reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ach śpij kochanie ....

Chciałam zapytać skąd można ściągnąć "Uśnij wreszcie"? Mam spore kłopoty z usypianiem mojego szkraba. Niestety nauczyłam go usypiania głównie przy cycuniu i jak nie zaśnie w trakcie jedzenia to jest problem. W nocy budzi sie raz więc jeśli o to chodzi to nie jest źle. Cały problem to wieczorne zasypianie. Potrafi płakać nawet godzinę:szok:. Nie chcę go nosić na rękach bo od początku tego nie robiłam i szkoda mi uczyć go takiego spania kiedy ma już prawie 7 miesięcy. A jak nie noszę to wręcz wrzeszczy nawet przez godzinę i nic nie pomaga. Nie wiem juz sama czy nosić go czy nie:-(

reklama
Miłek jak był malutki: 2-3 mies. to spał całe noce, tzn. zasypiał o 19-20 i spał do 5 rano, ale jak zaczęły wychodzić mu ząbki ok. 5 mies. to skończyło się spanko w nocy. Teraz zasypia ok. 20 i śpi gdzieś do 24, niekiedy krócej, ssie cycusia i śpi znów gdzieś do 2 lub 3 rano znów ssie i śpi do 5 lub 6, wtedy niekiedy ssie a niekiedy nie.
Jak już pisałam na innym wątku nie przeszkadza mi to i nawet pasuje mi taki układ bo nacieszę się w nocy małym do woli, poprzytulam, pogłaszczę. Miłkek od razu zasypia więc nie ma żadnego problemu.

Tallia a moze klopoty z zasypianiem u was tez przez zabki nasz Victir tez sie rozregulowal ze spaniem ale powoli wraca wszystko do normy:-)

aska widze ze Milosz tak jak Kamilka bardzo wczesnie pokazal ze potrafi przespac cala noc :) tyle ze ja sie tego trzymam ... nie chce jej karmic w nocy bo potem moga byc proiblemy ... a karmic bardzo lubie i nadrabiam to w dzien ... mam nadzieje ze jak przyjdzie pora ro Milosz bez problemu bedezie spal w nocy bez cyca :)

rybcia a tobie gratuluje stabilizacji w nocnym spaniu :) a w dzien Dominika nadal spi tak duzo jak kiedys ?

Witaj Idziu też Dominisia sobie robi drzemki w dzień czsem nawet po 3,5h.I tak w dzień to mus że musi 3 razy drzemke zrobićA wczoraj rano to pobiła crekord w spaniu zasneła na dosłownnie 5 minu he he he.

Z Victorkiem to roznie,jednego dnia 2 drzemki a innego 3.teraz spi od 13.00 to pewnie niedlugo sie obudzi.Czasem budzi sie z placzem,a wasze dzieciaczki tez placza po obudzeniu?

Vici - mój często budzi się z płaczem, jak ząbki mu dokuczają. Jak nie ma problemu z zębami, to wstaje uśmiechnięty:-).
Kuba do niedawna spał w dzień trzy razy, teraz ograniczyłam spanie do dwóch drzemek. Śpi raz dłużej ok.1,5 godz., a raz krócej ok. 30-45 min. Ale to nie jest reguła, czasem przez cały dzień śpi tylko godzinę.

reklama
Do góry