reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ach śpij kochanie ....

Dziekuje wszystkim za podpowiedzi co do usypiania.... U nas 3 dzień się właśnie zaczyna bez wóżka, samodzielnego usypiania... Wczoraj wieczorkiem Kubuś usnął bardzo ładnie sam, dzisiaj o 4 rano też sam usną a ok.9 był bardzo morudny więc go włożyłam do łózeczka z nadzieją, że już się trochę przyzwycaaiła a to ...lament, płacz.... usną o 10.30 dopiero przy butelce z mlekiem... kurde ale nie moge dopuścić teraz do tego żeby zasypiał przy melku...
BUBA święte słowa piszesz :-)
Zuzia jeśli możesz to prześlij mi "usnij wreszcie" nie czytałam tego.... Zaraz podam Ci emiala..

reklama
Anek - powodzenia:-), książkę wyślę wieczorkiem, bo cały dzień nas nie będzie, (oczywiście jak dostanę adres);-).

Karolinka Zasypia na szczęście od samego początku sama.

Muszę się pochwalić, że moja córcia dwie noce z rzędu prawie całe przespała (duży sukces!!!), jak ją karmiłam ok. 23 tak następne karmienie było po 5 rano:szok: :-D . Ale dziś w nocy znowu obudziła się po 2 :baffled: Ciekawe jaka będzie ta noc :confused:

U nas z wieczornym samodzielnym zasypianiem co dzień lepiej :-). Mały troszkę jeszcze się buntuje, ale opór słabnie;-). Ostatnia noc też była lepsza - położyliśmy go spać ok.19.45. O 23.00 pobudka i karmienie, ok. 5.00 pobudka i smoczek, ale musiałam kilka razy dawać (zazwyczaj o tej porze musiał być drugi raz cyc). Wstawanie ok.7.00. Chyba idzie ku lepszemu:-).

A wiecie, że tez ostatnio się zastanawiałam, czy nie zmienić tego cycowego usypiania wieczorkiem na takie prawdziwe?? Natalka też jest kapana, a potem cycek i zazwyczaj przy nim usypia, ale chyba zacznę próby tak jak Zuzia, ale to za parę dni, bo teraz znów katarek na nawiedził :-( Natalka męczy się strasznie, więc nie chcę teraz nic zmieniac.
Dziś przebudzała się już 3 razy, cos czuję, że ciężka noc przed nami :-(

Trzymam kciuki za przespane nocki!!Gratuluje sukcesow i zycze dalszych postepow!!! U nas bez zmian ostatni posilek o 20.00 potem kapiel,20.30 Franek juz w lozeczku sam zasypia no i widzimy sie dopiero jak wstanie o 9.30 rano nastepnego dnia na sniadanku :-)

Buba - Twój synuś to ewenement w skali światowej;-):-D. A jak wyglądają jego drzemki w ciągu dnia, tzn. kiedy, ile i jak długo:confused:. Nie ukrywam, że chcę odgapić:-D. W końcu trzeba czerpać ze sprawdzonych wzorców:-D.
Margarett - dużo zdrówka dla Natalki:-).

Bardzo bym prosiła o przesłanie mi również "usnij wreszcie", co prawda Antos nauczył sie zasypiac bez cyca, tEz ostawiam go w pokoju i zasypia ale budzi sie w nocy głodny, na kolacje zjada duzą porcję kaszy więc powinien wytrzymać aż do rana.
[/url

reklama
Do góry