reklama
JustynaR.
Zakochana Fanka
Oliwier przez dzień potrafi jeść co 4, 5 godz. ale po 180 - 190 ml...teraz się zastanawiam czy go karmić czy nie...chyba bede musiała bo się kręci
dobrej nocy
dobrej nocy
zuzia1
Moje dzieciaczki-cudaczki
Justyna - ja zaczynałam podawać zupki od kilku łyżeczek (a i tyle ciężko było w niego wmusić ;D), a potem cycuś, bo mały był jeszcze głodny. Ostatnio zjadł pół słoika dyni z ziemniaczkami Hippa . I najlepiej podawać przed południem, żeby potem obserwować dziecko, czy coś się nie dzieje. Więcej może znajdziesz na wątku: Wprowadzamy nowe pokarmy.
Co do spania, to mój maluch od kilku nocy gorzej śpi. A doszliśmy już do jednej pobudki w nocy... . Teraz budzi się często, kręci się, popłakuje. Nigdy wcześniej nie spał tak niespokojnie. Myślę, że wkrótce możemy spodziewać się ząbków, innego wytłumaczenia nie widzę.
Margarett - gratulacje dla córci .
Co do spania, to mój maluch od kilku nocy gorzej śpi. A doszliśmy już do jednej pobudki w nocy... . Teraz budzi się często, kręci się, popłakuje. Nigdy wcześniej nie spał tak niespokojnie. Myślę, że wkrótce możemy spodziewać się ząbków, innego wytłumaczenia nie widzę.
Margarett - gratulacje dla córci .
JustynaR.
Zakochana Fanka
Musze się pochwalić! ;D
Wczoraj w końcu Oliwiera nie karmiłam w nocy i wyobraźcie sobie że spał mi do 8.20! cały czas sprawdzałam od 6 czy wszystko jest ok, bo on zawsze zaczyna dzień o 5.30! czy głodny czy nie
jeju...więcej takich nocy a będzie super!
Wczoraj w końcu Oliwiera nie karmiłam w nocy i wyobraźcie sobie że spał mi do 8.20! cały czas sprawdzałam od 6 czy wszystko jest ok, bo on zawsze zaczyna dzień o 5.30! czy głodny czy nie
jeju...więcej takich nocy a będzie super!
Irlandia
Mama Kwietniowa 2006
No ja też ostatnio nie mogę narzekać. Nic się nie zmieniło, Olek coraz ładniej sam zasypia, przy piersi już bardzo rzadko. Tylko co będzie jak ja ten syrop odstawię? Tylko się tak pocieszam, że dobre nawyki wykształcam, bo Olo nie śpi juz ze mną tylko go przkładam do łóżeczka i sam usypia. A jak odstawię syropek to oże tylko krocej będzie spał? Bo mi bardzo zależy na tym samodzielnym usypianiu. :-[
Justyna - super! Pozazdrościć
Irlandio życzę oby tak zostało
Ja od jakiegoś czasu nie jestem zbyt zadowolona z nocek, Karolinka budzi się mniej więcej co 2 godziny ok. 23, 2, 4, 6, normalnie szok. Jak się obudzi ok. 6 to potem już co godzinię o 7, 8 potem czasem śpi jeszcze do 10 a czasem już nie. A tak było pięknie jeszcze niedawno - jedno karmienie w nocy. Nie wiem czemu jej się tak poprzestawiało, ma większe zapotrzebowanie na jedzonko czy co ???
Irlandio życzę oby tak zostało
Ja od jakiegoś czasu nie jestem zbyt zadowolona z nocek, Karolinka budzi się mniej więcej co 2 godziny ok. 23, 2, 4, 6, normalnie szok. Jak się obudzi ok. 6 to potem już co godzinię o 7, 8 potem czasem śpi jeszcze do 10 a czasem już nie. A tak było pięknie jeszcze niedawno - jedno karmienie w nocy. Nie wiem czemu jej się tak poprzestawiało, ma większe zapotrzebowanie na jedzonko czy co ???
iza - i karmisz ja teraz za kazdym razem ??? jak tak - to nie rob tego - postaraj sie uspic ja w inny sposob ... jedzonko dawaj np. co druga pobudke ... moja mala tez budzi sie czesciej niz kiedys ale najpierw wlasnie staram sie ja uspic smokiem lub przytuleniem ... dopiero jak nie pomaga przez dluzszy czas to idzie cyc do roboty efekt jest taki ze karmoie ja w nocy tylko raz z potem to juz nad ranem a czasmi dopiero nad ranem
Iza u mnie bylo tokladnie tak samo jak u Ciebie.Jak Franek skonczyl 4 miesiace nagle w nocy zaczal budzic sie co dwie godziny(do tej pory pieknie spal)Myslalam ze to zebule ida ale pediatra wykluczyl. Zastosowalam taka metode jezeli od ostatniego karmienia minelo wiecej niz 4 godziny a maly po paru chwilach nie zasypial sam tylko domagal sie jedzenia to probowalam go uspic jezeli nie dawalo rady dopiero potem dawalam mu cyca czyli dokladnie tak jak poradzila Ci Idzia.Po paru dniach sytuacja wrocila do normy.Mysle ze to takie okresy w zyciu naszych maluszkow i trzeba je przetrwac.Moze tez jest to faza wzmozonego wzrostu i dzidzia potrzebuje wiecej pokarmu nocnego?Musisz poprostu wyczuc,kiedy naprawde potrzebuje jesc a kiedy nie i sprobowac ja uspic.POWODZENIA!
reklama
Dzięki dziewczyny. Spróbuję zobaczymy co z tego wyniknie... Ale sama nie wiem, wydaje mi się że jest głodna i troche żal odmówić jej jedzonka, może potrzebuje tego, pogadam jeszcze jutro z pediatrą. Zobacze co mi powie, chcę jutro ją zważyć i porozmawiać na temam właśnie jedzonka.