ma zastawkę serca więc pomoc była potrzebna szpitalna,ale teraz już jest ok..dochodza do siebie.

a biznes BARDZO DOBRZE ..dziękuję .
to była dobra decyzja ze zmianą miejsca wykonywania działalności:tak:
a dziś jestem z dziećmi w domku bo syn kaszle od 2 dni i chcę Go podleczyć.

u nas wieje okropnie i cieszę się ,że dziś w domku ciepłym siedzimy .
kawkę z cynamonem zostawiam ..

mama - no to troche stresu przeszlas na ten koniec roku. Oby juz bylo wszystko dobrze.

anuszka - warto pisac. Nie tylko dla siebie, ale mysle ze dla dzieci kiedys bedzie pamiatka i potwiedzenie jak bardzo na nie czekalismy i jak bardzo kochamy.

Zuzanko zdrówka dla niuni strasznie sie ciesze z Waszego szczescia
dziewczyny u nas w OA w spisie dokumentów pisza o opini pracodawcy?? co on tam wypisac musi pytam z ciekawosci?
i minimum socjalne obojga rodziców???czyli zarobki tak

a z lepszych wiadomosci dostalam prace jupi

Ja niestety nie wiem ale chętnie się też dowiem.
A w ogóle to jakieś warunki mieszkaniowe też trzeba spełniać pewnie. Jakie?
Kwiatuszeq
To pisz co jak i gdzie.chwal się dobrymi wiesciami.

Hej!
Anuszka nową próbę ivf rozpocznę dopiero styczeń/luty więc na razie mam luz blus słone paluszki ;-) :-D Będę miała zmieniony protokół na krótki i zupełnie inne leki.

Kwiatuszek staracie się o adopcję? Ooo... Wcześniej o tym nie wspominałaś stąd moje zdziwienie. W wybranym przeze mnie ośrodku nie jest wymagana opinia pracodawcy - całe szczęście ;-) Gratuluję pracy!!!!! :-D

Mama tule, będzie dobrze. A co do salooonu - Będziesz robiła makijaże sylwestrowe?

Celta poradzisz sobie :-) A jakie dziecko chcecie - chłopiec, dziewczynka? Ilu letnie?

Katinka, gdzies Ty?
Iszka a pozwolisz że zapytam w jakim jesteś wieku? Bo my tu po 30:-D

Tulam mocno!!!!

Kwiatek
cześć i tu ;-)

Smerfeta
hejka..pewnie,że będę robiła na sylwestra..jutro robie też ..mam kilka zapisów na sylwka i na styczeń-na sluby..
&&&&&&&&&&&&&&&& za styczeń/luty-niech sie uda!!
i dzięki za przytulenie ..

Damqella
dzięki ..no trochę się nasypało nieszczęść..a najgorzej ,że rodzinkę mam daleko i nie mogę skoczyć do Nich w pół h...z tym też mi ciężko bo chciałabym byc z Nimi ..

Kwiatek
gratkii pracy ;) chwal się gdzie ? jaka branża ?

ja biorę się za obiad-dzieci malują w jadalni wiec mam je na oku a do Was na chwile z kawką wleciałam ..

Zuzanka
jak u Ciebie na froncie ???

Narazie sie nie staramy o adopcje
na wakacje planujemy 2podejscie do ivf
ale warto pośledzic może a nóz widelec bede potrzebowala za kilka lat takich informacji.

Praca w małym markecie dobre i to

Cześć. Właśnie usiadłam do Was z trzecią kawą. Znowu sama na weekend zostałam :no:
Eh.. co zrobić.

damqelle, wiesz co boję się, że nie sprostam. Wyraziliśmy gotowość na dziecko w wieku od 0-5 lat. O ile maleństwo nie dostało jeszcze tak bardzo w kość, o tyle taki czterolatek mógł już naprawdę wiele wycierpieć i nie wiem, czy jak zacznie z niego ten żal wyłazić to stanę na wysokości zadania... No zobaczymy. Teraz czekamy i tyle, nie było jeszcze kwalifikacji, więc póki co nie wiadomo czy w ogóle się nadajemy, choć mam nadzieję, że tak.
Listy do dziecka bardzo fajna sprawa, ale do Tymka takich listów nie pisałam i nie wiem, czy w razie czego nie będzie mu przykro. Albo wiem! Pogadam z nim, żeby też pisał dla swojego rodzeństwa!

mama, rany ale Wam się narobiło tulę Cię mocno i mam nadzieję, że prędko Wasz Rodzinka wyjdzie na prostą. Bardzo Wam tego życzę!
Cieszę się, że z pracą masz tak fajnie. Jednak zmiany są dobre, a czasami - jak w Twoim przypadku - bardzo dobre :-D. Zdrówka dla synka i dla wszystkich!

smerfeta, też trzymam kciuki za Wasz początek roku, aby był szczęśliwy i baaaardzo owocny :tak:
A co do malucha, to chcemy dziewczynkę i tu Wam się przyznam, że powiedzieliśmy, że jeśli dziewczynka będzie miała brata - weźmiemy oboje... ;-)

kwiatuszku, u nas też trzeba było przedstawić opinię od pracodawcy. Nie mówiliśmy swoim szefom co mają pisać, a ci sami z siebie wysmarowali nam takie fajne opinie, że aż miło. W takiej opinii powinno być, jakim jesteś pracownikiem i człowiekiem ogólnie, jaki masz stosunek do nowych wyzwań, do współpracowników. Dosłownie kilka słów. To później do sądu idzie.
A co do minimum socjalnego to nie wiem, my musieliśmy z płac przynieść zaświadczenie o zarobkach po prostu.
Warunki mieszkaniowe - to chyba zależy od ośrodka. Jedni oglądają, inni nie. Słyszałam o ludziach, którzy mieszkali w maleńkiej, wynajmowanej kawalerce i są już szczęśliwymi rodzicami :-)
No i gratuluje pracy!! Super!

zuzanka, ściskam Cię mocno mamusiu, na pewno świetnie sobie radzisz. A jeśli są jakieś trudności, to wiedz, że na 100% miną, a najważniejsze, że dajecie swojej małej córeczce dużo ciepła i poczucia bezpieczeństwa. Buziaki!

anuszka, Katinka, iszka - buziaczki :-)

reklama
Cześć wszystkim.

Celta - ja dołączam do "samotnych" od jutra. Przez cały tydzień będę sama, bo mąż ma wyjazd służbowy. Nie lubię jak go nie ma w weekendy, ale cóż taka praca.

Smerfeta - ja też po 30-stce, mam 34 lata.

Kwiatuszek - gratuluję nowej pracy! Ja muszę pomyśleć o nowej, bo już nie daję rady z moją szefową.Przez 3,5 roku się męczyłam, ale zaczyna mnie to już przerastać. Mam nadzieję, że w naszym OA nie potrzebują zaświadczenia od pracodawcy, bo moja szefowa nie ma rodziny i jak jej powiem o adopcji to prędzej mnie zwolni niż napisze opinie...
Do 17 już niedługo więc za mniej niż 2 godziny zaczynam weekend
:-) Dziś idziemy na imprezę :tak:

Miłej reszty dnia Dziewczyny
:-)

Do góry