reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ach śpij kochanie ....

Ja zaobserwowałam u Klaudii że jej zachowanie nocne jest związane z mleczkiem jakie pije. Mojego pije już bardzo mało (tak naprawdę tylko w nocy bo w dzień nie chce patrzeć na pierś). Kiedy piłą Nan 1 spala 8 godzin bez przerwy potem karmienie i jeszcze gdzieś do 8 spalyśmy. Jak zmieniłam jej na Nan 2 to noc stała się koszmarem. Spała spokojhnie do 0:00 a potem pobudka co chwila (z 15 razy c najmniej - wyobrażacie sobie jak się czułam, nie wyspana i ciągle zła), gdy pojawiły się krostki na buzi przeszłyśmy z powrotem na Nan 1 i już od pierwszego dnia podania śpi jak wcześniej 8 godz, karmienie i jeszcze drzemka. Do ilu miesięcy można podawać mleko początkowe? Na opakowaniu 2 jest napisane od 4 miesiąca ale Klaudii lrepiej przynajmniej narazie pasuje 1 bo i na buźce wyraźna poprawa.

reklama
Dori nie mam pojęcia ??? ale jak są takie akcje po 2, to chyba zmień mleczko. Moja córcia pije Bebiko-wolała niż Nan. Poza tym Nan jest podobno bardziej słodki i to gorzej, bo dzieci raz że się szybko przyzwyczajają (i uzależniają !!!) do większej ilości glukozy, a dwa wszystko potem chcą słodsze-gorzej dla ząbków :)

Dori ale chyba na opakwaniu 1 są dawki nawet do 8 miesiąca ? A może spróbuj z Bebilon 2 HA - Oliwka po tym ładnie śpi i jest najedzona a też było ciężko po NAN 2 HA - była szybko głodna i budziła sie w nocy

Ja slyszalam, ze mleko 1 mozna podawac nawet do romu, ale jesi wprowadza sie inne pokarmy, to nalezy przejsc na 2. U nas tez problem z Bebilonem 2 - zaraz po karmieniu jest kupka, albo nawet dwie i mala robi sie marudna. Nie wiem czy mam jej na sile wpychac to mleko czy dac sobie spokoj? Nasz lekarz powiedzial, ze najpierw powinnam przejsc na mleko 2 a potem zaczac podawac zupki. A teraz jest na urlopie i nie moge sie z nim skonsultowac :(

A ja coś na temat ;)
Pochwalę się, bo dumna jestam z tego bardzo :) Otóz po kapieli i karmieniu odkładam Natalkę do łóżeczka, a ona gada sobie przez około 15 minut, a potem zasypia :D Nie musze do niej wcale podchodzić. A dziś to juz w ogóle pobiła samą siebie, bo zasnęła bez kciuka, HUUURRRAAA!!!

margarett - gratulacje dla Natalki - wiem cos o tynm samoodzielnym usypianiu - mam tak od jakiegos czasu i jest extra ;D

Dobry wieczór mamusiom :)
ja też tak mam po kąpieli i z jednym i z drugim dzieciaczkiem, ale ostatnio coś Oliwiciu zmyśla po kąpieli i za bardzo nie chce jeść...nie wiem co robić bo gdy najadał się po kąpieli spał ładnie do 5.30 ciekawe co będę miała tej nocy! może po prostu najada się w dzień i potem już tak nie potrzebuje? mam pytanie jak zaczynacie podawać zupki? tzn ile i o jakiej porze i dajecie jeszcze wtedy mleczko?

reklama
Justynko możliwe jest że Oliwciu się najada w dzień i nie potrzebuje dużej ilości pokarmu na sen.
Moja Dominisia jednego razu wypiła tylko 120ml mleczka i spała do 7:30 a zasneła o 20:30.Tylko że ja jej jeszcze podałam przez sen jedzonko.Tak o pierwszej w nocy.

Do góry