reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ach śpij kochanie ....

Chciałam zapytać skąd można ściągnąć "Uśnij wreszcie"? Mam spore kłopoty z usypianiem mojego szkraba. Niestety nauczyłam go usypiania głównie przy cycuniu i jak nie zaśnie w trakcie jedzenia to jest problem. W nocy budzi sie raz więc jeśli o to chodzi to nie jest źle. Cały problem to wieczorne zasypianie. Potrafi płakać nawet godzinę:szok:. Nie chcę go nosić na rękach bo od początku tego nie robiłam i szkoda mi uczyć go takiego spania kiedy ma już prawie 7 miesięcy. A jak nie noszę to wręcz wrzeszczy nawet przez godzinę i nic nie pomaga. Nie wiem juz sama czy nosić go czy nie:-(

reklama
Miłek jak był malutki: 2-3 mies. to spał całe noce, tzn. zasypiał o 19-20 i spał do 5 rano, ale jak zaczęły wychodzić mu ząbki ok. 5 mies. to skończyło się spanko w nocy. Teraz zasypia ok. 20 i śpi gdzieś do 24, niekiedy krócej, ssie cycusia i śpi znów gdzieś do 2 lub 3 rano znów ssie i śpi do 5 lub 6, wtedy niekiedy ssie a niekiedy nie.
Jak już pisałam na innym wątku nie przeszkadza mi to i nawet pasuje mi taki układ bo nacieszę się w nocy małym do woli, poprzytulam, pogłaszczę. Miłkek od razu zasypia więc nie ma żadnego problemu.

Tallia a moze klopoty z zasypianiem u was tez przez zabki nasz Victir tez sie rozregulowal ze spaniem ale powoli wraca wszystko do normy:-)

aska widze ze Milosz tak jak Kamilka bardzo wczesnie pokazal ze potrafi przespac cala noc :) tyle ze ja sie tego trzymam ... nie chce jej karmic w nocy bo potem moga byc proiblemy ... a karmic bardzo lubie i nadrabiam to w dzien ... mam nadzieje ze jak przyjdzie pora ro Milosz bez problemu bedezie spal w nocy bez cyca :)

rybcia a tobie gratuluje stabilizacji w nocnym spaniu :) a w dzien Dominika nadal spi tak duzo jak kiedys ?

Witaj Idziu też Dominisia sobie robi drzemki w dzień czsem nawet po 3,5h.I tak w dzień to mus że musi 3 razy drzemke zrobićA wczoraj rano to pobiła crekord w spaniu zasneła na dosłownnie 5 minu he he he.

Z Victorkiem to roznie,jednego dnia 2 drzemki a innego 3.teraz spi od 13.00 to pewnie niedlugo sie obudzi.Czasem budzi sie z placzem,a wasze dzieciaczki tez placza po obudzeniu?

Vici - mój często budzi się z płaczem, jak ząbki mu dokuczają. Jak nie ma problemu z zębami, to wstaje uśmiechnięty:-).
Kuba do niedawna spał w dzień trzy razy, teraz ograniczyłam spanie do dwóch drzemek. Śpi raz dłużej ok.1,5 godz., a raz krócej ok. 30-45 min. Ale to nie jest reguła, czasem przez cały dzień śpi tylko godzinę.

reklama
Do góry