reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ach śpij kochanie ....

Vici - super:-).
U nas niestety w nocy najczęściej 1 pobudka na cyca. A ostatnio mały dużo kaszle w nocy i tym mnie budzi:-(. Całe szczęście, że jego to nie budzi. Pokaszle sobie i śpi dalej. Nawet smoka nie muszę mu podawać, bo potrzebuje go tylko wieczorem do zasypiania, a w nocy jakoś nie jest mu potrzebny.
Rano wstaje między 6.30 a 7.30. Potem ma pierwszą drzemkę ok.10.00, a drugą ok.15.00-15.30.

reklama
Victor wstał dziś o 6 i dopiero niedawno zasną,położyłam go półgodzinki temu a on się bawił i w końcu zasną.Moge odsapnąć chwilke:-):-)

Vici Gratulacje,widze ze u was poprawa ze spankiem :-)Tak trzymac.
Franek tez wlasnie wyladowal na poranna drzemke.2,5 h mam dla siebie.Rano pobudka jak zwykle o 9.00 :-) Z tym ze juz po poludniu go nie kade.Jesli jednak widze ze jest baardzo zmeczony tak kolo 17.30 daje mu pospac max 30 minut.

buba jedna drzemka w dzien wam wystarcza ? jestem w szoku ... u nas 2 musza byc koniecznie a czasami nawet 3 wyjda ... bo inaczej mala wieczorem jest nie do zniesienia ...

Idzia ale Franus Buby spi do 9 rano bez przerwy więc sie wysypia, poza tym jedna drzemka po 2,5 godz to to samo co 3 krótsze naszych dzieci:-)

Myśmy mieli jedną drzemke ale krótko to się utrzymało może przez te zębiska.Ale fajnie było z jednym spankiem w dzien.

U nas też dwie drzemki muszą być. Chociaż bywają tekie dni, kiedy mały przez cały dzień śpi tylko pół godziny. I wcale wtedy w nocy nie śpi lepiej:eek:.

fakt ze moja mala spi do 7:30 - 8 ale potem kolo 10 jest drzemka kolo 2 h czyli do 12 a potem kolo 14 jak mala rano pospi krocej lub kolo 16 jak rano bylo dluzej i jesczze w ostratecznosci kolo 17:30 chociaz na pol godzinki - potrafi byc w dzien okolo 3-4 h snu a w nocy od 21 do 7:30 ... czy7li wcale nie tak malo ... kamilka to calkowite przeciwiensteo syna ktory w dzien szybko przestal sypiac a w nocy bylo roznie :)

reklama
to my mamy w domu małego spiocha:-) Antek zasypia o 19, wstaje o 6 rano a w dzień pierwsza drzemka około 9 do 10, pózniej od 12 do 13 i od 16 do 17! zdaża mu się jeszcze przysnąc o 18 na 15 minut:-) Dziwne, że w nocy tak dobrze śpi:-) widocznie każde dziecko ma inne potrzeby:-)

Do góry